Itthon » Közélet

Polgári válasz Borboly Csaba nyílt levelére

A megyei tanácselnök nyílt levelére nem késett a válasz: az MPP frakciójának válaszát az alábbiakban olvashatják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 23., 18:36
6 hozzászólás. 

Tisztelt Elnök Úr!

Nem volt könnyű feladat nyílt levelének mondandóját értelmezni, de annak a közmondásnak az igazáról, miszerint hallgatni arany, mindenképpen meggyőzött. Önnek, tisztelt Elnök Úr, vagy halvány fogalma sincs arról, hogy mi történik Székelyudvarhelyen, vagy szándékosan kever össze mindent. Lehetséges, hogy propaganda osztálya eltévesztette a címzettet?

Ennek ellenére, nyílt levelének van néhány olyan passzusa, amely figyelemre méltó, és amelyek mentén érdemes egy kicsit elidőzni.

Ön többek között azt írja, hogy: "Ennél is jobban sajnálom, hogy az MPP-frakció és a zöld párti tanácsos a költségvetés megtorpedózásakor Hargita Megye Tanácsával próbált takarózni, arra hivatkozva, hogy a megyei tanács a települések támogatásainak elosztásakor állítólag negatívan megkülönböztette a várost."

Annak ellenére, tisztelt Elnök Úr, hogy a megyei tanács valóban negatívan diszkriminálja a várost, a Magyar Polgári Párt frakciója megjelent a tanácsülésen, készen arra, hogy a szakbizottságokban megfogalmazott módosító javaslatai mentén érdemi vitát folytasson a költségvetéssel kapcsolatban. Éppen az RMDSZ frakció volt az, tisztelt Elnök Úr, amely - Zöld Párti bejelentésre, miszerint nem kívánnak szavazni - elhagyta a termet, a polgármester pedig visszavonta a költségvetésre vonatkozó előterjesztéseit. Ilyen körülmények között hogy lehet a Magyar Polgári Pártot vádolni torpedózással és takarózással?

Továbbá azt állítja, hogy: "...az Önök által a megyei tanácstól követelt mintegy 60 000 euró Székelyudvarhely költségvetésének töredékét (alig fél százalékát) teszi ki. Valóban ettől az összegtől függne a város jövője?"

A Magyar Polgári Párt nem követelt sem tíz, sem hatvan ezer eurót a megyei tanácstól. Egyrészt, mert egyetértünk abban, hogy nem ettől függ a város jövője, másrészt, mert nem mi vagyunk azok, akik „alamizsnáért" cserébe vagyunk hajlandóak megszavazni az előterjesztett költségvetést. Azt a Zöld Párt teszi. (Mellesleg, ha igaz az Ön által leírt összeg, akkor tényleg aprópénzért kótyavetyélnek el!)

Arra a felvetésére, miszerint "lassan 15 éve ilyen-olyan hatalmi konstellációban, de egy érdekcsoport, az Önök kezében van a helyi hatalom Székelyudvarhelyen", szeretnénk emlékeztetni, hogy 2008-tól RMDSZ-es polgármestere van Székelyudvarhelynek, amelyik kilenc RMDSZ-es és egy Zöld Párti tanácsosra támaszkodva vezeti a várost. Bunta Levente éppen az Ön elődje volt a megyei tanács élén, kizárt dolog, hogy ne tudná!

Továbbá a következő kérdést is megfogalmazza: "Vajon Székelyudvarhelyre nem férne rá egy vezetői szemléletváltás, amely néhány komoly fejlesztési projektet eredményezhetne?"

De igen, tisztelt Elnök Úr! A szánkból vette ki a szót!

Ugyanakkor, arról a sajnálatos tényről, hogy Ön nem jut hozzá a Dolgaink című kiadványhoz, levelének következő passzusa tanúskodik: "Miért van az mégis, hogy a város közéleti krónikája évek óta az ellenségeskedésig fajuló politikai vitákról szól, miközben fejlesztésekről, nyertes pályázatokról alig hallani? Ennek is Hargita Megye Tanácsa lenne az oka?... Miközben mások dolgoznak, pályáznak, fejlesztenek, Önök menetrendszerűen bűnbakokat keresnek, akiket felelőssé tehetnek a várost vezető politikai klikk kudarcaiért. Hol helyi politikai ellenfeleikre, hol az országos politikára, hol meg a megyei tanácsra mutogatnak... Mikor vállalnak végre felelősséget saját döntéseikért?"

Egészen biztos benne, Elnök Úr, hogy ezt a levelet nekünk szánta?

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati frakciója
Székelyudvarhely, 2011. február 23.


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2011-02-23 21:08:02
Borboly megkapta a segge vacsoráját. Van mit olvasson.
avatar
bugzsi
2011-02-24 11:02:52
Az a baj,hogy az MPP lassan a háttérbe szorul.Ugy próbal Jencike az ujságba kerülni,hogy mindenbe bele üti az orrát.
Számoljon el ő a lelkiismeretével,hogy mit csinált,mit tett a városért amig polgármeser volt.
avatar
ipopescu
2011-02-24 14:19:36
*
Jellemzo az MPP-re es tulajdonosara az ahogy Krisztian ir.
avatar
lala
2011-02-24 16:59:57
Bizony, sokmindenben igaza van Borbolynak! Amíg Szentgyörgy meg Csik szépen fejlődik, addig Udvarhely egy helyben toporog. És ebben a legnagyobb érdem a Szász Jenőé. Valahogy ezt az embert ki kellene füstölni Udvarhelyről!
avatar
szp
2011-02-24 19:54:11
re:
avatar
Krisztián
Borboly megkapta a segge vacsoráját. Van mit olvasson.
Te is megkapod hamarosan!!!!!!
avatar
urfi
2011-02-27 18:52:21
Szasz Jencike 12 evig fejte a varost mindent ellopott amit lehetett a befektetok megijedtek mert minden befektetett penz utan szazalekot kovetelt lasd Kaufland,Mol s a mar megbukott Spaar.Ha az emberek beszelnenek nagyon sok disznosag kiderulne.Ezt az orokseget hagyta rank az Mpp.dicso vezere.Eleg volt mar belole menjen a francba vissza Gyergyoba.Szebb Jovot nelkule!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."