Itthon » Közélet

MPP-elnök lett Molnár Miklós

Tisztújítást tartott a párt városi szervezete, ahol új elnököt választottak. A polgáriak Nyirő újratemetésére is nagyban készülnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 29., 17:22
6 hozzászólás. 

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Polgári Párt, ahol az elmúlt időszak beszámolója és a 2012-es helyhatósági választásokra való felkészülés is napirenden volt.

Itthon_Kozelet

„Köztudott, hogy Vajna Imre lemondott, így eddig Gálfi Árpád alelnök látta el a szervezet székelyudvarhelyi elnöki tisztséget" – tudatta Orbán Balázs, a párt ügyvezetője. Az elnökségi tagok sorát kiegészítették egy fővel, a többi tagot megerősítették tisztségében, majd a küldöttgyűlés Molnár Miklósra bízta a városi szervezet vezetését, míg az alelnöki teendőket a továbbiakban Gálfi Árpád látja el.

Az új elnök elmondta, hisz az MPP tiszteletbeli elnöke, Kövér László mondásában, miszerint a politika és az erkölcs nem összeegyeztethetetlen.

 

A többség a cél a tanácsban

A helyhatósági választások kapcsán a közgyűlés megbízta az elnökséget, hogy javaslatokat tegyen a polgármester-jelölt és a 24 tanácsos-jelölt személyét illetően. A végső döntést a közgyűlés hozza majd meg. Kérdésünkre válaszolva elmondták, hogy legkésőbb április utolsó hetében szavaznak a jelöltekről.

„Célunk egyértelmű: 2008-ban nyolc tanácsosi mandátumot szereztünk, 2009-ben kilencet, és ha csak a számokat nézzük, akkor 2012-ben tizenkét tanácsosi helyet szeretnénk, de többséget mindenkép" – jegyezte meg Molnár Miklós.

 

Jöhet Nyirő

Nyirő József hamvainak újratemetése kapcsán a polgáriak elmondták, ezt a Magyar Országgyűlés Hivatala és a Székelyudvarhelyért Alapítvány közösen szervezik május 27-én, Székelyudvarhelyen.

Időközben a Nyirő emlékbizottsághoz is érkezett néhány ötlet: szeretnék, ha a könyvtár venné fel Nyirő nevét, valamint, hogy létrehozzák az író emlékházát a Nyirő-villában. Mindezek mihamarabbi megoldásaként húsvét után rendkívüli tanácsülést kezdeményeznek a polgáriak.

 

Lesz megoldás a távfűtésre?

Az MPP képviselői szót ejtettek a Márton Áron térről is, melynek sürgetik felújítását, valamint bírálták az Urbana Rt. működtetését. A polgáriak szerint „kietlen rendszerről" van szó és egy olyan megoldáson gondolkodnak, ami a távfűtési rendszeren levő 2300 család problémáit megoldja, ám konkrétumokkal csak a későbbiekben kívánnak előrukkolni.

Szász Jenő pártelnök az ivóvíztisztító kapcsán kifejtette: „Büszke vagyok a vízmű átadására, erre a munkára, mert ez is az én örökségem, mint ahogy a hulladékgazdálkodáshoz is sok közünk volt. Balkáni stílusnak tartjuk, ha valaki más tollával ékeskedik. Ha sportszerűek volnának a mai városvezetők, akkor egyszerűen a szalagot csak harmadikként vágnák el. Elsőként a debreceniek, másodikként a volt városvezetés és csak gesztusként ők".



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2012-03-29 21:41:37
"a politika és az erkölcs nem összeegyeztethetetlen." :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
avatar
hahaha
2012-03-29 21:54:51
HAHAHAAAA :))))))))))))
Jeno nekifogott kampanyolni. Es meg most is tud nagyokat mondani. Lehetne akar mesemondo is, hisz ebben verhetetlen :silly:
avatar
pek
2012-03-29 23:06:32
Miklósnak gratulálok, kár, hogy Jenőke kereketlen szekerét tolja. Jenő nélkül Miklóst is komolyabban vennénk...
avatar
Lehelcy
2012-03-30 14:18:42
Jenő ócska, de Miklós egy gerinctelen csúszó-mászó.
avatar
hofika
2012-03-30 15:02:47
Mikor el olvastam a címet azt hittem hogy Jenőt cserélték le,de a fotelen még a ragasztó nagyon jól végzi a dolgát.Jah és kellene dicsekedni Siófokkal is mert az is az MPP érdeme
avatar
lajosfia
2012-03-31 10:38:45
Érdekes egyéniség ez a JENŐ...úgy olvasom és a nyáron tapasztaltam is, hogy nemigen vagytok vele megelégedve, pedig az itthoni Tiszteletbeli Székely gárda megszervezésével nagyot alkotott, hisz sokan voltunk a budai várban.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."