Itthon » Közélet

Zöld diákokat nevelnek két megyében

Az Infopress Group hivatalos partnere a szeptember 15. és december 1. között zajló Öko Tudatosság című, ökológiai és környezeti nevelés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/oko_ora
Itthon_Kozelet/oko_ora
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. november 08., 11:40
0 hozzászólás. 

Az Öko Tudatosság = Felelősség, Információ, Cselekvés kampány fő célcsoportja az általános iskolás tanulók. A cél felhívni a diákok figyelmét környezetünk védelmének fontosságára, annak érdekében, hogy a jövő nemzedék számára egy jobb, tisztább és élhetőbb jövőt biztosíthassunk.

Itthon_Kozelet/oko_ora

Fotó: Kakasy Botond

A kampányban ún. öko-órákat szerveznek Hargita és Kovászna megyei diákoknak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és egy iskolák közti verseny is zajlik, melynek pontosan ez a célja: a szelektív hulladékgyűjtés papír-karton, műanyag, üveg, és elektronikai hulladék kategóriákban.

November 4.-én tartották meg az öko-órákat a siménfalvi Marosi Gergely és a székelyudvarhelyi Tompa László iskolákban. E két iskola diákjai már részt vettek a kampány első szakaszában is az idén tavasszal. Akkor a szelektív hulladékgyűjtő versenyben a megyében az első helyen végeztek a Tompások és most is mindent megtesznek az eredmény megismétléséért.

A kampánynak az Infopress Group Hivatalos Partnere és aktívan részt is vesz a tevékenységekben. Többek között nyomtatott információs anyagokat biztosítanak, segítséget nyújtanak az öko-órák megszervezéséhez és aktív szerepet vállalnak a diákok tájékoztatásában és öko-tudatosságra nevelésében.

Az Infopress Group fennállásától kezdve nagy figyelmet fordít a szelektív hulladékgyűjtésre. A cég évente kb. 9000 tonna papír-karton és mintegy 40 tonna műanyag hulladékot gyűjt össze és hasznosít újra, különös figyelmet fordítva környezetünk és főleg erdőink védelmére.

Az Infopress Group Románia 2010 augusztusában volt az első nyomda az országban, amely megszerezte az FSC (Forest Stewardship Council) tanúsítást. Jelenleg a technológiai folyamat során felhasznált papír mintegy negyede rendelkezik FSC tanúsítvánnyal.

A kampányt a REPORTER Sajtócsoport kezdeményezte, együttműködve a Hargita és Kovászna megyei Környezetvédelmi Ügynökségekkel, Környezetvédelmi Őrségekkel és Tanfelügyelőségekkel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."