Itthon » Közélet

Korszerű sportbázist kap a Bethlen-lakótelep

Igazi kültéri fitnesz-telepet épít a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Több intézménnyel is összefogtak, a sportbázis egy héten belül elkészülhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/szabok_grund
Itthon_Kozelet/szabok_grund
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. november 10., 12:30
9 hozzászólás. 

Már nyáron tervezési fázisba lépett az a projekt, melynek célja egy kültéri sportbázis megvalósítása, Szabók Grund néven. Az elképzelés szerint egy olyan korszerű, bárki által használható sporttelepet hoznak létre, ahol minden korosztály megtalálja a számára leginkább megfelelő sportolási lehetőséget, a sakktól a futásig.

Itthon_Kozelet/szabok_grund

Fotó: Kakasy Botond

A futópálya már elkészült, a sportszereket várhatóan jövő héten betonozzák be és, amennyiben az időjárás engedi, a festést is elvégzik egy újabb kalákán.

Péter Ildikó projektfelelőstől megtudtuk, a projekt anyagi forrásait (mintegy húszezer lejt) részben az alapítvány 2010-es évzáró gáláján, részben pedig különböző intézmények alkalmazottainak felajánlásából gyűjtötték össze.

A Szabók Grund látványterve

Kiemelt szerepet játszanak a projekt létrejöttében az SzKA partnerei, így a Melinda Impex minden szükséges építkezési anyagot ingyenesen ajánlott fel. A Matrica Rt. díjmentesen vállalta különböző sporteszközök gyártását, úgymint húzódzkodó, has- és hátizom erősítő gépek. Ezeket az eszközöket várhatóan már pénteken felszerelik.

Akárcsak korábban, a Szabók Grund építésénél is hathatós támogatást nyújtott a polgármesteri hivatal: az eredeti terveken felül több új sporteszközt is biztosítottak, valamint az anyagi hozzájáruláson kívül a hivatal néhány alkalmazottja önkéntesként is részt vett a munkálatokban.

Itthon_Kozelet/szabok_grund

Ülkei Zoltántól, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának vezetőjétől megtudtuk, a hivatal négy darab szabadtéri fitneszgépet szállít, melyeket 12 éven felüliek használhatnak különböző izomcsoportok erősítésére. Egyedi újításként említette, hogy várhatóan tavasszal mozgássérültek számára is vásárolnak hasonló gépeket, amelyeket szintén a Szabók Grundon helyeznek el.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Vassilij
2011-11-10 13:36:42
meddig tart majd?
haat ez egy nagyon szep,tisteletremelto kezdemenyezes,kivitelezes :!: a varos szepitese,az egeszseges elethez valo hozzajarulas es a jot tenni a varosnak es lakoinak akaras.na itt a lakoknal le is ragadnek,mivel altalanositva beszelunk igy leirom hogy a sok csotany a varosban szetfogja drabjaira cincalni ezt a csodas kis szabadido teret,tudjuk jol hogy mennyi godzillalelkupatkany el a varsoban aki csak a rombolashoz,karteveshez ert,ugyhogy valamilyen formaban arra is felkell keszulni hogy felügyelni ezt a csodas letesitmenyt kulonben egy csavar se marad ott epen,remelem lesz erre is gondja a kivitelezoknek,megfelelo kivilagitas,kamerak,ellenorzesek,hogy ne kotekedo,drogos kis kartekon bandak torzshelye legyen.ja,kamerak.haat ahogy neztem me a webkamerat latszik hogy az uj korforgalom kozponti reszen sokan szivesen athajtanak autoval,latszik a kereknyomokon,az iyleneket nemlehet visszanezni kameran?vagy nemistudom,femkorlattal kene azt korbevenni mert ha igymegy tovabb annak is kampec
avatar
Emdé
2011-11-10 15:57:14
Sajnos nagy az esélye annak hogy a színes bőrű tezsvirek tanyát fognak verni oda elriasztva azokat akiknek készült :dry:
avatar
istihr
2011-11-10 19:48:01
sportbazis?
Már 16 éve lakom a Szabók utcaba.Elöször külvárosnak tartottam de ma már nem az.Jó ez a kezdemenyezés de 16 év alatt ez az utca soha nem volt újraaszfaltozva. Csak folt hátán folt. Este 8 óra utan nincs hova szabalyosan leparkolni az autoval. AKKOR MOST CSINALJUNK FITNESS KÖZPONTOT. HURRÁ
avatar
Milan Yorgi
2011-11-10 22:07:00
En kozvetlen a "Grund" mellett dolgozom, vannak a muhelyeim! Nagyon orulok , h lesz 1 szep dolog az ocska csotrogany jatszoter helyett.Nagyon jo lesz biztos sokunknak egyet levegozni,vagy akar leulni egyet beszelgetni a szomszeddal! A romakkal kapcsolatosan meg..nem tudom, de nagyon zavar,ott "rajoznak" nap-mint nap, miattuk zarom a muhelyt ha atmegyek az abc be egy uditoert vagy egyebert :s Sajna volt mar nem egy eset lopasra!Tehat vagy elpucolnak, vagy elpucolnak(!!!), ha szepen nem megy van mas modszer is.
Nagyon szeretnem ha egyetlen de egyet sem latnek ottan! S szerintem partoljak meg az otletem paran.
avatar
Milan Yorgi
2011-11-10 22:20:55
re:
avatar
Emdé
Sajnos nagy az esélye annak hogy a színes bőrű tezsvirek tanyát fognak verni oda elriasztva azokat akiknek készült :dry:


Az egyszer nem! Gondolom, hogy gondoltak az illletekesek erre is!
avatar
Milan Yorgi
2011-11-10 23:07:20
re: sportbazis?
avatar
istihr
Már 16 éve lakom a Szabók utcaba.Elöször külvárosnak tartottam de ma már nem az.Jó ez a kezdemenyezés de 16 év alatt ez az utca soha nem volt újraaszfaltozva. Csak folt hátán folt. Este 8 óra utan nincs hova szabalyosan leparkolni az autoval. AKKOR MOST CSINALJUNK FITNESS KÖZPONTOT. HURRÁ


A sport kozpont-park helyebe parkolo kellett volna, igaz? :) Aztat! :P Ez a varos egyszeruen nem ennyi autonak volt tervezve!NEM KELL AUTOOO!!! Remelem mar kinovi egyszer udvarhely is ezt!Kicsi is a varos,draga is fenntartani az autot,kihasznalni sem lehet,veszti is az erteket s hadd ne soroljam! Hollandiaban,kinaban,mar leuntak az autokat, nem ez a kiraly :)
Visszavonnam az osszes szavam, ha a varos legalabb volna 12Km-15Km hosszaban,szelteben es nem a fele! ;)
avatar
istihr
2011-11-12 13:27:10
re: re: sportbazis?
Hogy Kinába mi a Király és Hollandiába mi a trendi az engem egészen hidegen hagy.Én itt fizetem be az adót, én itt várok el élhető körülmányeket. Tudom hogy Romániában élek. Ha nem tetszene elmennék innen.Szeretem a hazámat és nem szoktam más népek szokásait majmoni.Mindig is csodálója voltam más népek kulturájanak, többek közt a kinainak is.Az autónak parkolóhely kell, a macskának egér, a fiunak leány még akkor is ha te pontosan a sportbazist szereted. Ki ki a maga igenyeivel.Fogadjuk el egymást olyanoknak amilyenek vagyunk, szerintem ez a legfontosabb.
avatar
Milan Yorgi
2011-11-12 22:53:11
Megertem az allaspontot az autok-parkolas felol ! Csak mi sok az SOK !
A jardak hasznalhatatlanok,mivel PARKOLO HELY! EGYES ZOLDOVEZETEK!!! stb..

HA az auto hasznalhatja a jardat akkor a gyalogos is hasznalhatja az uttestet! Ramformedsz? Ramdudalsz? No jojjon aminek jonnie kell!!
avatar
Bugi
2011-11-19 14:42:21
bugi
istenem látta már valaki azt a sportcentrumot közelről mert én igen sőt én ki is próbáltam de hát az szégyen kérem szépem azok a vascsövek kinek?minek? ki fogja azt használni? hisz ebbe a negyedbe sok a gyerek rájuk is kellett volna gondolni,úgy gondolom , hogy ezen a beruházáson is jót nyert valaki mert ez a terv nem jött össze és azok a járatok körbe mik azok? talán futópálya hülyéknek? ki tervezte ezt a frászkarikát? olyan mint ha bolondok házába lennél és csak körbe lehetne menni.Erre pénzt költeni ezelőtt is ilyen volt csak nem voltak egér járatok most meg járkálhatunk körbe körbe.....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."