Itthon » Politika

Csedő Attila: befingtam Buntát a hivatalba

Csedő Attila független polgármesterjelölt a helyhatósági választások eredménye kapcsán megjegyezte: nem rossz, de a jó nem ilyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

000-csedo-attila-bucsubeszed
Csedő Attila búcsúbeszéde | fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. június 11., 00:01
32 hozzászólás. 

Szerinte a kacsák hajtották Bunta malmára a vizet. Amennyiben úgy érzi, hogy elfogja a szomorúság, szívesen megcsiklandozza a talpát.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit kíván a beköszönő polgármesternek, azt válaszolta: "Jó éjszakát!

Köszönöm szépen a kacsáknak, anyukámnak, apukámnak, a közelebbi és távoli rokonságnak, a barátoknak és szimpatizánsoknak, hogy bár az első helyre nem volt elég a szavazatuk, a megtisztelő különdíjat én vehetem át. Nem a mennyiség, a minőség számít. Na, meg a világbéke".

A két vesztes vetélytársnak, Szásznak és Tankónak azt üzeni, hogy "a politika olyan, mint a szex, a csúcson kell abbahagyni".

 



32 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
isandor
2012-06-11 07:51:49
szánalmas
Ez a cikk megmutatja e portál valódi színvonalat, eddig olvastam kedveltem de most már szégyellem megnyitni. Az ostobaságotokat ölőztettétek új ruhába, szépen vagytok szánalmasok.
avatar
SzKarcsi
2012-06-13 09:57:41
Ha nem használ, nem is árt...
Kedves kommentelők! -igen nagy érdeklődéssel olvastam a hozzászólásaitokat és azt a következtetést szűrtem le, hogy igen alaposan beválik az ősi székely mondás, miszerint: "mindenki azt gondol, amit akar és azt mond, amit akar". Továbbá azoknak mondanám, akik úgy gondolják, hogy prüdériájuk mögé bújva szidják a "kacsatörténetek" színvonalát, hogy sajnos maguk alatt vágják a fát. A kacsatörténetek ugyanis igen jól felépített és leírt igazi kacsák. (Bemásolom a magyar szlengszótár kacsa szócikkét: Álhír, pletyka ami nem igaz.)
Nos ami a kampányban történt, azért azt hiszem nem Csedőn kellene elverni a port, hanem azokon a résztvevőkön, akik halálos komolysággal szórták tele a kommunikációs csatornákat valósnak álcázott kacsákkal. Csedő ennek állított parabolatükröt és mint a kritika egyik formája, igenis helye van a sajtóban.
Ajánlott irodalom: Alfred Jarry: Übü király.
Igen nagy tisztelettel minden gondolkodónak, Szabó Károly.
avatar
fllevente
2012-06-11 08:37:22
Felháborító
Csedő felháborító amit mond. Máskor válogassa meg a szavait.
avatar
elyke75
2012-06-11 09:24:55
Nektek
Megkérem Csedőt hogy küldje az emberkéjét és pucolják le azokat a plakátokat melyeket olyan ügyesen felragasztgatott mindenhova ja és festéket is hozzon magával .
avatar
erika.antal
2012-06-12 14:40:43
Rémisztően gyenge volt és ócska,ami ez az ember produkált,remélem,hogy először és utoljára hallottam róla.a fiatalabb korosztálynak (sajnos) lehet ,hogy bejön az olcsó,suttyó,paraszt dumája,de az idősebb, magát értelmiséginek érző emberek,egyszerűen értetlenül álltak az előtt,hogy ekkora stupid idiotizmus teret kaphat több ízben is egy hírportál hasábjain.ne haragudj uh.ro,nem akarlak azzal fenyegetni,hogy nem olvaslak többet,de az,hogy ti ekkora jelentőséget tulajdonítottatok akár egy kampány ideje alatt a szemétnek ,az sokat elárul rólatok is.inkább copypasteeltetek volna ki egy-két cikket nívósabb hírportaloktól,olvassunk mi is valami értelmeset,ne ennek a förtelmesen gyenge embernek a mindennapjait molekuláris szinten. Mellesleg az én arcomra mosolyt nem csalt a falusi szövegével,ez nem humor.na meg persze majmolta végig a magyarorszagi mogacs dániel 2010-es kampányát,ezt sem győzöm eléggé hangsúlyozni,csak az persze nívós volt.ez meg nagyon falusi.szóval csalódtam bennetek uh.
avatar
Soós Róbert
2012-06-12 15:58:43
Ok Erika. Köszi a tanácsot. Megfontoljuk. Csak esetleg annyit fűznék hozzá, hogy nagy különbség van az önmagát értelmiséginek érző ember, és az értelmiségi ember között. Ha nem érted, akkor kérdezd meg Szabó Karcsi könyvtárigazgatót, hogy ő miért vett részt a kacsa temetésén.
avatar
Soós Róbert
2012-06-12 16:21:00
Jaj, és még egy dolog (csak, hogy ne mindent Csedő vigyen a hátán). A kampány alatt az uh.ro gyakorlatilag kibérelte Csedő Attilát, és felépített neki egy új imidzst. Ami neked nem jött be. De ennek kevés köze van a valódi Csedő Attilához. Csak szóltam, mert nem vagyok meggyőződve, hogy magadtól is rájöttél volna.
avatar
blackbird
2012-06-12 18:17:38
Eskuszom eletemben ennyi besavanyodott embert nem lattam mint itt. Nem igaz, hogy nem tudjak eszrevenni, hogy miert volt ez az egesz Csedo historia (foleg olyan ember, aki ertelmiseginek erzi magat). Nem ertem, ha valakinek nem eleg nivos ez a hirportal, mit keres itt es, ha bosszantjak a Csedorol szolo cikkek, akkor minek olvassa el. Lehet tovabb gorgetni es olvasni olyasmit, ami el tudja erni az eget verdeso IQ szintjet.A falusi kifejezessel meg csinjan kellene banni, mert ha asszocialna valaki a paraszttal, szolok jo elore, hogy azert nem kell videkre menni.
Szebb jovot es jo kedvet mindenkinek!
avatar
agressziv kismalac
2012-06-12 22:45:30
erikának
A falusi mióta negatív jelző ? a hozzászólásod pedig csak annyit mondott nekem, hogy nem értettél semmit az egészből. Én nem leszek már 45 éves, de szerintem jó dolog volt görbe tükröt tartani a jelölteknek.Neked meg ha nem tetszik, olvass mást, hidd el mindenki szelektál.
U.I: nem az iskolai végzettségétől lesz valaki értelmiségi, ahhoz más is kell. Ja és pl. Tamási Áron is falusi volt , neki is ócska falusi a szövege? Ha nem hallottál róla, bocsánat, majd sorolok más falusiakat.
avatar
hahaha
2012-06-12 23:08:33
ez ilyen
Szar lehet humorérzék nélkül érni...- üzenem ezt a fenti hozzászolóknak. Ilyen besavanyúdottan élni és monotonon gondolkodni. Pedig nem nehéz észrvenni, h Csedő lényegében egy görbe tükröt mutatott fel a város politikusai felé.
A portál színvonala pedig, félkézből veri akármenlyik társát. Ugyan ilyen jól felépített cikkek a "köcsög...". Persze kell egyféle nyitottság , h az ember be tudja fogadni ezeket az írásokat . Nem muszáj, akinek nem megy annak még ott a Blikk és társai.
Ennyitakartam :D
avatar
erika.antal
2012-06-13 01:12:31
Nahát,nem számítottam arra,hogy a mondandombol kiragadva egy szót,történetesen a falusi jelzőt,ekkora támadások érnek.elnézést kerek a helytelen szohasznalatert,a falusit pejoratív értelemben használtam,nem volt szándékpm ezzel a falun elő emberekre célozni,gondoltam ez nyílvanvalo,de tévedtem,bocsánat.ami meg a humort illeti,nem érzem úgy h szűkolkodnek humorerzekben,csupán az a véleményem,hogy igenyesebben is lehetett volna csinálni,nem úgy ,hogy közben focimekben fingodozunk és "kurvara sokat gondolkodtam",című mondatokkal indítunk.AMUGY:az ötlet maga nem volt rossz,a kivitelezés nem tetszett,ennél hangot adtam,remélem nem gond.az uh-t továbbra os szandekomban áll olvasni,nagyon örvendtem,amikor megalakult,érdekelnek a város dolgai,a kritikar építő jellegűnek szántam és természetesen fenntartom azt hogy masnak nem ez a velemenye.
avatar
erika.antal
2012-06-13 01:28:07
hahaha
A portal színvonala a város meretehez képest nagyonis rendben van,de a kritika kell ,mindig lehet jobb is.a kocsogos cikkekre peldaul abszolút nyitott voltam,valódi görbe tükör,humoros,jópofa,a tulkapasokkal együtt.ezt viszont nem tudtam élvezni.örvendek ha nektek tetszett,engedtessék meg hogy más legyen a véleményem.ha 4 év múlva úgy dönt a fiatalember,hogy folytatja,remélem majd elnyeri a tetszesem,mert mint mondtam az ötlet rendben van, a kivitelezést kifogásoltam,de inkább többet nem szólok hozzá a témához,mert ugynezem hogy az eltérő véleményt nehezményezik az emberek.én a magam és pár ismerősöm nevében fejeztem ki a meglátásom,mindvégig fenntartva azt,hogy mas nem így gondolja.az,hogy hárman négyen itt nekem alltatok,annyit váltott ki belolem ,hogy max visszanezem a videokat,írásokat és.mérlegelem hogy nem-e a rossz időjárás miatti nyomott hangulat tartott vissza attól ,hogy rohogogorcsot kapjak a csedo akcioin,kitudja..:)
avatar
erika.antal
2012-06-13 01:43:59
"Értelmiségi általános értelemben szellemi pályán dolgozó embert jelent."wikipedia.szandekosan használtam tehát a" magát értelmiséginek erzo ember" kifejezést,mivel az,hogy valaki szellemi munkát vegez a mai világban nem társul az értelemmel feltétlen (sajnos) es forditva is igaz,aki kétkezi munkat vegez,meg lehet olvasott,művelt,jozilesu. Kommentarom nem csedot,hanem az egész akciót jellemezte,szóval a csedo név alatt a csedo jelenseget ertettem,mert természetesen nem ismerem magat az embert közelebbről
avatar
csillagszem
2012-06-13 10:30:55
Nekem tetszett, es gratulalni is szeretnek a Csedo kampanystabnak, persze a szinvonalat lehet vitatni, de osszesegeben szukseg volt erre az akciora. Bevallom :) en ra szavaztam, mert egyik jelolt sem gyozott meg, es Csedo szamomra a NEM szavazatot jelentette, vagyis azt az uzenetet, hogy nem feltetlenul fogok valasztani 3 olyan jelolt kozul, akiket nem talalok megfelelonek varost vezetni.
avatar
nakiakiraly
2012-06-13 12:39:17
Kedves Soós Róbert!
Itt írogattok görbe tükörről, meg felépített imidzsről, de ne feledkezzetek meg más dolgokról sem. Értem, hogy az írást el kell adni, de a legtöbb újságírónak van olyan elképzelése (lehet, hogy Ti ebbe nem tartoztok) amikor a "pályát" válassza, hogy tájékoztat, és ha kell akkor nevel is.
Mi is történt? Elindítottatok egy 4. személyt, hogy felhívjátok a figyelmet a politika körül levő visszás dolgokra. Ez eddig rendben is van.(Én a legjobban az éhségsztrájknál akadtam ki) De nem szabadott volna elfeledkezni, hogy ez mellett valós dolgokról is szavaztak az emberek. Nem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban kik és hogyan vezetik a várost/megyét.
Csedő Attilára szavaztak 280-an. Ez 10%-a a Tankó Lászlóra leadott szavazatoknak (aki komolyan vette a választásokat lehet -hogy Ti is). 4 év múlva akár a szavazatok 10%-át is megkaphatja valaki, ha nem gondolja komolyan, és azt mondja, hogy ha rá szavazunk, akkor ígéri, hogy 4 éven keresztül minden nap berúg.
Vajon ez kell nekünk?
...
avatar
Soós Róbert
2012-06-13 12:58:09
Kedves Nakiakirály!
Hogy neked mi kell, azt te tudod eldönteni, hogy nekem mi kell azt én tudom eldönteni. Olyan nincs, hogy nekünk mi kell, mert a tömeg nem dönt. Illetve, ha a tömeg dönt, akkor az régen rossz. Azt tömegpszichózisnak hívják, és sosincs jó vége. Egyébként meg ajánlom figyelmedbe ezt az írást: http://uh.ro/velemeny/10032-a-punk-nem-halott-csak-elfelejtett-feltamadni , amiből kiderül, hogy mennyire is volt szavazatvadász a Csedő kampány. Csak elrontottam a címét, azt kellett volna adnom címnek, hogy: Hogyan csesztem el a Csedő kampányt. Akkor lehet többen elolvassák :)
avatar
Soós Róbert
2012-06-13 13:04:06
És hadd tisztázzak még egy dolgot. Én nem vagyok újságíró, sosem voltam az, és sosem leszek az. Én csak azt szeretném, hogy ne kelljen Erdélyből elköltöznöm azért, mert elviseletlenül beszűkülnek az agyak. És megteszek mindent, amit belefér – vagy időnként nem fér bele -, hogy ne szűküljenek be. Ennyi. Persze lehet, hogy közben az én agyam van beszűkülve, de arról úgy sem tudtok meggyőzni :)
avatar
nakiakiraly
2012-06-13 14:34:15
Kedves Soós Róbert!
Pedig a tömeg nagyon gyakran dönt.
Dönt amikor nagy számban ugyanarra a személyre szavaz.
Dönt amikor a reklám hatására (még ha rossz is) nagy számban elkezdik venni a terméket.
Dönt amikor egyszerre akarják/vagy nem használni (vagy megvenni)a facebookot (és annak részvényeit)
És hogy ennek általában jó vagy rossz a vége, azt most nem fogjuk tudni kitárgyalni.
De amit szerettél volna, "hogy Székelyudvarhely felrázása mennyire sikerült" azt nem igazán tudtad elérni. Lehet, hogy 280 személy miattad ment el szavazni. Ez jó!
De 280 személy azt akarja, hogy ne dőljön be a politikusoknak és másra szavazzon, az vicc.
De Churchill megmondta, hogy a demokrácia nem jó. De nincs jobb.
Szervezz tüntetést (vagy éhségsztrájkolj) hogy a farkas ne egye meg a nyuszikát és akkor is 280-an melléd állnak. De kérdezd meg magadtól, hogy a 280 személy mit is akart.
avatar
Basterd
2012-06-13 14:49:02
Mi olyan nehéz?
Miért olyan nehéz megérteni, hogy 280 személy arra szavazott, hogy neki nincs alternatíva? És miért baj, hogy ezt úgy mutatják ki, hogy Csedőre szavaztak és nem maradtak távol a választásoktól? Ha nem mennek el szavazni, akkor alacsony a részvétel, és különösebben nem fáj senkinek.

Ha elmegy és Csedőre szavaz, akkor üzen. Azt üzeni, hogy kapjátok be, az egészen, mert nem képes 3 politikai párt egy rendes jelöltet indítani egy olyan városban, mint Székelyudvarhely. Idenyomnak egy puhapöcsüt, egy maffiókát és egy noname-et, mert az úgy is jó lesz az udvarhelyinek.

Hát bocsáss meg nakiakirály, nekem ez nem elég, és ezért én Csedőre szavaztam. Fájjon basszus. Sőt, 4 év múlva egy másik Csedő majd vegyen el 2800 szavazatot! Lehet akkor 8 év múlva indítanak egy rendes jelöltet, és két kampány között csinálnak is valamit a drága politikusaink. Mert ha nem, akkor büntet a nép!

Az a 280 ember így sem úgy sem szavazott volna Tankóra. Sem Buntára. Sem Jenőre. Inkább otthon marad.
avatar
Soós Róbert
2012-06-13 14:59:30
Ok. Azt hiszem, lassan kezdhetem bepakolni a bőröndöket :)
avatar
nakiakiraly

Szervezz tüntetést (vagy éhségsztrájkolj) hogy a farkas ne egye meg a nyuszikát és akkor is 280-an melléd állnak. De kérdezd meg magadtól, hogy a 280 személy mit is akart.
avatar
erika.antal
2012-06-13 15:04:15
Az igényes humor szintjét nem érte el a csedo kampany,ezért nem nyerte el az en tetszesem.legyünk igényesek ,meg ha viccelodunk is.ha egy város előtt muatunk be valamit,valami újat,mást,akkor tiszteljük meg a lakosokat azzal,hogy minőségi szorakoztatast nyújtunk.nem ilyen fingos dumakkal farasztjuk őket.viccelodni es ironizalni lehet igyis meg úgyis.nem hiszem hogy az udvarhelyi emberek az ilyen jellgu humort erdemlik
avatar
erika.antal
2012-06-13 15:09:30
A csedo kampanyat éppen csedo fenti szavaival jellemeznem roviden:"nem rossz,de a jo nem ilyen"
avatar
zomby
2012-06-13 15:09:51
Valószínű azért, mert nem sznob pííííí-nak készült. Szerencsére.
avatar
erika.antal
Az igényes humor szintjét nem érte el a csedo kampany,ezért nem nyerte el az en tetszesem.
avatar
görcs
2012-06-13 15:12:54
Csak egy vicces dolgot jegyeznék meg. Ez a cikk hétfőn ment fel, ma szerda van és 13:00, és kiakirály antal.erikával még mindig ezt az egy szerencsétlen cikket osztja. Még hogy nem érte el a kampány a célját :)))) Pont azt csináljátok, amit az uh.ro-sok akarnak, hogy csináljatok. Csak annyira "értelmiségiek vagytok", hogy észre sem veszítek.
avatar
erika.antal
2012-06-13 15:14:31
re:
Tehát a mai világban az igényesség egyenlő a sznobizmussal:))).elég baj.szerintem akkor gyuljunk össze a patkoban legkozelebb fingani,miccset enni,verekedjunk össze egymassal es hanyjunk nagyokat,hatha akkor nem leszunk majd sznobok.
avatar
zomby
2012-06-13 15:16:20
Ok, én benne vagyok. Mikor menjünk?

avatar
erika.antal
Tehát a mai világban az igényesség egyenlő a sznobizmussal:))).elég baj.szerintem akkor gyuljunk össze a patkoban legkozelebb fingani,miccset enni,verekedjunk össze egymassal es hanyjunk nagyokat,hatha akkor nem leszunk majd sznobok.
avatar
watson
2012-06-13 15:17:53
re: re:
Amiért nem vallod be, azért te is fingasz :)

avatar
erika.antal
Tehát a mai világban az igényesség egyenlő a sznobizmussal:))).elég baj.szerintem akkor gyuljunk össze a patkoban legkozelebb fingani,miccset enni,verekedjunk össze egymassal es hanyjunk nagyokat,hatha akkor nem leszunk majd sznobok.
avatar
erika.antal
2012-06-13 15:18:16
Görcs:a szambol vetted ki a szot.nem farasztanam magam,es így is eléggé szégyellem hogy hétfő óta ezt a cikket kommentalom,de sajnos nem tudtam szó nélkül hagyni hogy sznob píí es stb jelzőkkel illetnek.pedig az okos enged..úgy tűnik en nem vagyok olyan okos
avatar
erika.antal
2012-06-13 15:25:50
watson
Bizony fingok meg kakilok ,pisilek is egy nap 3x minimum,alkalomadtán hanyok is,a sort hd gyorsan iszom bofogok.de nem érzem szükségét annak,hogy megosszam ezt masokkal,szerintem senkit nem erdekelne,elég szomoru ha erről szól az élet
avatar
Basterd
2012-06-13 15:40:12
Kedves Erika
Pedig erről szól az élet, legalábbis a politikum... ha nem vetted volna észre az elmúlt 16 évben. A politikusok és a közéleti szereplők napi szinten etetik velünk a kekit, és ha egy Csedő utánozza őket, akkor a drága választópolgár fel van háborodva, mert ő csak a csokisfagyinak álcázott kekit hajlandó benyalni, a keki keki már büdös a kifinomult ízlésének. Csak nehogy elkapjon téged is egyszer a jómodorú cifrafosás.

avatar
erika.antal
Bizony fingok meg kakilok ,pisilek is egy nap 3x minimum,alkalomadtán hanyok is,a sort hd gyorsan iszom bofogok.de nem érzem szükségét annak,hogy megosszam ezt masokkal,szerintem senkit nem erdekelne,elég szomoru ha erről szól az élet
avatar
erika.antal
2012-06-13 16:35:31
Nem győzom hangsúlyozni,nem az ötlet,hanem a kivitelezés nem tetszett.az ötlet jó.
avatar
meliko
2012-06-13 18:32:20
Kedves Soós Róbert, azért, hogy a kialakított imidzsnek nincs Csedőhöz köze, azt nem írom alá. Csedő pont ilyen és pont az a jó, hogy nem játszotta meg magát. Szerintem képes volna befingani Buntát a hivatalba, de nem lenne szép tőle. És mi mind tudjuk, hogy Csedő csak illedelmes dolgokat csinál.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."