Itthon » Közélet

Bölcsőde és erőszak: újabb tanácsülést hívnak össze

Két témában hívnak össze rendkívüli tanácsülést a polgáriak és a zöldek: nem költöztetnék el a bölcsődét és jogi képviseletet nyújtanának a bántalmazott fiataloknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/mpp0512
Itthon_Kozelet/mpp0512
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. december 05., 14:32
0 hozzászólás. 

Pénteken iktatták a Magyar Polgári Párt és a Zöld Párt önkormányzati képviselői a Polgármesteri Hivatalnál azt az iratot, mellyel szerdán 12 órára rendkívüli tanácsülést hívnak össze, két határozattervezettel.

Itthon_Kozelet/mpp0512

Elsőként a Villanytelep utcai bölcsőde jogi helyzetét szeretnék tisztázni, erre ötpontos javaslatot tettek. Amennyiben a tanács elfogadja a tervezetet, az előírja az összes lehetséges jogi lépés megtételét annak érdekében, hogy tisztázódjon az épület jogi helyzete és a terület tulajdonjoga, valamint per is indulna, melynek célja a Roseal Rt. jelenlegi tulajdonjogának érvénytelenítése.

Ezenkívül a tervezet szerint a perköltségek megtérítésére a városi költségvetésből különítenék el a szükséges összeget és a határozat eredményeképpen jelenlegi helyén maradna a bölcsőde. További célkitűzésként szerepel a jelenleg érvényes bérleti szerződésben meghatározott, a polgármesteri hivatal által vállalt kötelességek felfüggesztése és egy olyan előírás mely szerint, ha valaki jogi úton szeretné visszaállítani a felfüggesztendő szerződést, arról köteles a városi tanácsot értesítenie.

Végül a tervezet kimondja, a határozat végrehajtását nem a polgármesterre, hanem a tanács jogi szakbizottságára bíznák, ők felelnének az ügyvéd kijelöléséért és a per felügyeletéért.

A második határozattervezet a legutóbbi tanácsülésen emlegetett lépések konkretizálására irányul. Eszerint a tanács jogi támogatást nyújtana november 25-én, pénteken este megvert fiataloknak, ügyvédet jelölve ki számukra, valamint fedezve az ezzel járó költségeket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."