Itthon » Közélet

Újból lehet alpolgármestere a városnak

Csütörtökön reggel kilenctől ismét ülésezik a városi tanács: döntenek útjavításról, parkolási bérletről és az alpolgármester személyéről is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules2502
tanacsules2502
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. március 30., 10:50
2 hozzászólás. 

Ismét bőségesen jut napirendi pont a városi tanács soron következő, márciusi rendes havi ülésére: az első négy határozattervezet Bunta Levente polgármesterre vonatkozik, akit felhatalmaznak a város képviseletére bizonyos esetekben. Ezután következik a házasságok adminisztratív szinten történő felbontásának szabályzata jóváhagyására, és az ezzel járó illetékek megállapítására, valamint az idei adók és illetékek tervezetének módosítása.

A listán következő hat napirendi pont elfogadása esetén néhány szervezetet (Kolping Kft., Mallersdorfi Ferences Nővérek Egyesülete, Dr. Palló Imre Alapítvány, Civitas Alapítvány, Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztára és az Udvarhelyi Fiatal Fórum) mentenének fel az épületadó kifizetése alól, aztán szóba kerül három Zonális Rendezési Terv (egy a Zöldliget és Felsőlok térségben és kettő a Kamilla utca térségében).

Jóváhagynának egy urbanisztikai tervet a Bethlenfalvi úton egy lerakat, valamint egy irodai egység építésére és a kadicsfalvi gyalogátjáró beruházási munkálatairól is döntenek. Ismét szó lesz az egykori mozi épületéről és beszélni fognak a Csere-, Domb-, Kuvar utcák felújításának jóváhagyásáról is.

Újból döntenek csereháti lakáscseréről és a sokat várt parkolási bérletek rendszere is most kerül elfogadásra egy másik fontos projekt, a városi szeméttározó bezárásának vitatása mellett. Ezek után kerül szóba a romák integrálásáról szóló program felgyorsítása, a városi legelők felosztása a gazdák között, a városi erdőkből kitermelt faanyag felhasználási módjának jóváhagyása és a Szinfotour közszolgálati tevékenységének felfüggesztése.

Az utolsó határozattervezet Székelyudvarhely Megyei Jogú Város alpolgármesterének megválasztására vonatkozik, de a március 31-i tanácsülés programját nézve nem ez lesz az egyetlen, parázs vitát kiváltó téma.

A márciusi rendes havi tanácsülésről online szöveges közvetítéssel jelentkezünk.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pali
2011-03-30 12:01:38
megint a Kamilla utca kik laknak ott :evil: ?????
avatar
Lam lam
2011-03-30 12:36:56
Tudja valaki hol van a Zöldliget,Felsőlok térsége és a Kamilla utca??

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."