Itthon » Közélet

Bunta nem akar Szász Jenő máján zsírrá válni

Indulatos tanácsülés után tartott sajtótájékoztatót a polgármester: szerinte is igaz, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Ő nem akar ilyen sorsra jutni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/tanacsules0127
Itthon_Kozelet/tanacsules0127
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. január 27., 17:30
13 hozzászólás. 

Túl vagyunk 2012 első tanácsülésén. Szokás szerint ez sem ment feszültségmentesen, de valószínűleg rekordról is beszélhetünk: tíz perc sem telt el az ülésből, máris kiabálástól volt hangos a tanácsterem.

 

Erőszakkal az erőszak ellen?

A szóváltást Molnár Miklós felvetése váltotta ki. A polgári tanácsos azt kifogásolta, hogy bár decemberben iktatták a polgármesteri hivatalnál az Erőszakellenes Testület létrehozására vonatkozó határozattervezetet, az a mai napig sem került napirendre.

Itthon_Kozelet/tanacsules0127

Fotó: Kakasy Botond

Bunta Levente szerint ennek egyszerű az oka: az ilyen jellegű tervezeteket legalább 30 napig ki kell függeszteni a városházán, csak ezután lehet tárgyalni róla. A polgármester szerint ez az intervallum még nem járt le, de részéről az is rendben lett volna, ha ennek ellenére szavaznak róla a tanácsosok, bár így támadási felületet hagynak.

Alternatívaként a halasztást javasolta, ugyanis jövő hétre újabb tanácsülést hív össze, amikor már gond nélkül lehet vitatkozni a kérdésen. A polgáriak sajtófelelősének nem tetszett a javaslat és a beszélgetés hamar kiabálássá fajult, a városvezetők kimondottan erőszakosan támadták egymást.

 

Ez a bál a hazugok bálja

Molnár többször lódítással, hazudozással vádolta Buntát, amire a polgármester ugyanazzal replikázott, végül otthagyta a tanácsülést.

Az elöljáró az önkormányzati ülés után sajtótájékoztatón fejtette ki a véleményét az esetről, Szász Jenőről és az általa csicskásoknak titulált párttársairól.

Bunta először két korábbi MPP-s felvetésre reagált. Decemberben a polgáriak azt állították, a biomasszás kazán meglyukadt és fele teljesítménnyel üzemel. A polgármester szerint ez nem igaz, a kazán hasznos, erről a közüzemek igazgatója is nyilatkozott.

A Magyar Polgári Párt tanácsosainak másik állítása szerint 2011-ben nem ült össze a földosztó bizottság, bár rengeteg kérdést kellene megoldania. Bunta erre két jegyzőkönyvvel válaszolt, melyek szerint júniusban és októberben is ülésezett a testület és határozatokat is hozott.

 

Az egyszemélyes párt és a Buntán zsírosodó máj

A „Szász Jenő és a csicskásai" kifejezésen azt érti a polgármester, hogy Szász egy egyszemélyes pártot vezet, ahová sokakat pénzügyi érdekek kötnek. Kifejtette, elég volt a hazudozásból, számára a becsülete az egyik legfontosabb kincse és nem engedi senkinek, hogy belegázoljanak.

Itthon_Kozelet/tanacsules0127

A polgármester azt állította, látta, hogyan jutott Szász Jenő alapítványa, Székelyudvarhely közterét megrövidítve, több mint 400 négyzetméter területhez, amikor az alapítvány tulajdonába íratták. Az elöljáró szerint nem becsületes ember az, aki egy árvíz után saját számláira kér segélypénzeket, majd ezt követően felépít egy úgynevezett szociális ingatlant a város területére és próbál tanácsostól tanácsosig járni, hogy adókedvezményt kapjon.

Bunta elmondta, nem akar olyan alkukba belemenni, hogy az alapítványok csak akkor kapjanak adókedvezményt, ha Szász alapítványa is megkapja.

A polgármester egy közmondást is idézett, miszerint, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Ennek kapcsán kifejezte aggodalmát: „nem akarom, hogy Szász Jenő mája azzal is zsírosodjon, hogy engem is megesz".

 

Ezekből kettő is sok

Végül Bunta Levente kitért arra is, hogy eddig nem kívánt foglalkozni ezekkel a kérdésekkel, csak dolgozni akart, de, ha így próbálják a polgáriak lerántani arra a szintre őt, ahol ők is mozognak, akkor számíthatnak arra, hogy ellenfelük lesz. Mint mondta, megvan róluk a véleménye és tesz róla, hogy másnak is meglegyen.

Ezzel indokolta, hogy ügyvédeket kért fel, vizsgálják ki, miként lehetne bűnvádi eljárásokat indítani az általa említett ügyekben, ez pedig szerinte rendkívül zavarja a polgáriakat.

A polgármester szerint, attól függetlenül, hogy ő ismét városvezető lesz-e vagy sem, azt szeretné, „ha kitakarítanák az udvarhelyiek a városi tanácsból ezt a csoportot – belőlük kettő is sok".



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
boglarka
2012-01-27 18:49:19
Végre valaki jól megmondta Jenőnek! Bunta szava hihető, a másiké nem! Hajrá Udvarhely!
avatar
Krisztián
2012-01-27 18:51:36
A közbiztonság ezek szerint leánykaügy. Ma holnap lelőnek pisztollyal
az utcán, de őfelsége nem akarja napirendre tenni. Félre a politikát, ebben az ügyben már rég lépni kellett volna Levente. Én nem vagyok egyikkel sem, de ez egy nagyon komoly ügy. Nem kell szarakodni vele, hanem össze kell fogni a civil kezdeményezéseknek.Egy úri ember nem ijed meg egy ilyen csoporttól, hanem ott marad és érvel. RMDSZ! Eredmény ez?!
avatar
mihalyko29
2012-01-27 19:08:58
bunta egy disznó! :lol:
avatar
kópé
2012-01-27 19:09:29
???
Én nem vagyok egyik pártnak sem a tagja de ez a cikk nagyon egyoldalú, csak az rmdsz álláspontját, mellébeszélését közvetíti. Szász Jenő idejében minden tanácsosi javaslatot "formai okokra" hivatkozva elutasítottak az rmdsz többségű tanácsban, most meg más kifogásokat találnak. Kákán lehet csomót találni de mire vártok, hogy újabb embereknek vegyék el a lakását vagy az életét? Nektek már semmi sem szent csak a kampány?
avatar
guguka
2012-01-27 19:42:15
kezd sok lenni Buntika nagy arcából, a modortalan,a rrogáns viselkedéséből.
Ma-holnap a norvégok mindenkit leütnek, kizsebelnek féyes nappal a városban, ő meg újabb szociális lakásokat ad nekik.

Remélem lesz egy normális EMNT, mpp-s polgármester jelölt, s mihamarabb elfelejthetjük ezt az alakot.

apropó, ez a cikk amúgy egy förmedvény, egyoldalú, provokatív, bár, ha az a cél, hogy ezért regisztrájanak az olvasók, és nemtetszésüket nílvánitsák, akkor azt elértétek nálam. :)
avatar
lala
2012-01-27 21:46:28
Mar regen ideje lenne megvizsgalni, hogyan osztotta szet Jeno a varos vagyonat reszesedesert.
avatar
szp
2012-01-27 23:30:47
Tiszta beszed Bunta ur
avatar
kicsitörök
2012-01-27 23:43:11
emberek az egyik kutya masik eb.Mit akarnak a lakasokat nem tudjak kiosztani a raszoruloknak mikor ők élnek kacsalábu palotába.ide kéne a D N A.
avatar
bbalintl
2012-01-28 12:53:00
Sok Szász-csicska kommenter(Krisztián, mihalyko29, kópé, guguka) vagy talán nem is olyan sok, csak sok felhasználóval? Nemtudom, de azt igen, hogy amíg a város pénzén ugattok, amit Szász lenyúlt és most etet titeket belőle, addig egy se szavahihető közülletek!
avatar
zuzu
2012-01-28 13:35:18
Kezdodik a kampany gyerekek!?
Ilyen meg lesz, sot ezutan jon a java....., de azert Bunta letett jo par dolgot az asztalra, nem gondoljatok kedves MPP-sek, Bunta-ellenesek?
avatar
Krisztián
2012-01-29 13:38:49
Trei tineri din Odorheiu Secuiesc reţinuţi de poliţişti deoarece au agresat două persoane, tulburând liniştea publică PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Ianuarie 2012 09:36

Trei tineri din Odorheiu Secuiesc, reţinuţi pentru 24 ore deoarece au agresat şi au adresat ameninţări cu moartea către două persoane, în incinta unei benzinării din Odorheiu Secuiesc.


În data de 28.01.2012, Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată, telefonic, prin SUAU 112, despre faptul că în incinta unei benzinării din localitate, două persoane au fost agresate de un grup format din trei tineri.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc, care a aplanat conflictul, persoanele implicate fiind conduse la sediul poliţiei.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că P.I.R., de 35 ani, P.L.I., de 35 ani şi S.S., de 33 ani, în timp ce se deplasau cu două autoturisme, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, i-au şicanat pe M.L., ...
avatar
szp
2012-01-29 19:56:01
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XkoiDxevOwk
avatar
pali
2012-01-29 21:25:09
kedves Levike
a Gimi Maturandusra eljohettel volna ott nem volt KORPA es de lett volna ......

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."