Itthon » Közélet

Végre elfogadta a tanács a bicikliút-projektet

Nyögvenyelősen születetett meg a döntés, végül pozitívan állt a városi tanács az ötlet mellé. Kompromisszumos megoldás született.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. augusztus 10., 11:11
3 hozzászólás. 

Talán még időben sikerült kompromisszumra jutniuk a városi tanácsosoknak a Székelyudvarhelyen építendő bicikliút kérdésében, de az elhúzódó döntés jelentősen csökkentette annak esélyeit, hogy meg is tudják finanszírozni a beruházást. A terveket a Környezetvédelmi Alapnak is jóvá kell hagynia – és ennek esélye napról napra csökken, hiszen Székelyudvarhely már nem tudja az elsők között leadni finanszírozási kérelmét.


stories_KBoti/Egyeb/Biciklis_ut

Az állami támogatással építendő bicikliút kérdése volt az augusztus 9-ei rendkívüli tanácsülést fő témája. A tanácsülést bár Bunta Levente hívta össze, nem vett részt személyesen rajta, így a terveket, elképzeléseket a hivatal alkalmazottai ismertették. A rendkívüli ülésre egyébként azért volt szükség, mert a júliusi, rendes havi tanácsülést nem hívta össze a polgármester.

 

A döntést már összehozták

Jakab Mária, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta, a várost északkelet-délnyugat irányban átszelő kerékpárút szélessége két méter, a tervek szerint a sávot kiemelt szegletkő választja majd el az autóúttól, valamint félgömb szegletkő lesz a bicikliút és a gyalogosok számára fenntartott rész között.

Jakab Attila az új nyomvonal fontosságát emelte ki és jelezte, kompromisszumos megoldás született, minthogy a zöldek azt szerették volna, hogy főként a Nagy Küküllő partján vezessék a sávot, ám a csíkszeredai tervező szerint ez több helyen akadályba ütközött volna.

 

A pénz még hiányzik

A kompromisszum rossz szájízét enyhítve a Zöld-párti tanácsos fontosnak tartotta közölni, hogy a bicikliút a későbbiekben bővíthető, és azt is kiemelte, hogy jelenleg elsődleges szempont a projekt elfogadtatása a Környezetvédelmi Alapnál.

A tanácsi határozat elfogadása előtt egy módosítást is érvénybe léptettek a városvezetők, miszerint a projektet Mike Levente MPP-s tanácsos képviseli.

A kisebbik lépésen már túljutottak, ám a neheze még hátra van, ugyanis a határozat elfogadása nem jelenti automatikusan az állami pénzek érkezését is, hiszen a terveket a Környezetvédelmi Alapnak is jóvá kell hagynia – ennek esélye némileg csökkent, hiszen Székelyudvarhely már nem tudja az elsők között leadni finanszírozási kérelmét.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2011-08-10 14:45:40
Kedves udvarhelyiek, mikor veszitek észre, hogy Bunta komcsi-származék? És gyáva, mert sosem hivatkozik pártfunkcionárius apjára. Pedig tanult tőle...
avatar
pippo
2011-08-10 16:40:48
Pek vagy pizzasuto, te biztos bekotott szemmel jarsz , hogy nem vetted eszre az utobbi evek megvalositasait a varosban. Mehetsz az MPP-s tarsaiddal a levesbe, a ti idotok lejart es megallt a beigert autonomia szintjen.Tobbet nem tevesztetek meg, ezt fejeztuk ki Bunta megvalasztasaval is !!!
avatar
kalmani
2011-08-10 15:18:22
Az utobbi idoben egyre tobbet hallani errol a bicikliut koruli vitarol, tortenesekrol, azonban egyelore az olvasoknak fogalmuk sincs, hogy hol is valosulna ez meg... A tervek es az ar mar megvannak, azonban meg mindig nincs eldontve, hogy a kukullo menten vagy hol masutt fog huzodni ha megvalosul? Egy bovebb cikket szeretnek olvasni ebben a temaban!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."