Itthon » Közélet

Az élhető város: megújulnak a leromlott lépcsők

Lakótelepi lépcsőket újjíttat a Polgármesteri Hivatal - az évtizedek óta leromlott lépcsők új köntöst kapnak. Járhatók, élhetők lesznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Lepcsok
Lepcsok
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 17., 12:42
0 hozzászólás. 

 

 

A Bethlen-lakótelep adófizetői végre fellélegezhetnek, legalábbis egy szempontból: a tömbházak, üzletek közötti járdák újítása bekerült a polgármesteri hivatal idei rehablitációs programjába. Erről árulkodik a hivatal által kibocsátott közlemény, valamint a helyszíni nyomok is erre utalnak.

Lepcsok

A közlemény megjegyzi, hogy a lakótelepen az elmúlt években történtek ugyan kisebb mértékű lépcsőjavítások, de évtizedek óta nem végeztek a mostanihoz hasonló felújítást. Néhány napja el is kezdték a munkát, a régi lépcsőket gyakorlatilag eltávolították a helyükről.

Lepcsok

A munkára közbeszerzési eljárást hirdettek, a hivatal a versenytárgyalás után a Perfect Trans Kft. ajánlatát fogadta el a három jelentkező cég közül. A munka költségei 40 ezer lejbe kerülnek, a felújítás több helyszínen zajlik majd: a Kisköved utcában két, forgalmas részen levő lépcső, a Győzelem utcában három (a Hami bár mellett, valamint a 21-es és 29-es számú tömbházakhoz vezető lépcsők, a Móra Ferenc Általános Iskola mellett), valamint a Függetlenség 46-os számú tömbházhoz vezető lépcsőket fogják kijavítani.

Lepcsok

Honlapunk többször is írt a lépcsők katasztrofális helyzetéről, s a városházán azt az ígéretet is megkaptuk még februárban, hogy tavasszal kijavítják. Most ősz van és úgy néz ki, hogy ha kicsit késve is, de meglesznek a lépcsők és egy élhetőbb, szebb városképhez fognak hozzájárulni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."