Itthon » Közélet

Buntáék megtámadják a megfellebbezhetetlent

Nem értenek egyet a marosvásárhelyi táblabíróság döntésével, miszerint Szász Jenő leváltott alpolgármester ismét elfoglalhatja helyét. Megtámadják a döntést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 13., 12:25
6 hozzászólás. 

Megóvják a marosvásárhelyi ítéletet Székelyudvarhely önkormányzata eljárásbeli hibák és a döntés indoklásának hiánya miatt, erről már konzultáltak az ügyvédekkel - jelentette ki az uh.ro kérdésére Bunta Levente polgármester. Az ítélőszék döntése nem jelenti azt, hogy Szász Jenő elfoglalhatja az alpolgármesteri széket. Mivel a polgármester képviseli az önkormányzatot, úgy döntött, hogy megtámadja a megfellebbezhetetlen ítéletet.

„Megtámadjuk a bírósági ítéletet. Úgy látszik, hogy Szász Jenő nem tudja elviselni a demokráciát, a többség döntését. Szajkózza a választás szabadságát, de a demokráciához is így kellene álljon. Nem csak a jelenlevők többsége, hanem az érvényben levő tanácsosok fele plusz egy aránya döntött így. Még így is jól jött ki, hogy nem dolgozott. Eredményesebbek voltunk, mert nem akadályozott" – fogalmazott Bunta.

Arra a kérdésre, hogy ha mégis érvényes lesz a bíróság ítélete, akkor kifizetik-e az átiratban foglalt összeget, az elöljáró elmondta: „Inkább kifizetjük, hiszen így is nyertünk, hogy nem volt itt. És azon is érdemes elgondolkodni, hogy a vagyonos Szász Jenőnek hiányzik-e ez a pénz."



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Levy31
2012-04-13 14:09:52
ÉN nem pártolom egyiket sem de nem csak Szász Jenő vagyonos ne feledjük.Szegény polgármesterünk is lesötétített üvegű Audi Q7-sel jár vagy ez az új népautó itt romaniaba és azért sötétítette le az üveget mert szégyelli hogy neki csak ilyen jutott
avatar
ooloo
2012-04-13 14:48:28
Szórakoznak
avatar
nakiakiraly
2012-04-13 16:17:28
demokrácia
Tisztelt Bunta úr!
Amikor ezeket mondta:
" Úgy látszik, hogy Szász Jenő nem tudja elviselni a demokráciát, a többség döntését."
akkor gondolom, hogy nem jutott eszébe, hogy vannak kisebbségi jogok is. Pedig a többség lehet, hogy nem akarja, hogy a kisebbség az anyanyelvén tanuljon. És mégis... Tudja, erre való az Alkotmány, az alkotmánybíróság, a törvényhozó testület, kormány - mint végrehajtó szerv - stb., hogy ne minden esetben (akár törvénytelenül is) a többség akarata győzzön.
Most akkor hogy is van ez?
Ön mint "politikus" ennyire nincs tisztába a jogokkal és törvényekkel?
Nem gondolja, hogy vagy kellene képezze magát, vagy más állás után kellene nézzen.
avatar
vogul
2012-04-16 14:01:07
Vannak közösségi jogok (egy bizonyos kritérium szerint meghatározott embercsoport jogai), és egyéni (polgári) jogok, a kettő két külön kategória.
A kisebbségi jogok az elsőhöz tartoznak, de egy szavazásnál ezt nem lehet így alkalmazni. Mi lenne, ha a parlamentben a szavazásnál alulmaradt csoport azt mondaná, pfúj, nem érvényes, élni akarok a kisebbségi jogaimmal?
Se eleje, se vége, se füle, se farka ...
avatar
hofika
2012-04-14 00:27:27
Na hát én csak annyit mondok kölcsön kenyér vissza jár...
avatar
nakiakiraly
2012-04-16 16:57:35
re:
"Mi lenne, ha a parlamentben a szavazásnál alulmaradt csoport azt mondaná, pfúj, nem érvényes, élni akarok a kisebbségi jogaimmal?"
Most írjam le neked kedves Vogul, hogy hányszor fordult elő, hogy a többség szavazott és a kisebbség mégis az Európai Emberjogi Bírósághoz fordul és nyert?
Ezek szerint Te sem vagy tisztába a törvénykezéssel.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."