Itthon » Közélet

Egy nap késés többévi munkát vágott sutba

A nemrég elkészült, Szombatfalvát és a Szejkefürdőt összekötő bicikliút hiányosságairól illetve a második kerékpárosoknak kialakítandó út helyzetéről tartottak tájékoztatót a Zöld párt tagjai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ZoldPart_SajtajNov28
ZoldPart_SajtajNov28
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 28., 13:20
1 hozzászólás. 

Sikernek könyvelték el a Szombatfalva végétől a Szejkefürdőig tartó útszakasz meglétét, de egy szembetűnő hiányosságot is jeleztek ezzel kapcsolatban: az útszakasznak nincs le- és feljárója.

ZoldPart_SajtajNov28

Fotó: Csedő Attila

„Elkészült az első igazi bicikliút Szombatfalva végétől a Szejkefürdőig. Jó elhelyezkedése van, megfelelő a szélessége és reméljük az aszfalt minősége is kiállja az idő próbáját. Azonban ahhoz, hogy használjuk a bicikliútat, le és fel is kellene hajtani rá" – jegyezte meg Jakab Attila, Zöld párti tanácsos. Az önkormányzati képviselő azt is hozzátette, hogy tudomása szerint tervek sincsenek a le- és feljáró elkészítésére.

 

Úszott a Küküllő-menti bicikliút

Másik kudarc a Nagy-Küküllő mentén, egészen a zeteváraljai víztározóig tervezett bicikliút. Hosszas vitázások után egy augusztusi tanácsülésen a városvezetés elfogadta a terveket és akkor még reménykedhettünk, hogy azok meg is valósulnak. A Zöld-pártiak közölték: a tervet nem bírálja el a Környezetvédelmi Alap.

Jakab Attila a polgármester és az MPP-s tanácsosok közti vitában látja a sikertelenség okát. A zöldek szerint a "helyi politikai erők kisded, amatőr csatározásainak" köszönhető, hogy egy nappal a határidő után adták le a terveket a Környezetvédelmi Alaphoz, így a város elesett a lehetőségtől.

 

Borbolyban minden reményünk?

"Szemléletváltásra és összefogásra van szükség az újabb bicikliút elkészítéséhez, hiszen ezt a pályázatot már lekéstük. A következő évben, években újra lesz kiírás és arra lehet majd jelentkezni" - ismertették meglátásaikat.

A zöldek egyúttal felkérték Székelyudvarhely Polgármesterét és ismét Hargita Megye Tanácsának elnökéhez fordulnak, hogy azok közös összefogással készíttessenek egy átfogó tervet. Elképzeléseik szerint ez a városi bicikliút-hálózat kialakítása mellett, a Nagy-Küküllő mentén egészen a zeteváraljai víztározóig hozna létre kerékpározásra alkalmas nyomvonalat.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Filipok
2011-11-30 16:10:42
Inkább leszállópálya, mint bicikliút le- és felhajtók nélkül :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."