Itthon » Közélet

MPP replika a szerdai tanácsülésre

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete sajtóközleményben reagál a március 9-i azonnali tanácsülésen történtekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 10., 15:26
3 hozzászólás. 

Mint ismeretes, Székelyudvarhely 2011-es költségvetésével kapcsolatban a polgári frakció több kifogást is megfogalmazott. Nevezetesen, hogy bizonyos tételek mesterségesen vannak felduzzasztva, illetve, hogy tanügyi és kulturális intézményeinket szinte-szinte halálra ítéli. Módosító javaslatainkat lesöpörték, a zöld párti képviselővel és a Megyei Tanáccsal lefolytatott tragikomédia és „mutyizás" után, az RMDSZ-frakció és a Zöld Párt meg is szavazták azt.

Március 7.-én viszont a Megyei Pénzügy visszadobta Székelyudvarhely költségvetését és zárolta a város számláit, mivel a már január 26-án, hivatalosan leközölt személyi költségtételeket a Polgármesteri Hivatal egész egyszerűen nem vette figyelembe. Mi azt kértük a tegnapi tanácsülésen, hogy a felelősöket büntessék meg. Nem lehetséges az, hogy ha egy tanár nem tartja meg az óráját, akkor megbüntetik, ha valaki vagy valakik miatt zárolják a város számláit és több ezer ember nem kaphatja meg a fizetését, akkor az büntetlen maradjon.

Nem kevés pénzről, 55 milliárd lejről van szó, amelyet most a kórház költségvetéséből kellett elvenni. Remélhetőleg lesz megoldás ennek a pótlására. Ha nincs alap a közalkalmazottak fizetésére, akkor véleményünk szerint végképp nem körforgalmakra és csővásárlásra kellene szórni a pénzt.

Érdekes módon a város sorsát annyira a szívén viselő zöld párti képviselő távol maradt az üléstől, ezek szerint felelősségvállalásból ő nem annyira erős. A közvélemény tudomására szeretnénk hozni, hogy a felsoroltak ellenére csak és kizárólag azért szavaztuk meg a módosított költségvetést, hogy az emberek hozzájuthassanak amúgy is megtépázott béreikhez. Bunta Levente polgármester pedig újból máshol keresi a felelősöket. A következő mondást ajánljuk a figyelmébe: ha a kacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye!

Molnár Miklós, az MPP frakció szóvivője



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2011-03-10 15:53:57
De most tényleg? Hol volt a nyelv? Miért is nem tudott megjelenni a tanácsülésen? Kíváncsian várom a ződek magyarázkodását...
avatar
hofika
2011-03-10 23:50:59
Egyszerű hogy miért nem jelent meg bárhogy szavazott volna a mosogató rongy ö lett volna,így jobb ha meg sem jelenik,nincs kőnyű dolga annak aki közepén van.Jah és idézek egy MPP-s szlogent ,,A varos haza nem börtön hogy mindig ott legyek,,
avatar
enisitt
2011-03-11 08:42:25
Milyen felelosokoet keresnek, nem az MPP akadalyozta mind a koltsegvetest s azert nem volt? S ha egyzer hianyzott a zold parti? Malac jeno ha hianyzik az mar fel se tunik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."