Itthon » Politika

Az EMNP elejébe megy a tanácsülésnek

Rendszeresen készülnének elemzéssel minden ülés előtt és után, most a bölcsőde és az Urbana ügyében találtak kifogásolnivalót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tankó László
Tankó az Urbana, Jakab a bölcsőde ügyét kérdőjelezi meg. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. augusztus 02., 17:35
2 hozzászólás. 

A három néppárti tanácsos rendszeresen szeretné közölni a tanácsülések menetét és tematikáját, ezért terveik szerint minden ülés előtt – és lehetőleg utánuk is – értekeznének erről.

Jakab Attila az augusztus 3-i ülés kapcsán a városi bölcsőde ügyét hozta fel. Mint elmondta, a Villanytelep utcai épületet a város építette, közmunkában, majd a '80-as években, az akkor szokásnak megfelelően átadták egy cégnek, hogy az támogassa a működési költségeket. A rendszerváltás után az összes hasonló oktatási és egyéb intézményt visszaadták az illetékeseknek, ám a kérdéses ingatlant 1993-ban privatizálták, a Roseal Rt. tulajdonába került.

A tanácsos szerint ez már akkor sem volt tisztázott ügy, aztán hosszú idő után 2011-ben a polgármesteri hivatal bérleti szerződést kötött a Roseal-lal, ami év végén lejárt, ezért volt tervben a költözés. Akkor tanácsi határozattal per indult a helyzet tisztázása érdekében, ezzel jelenleg Vasile Ghere sztárügyvéd foglalkozik, aki szerint jó eséllyel visszakaphatná a város az ingatlant.

Jakab szerint az önkormányzat herdálja a város vagyonát azzal, hogy a pénteki ülésen két határozattal érvénytelenítené a pert indító határozatot és a Tábor-negyedbe költöztetné a bölcsődét, ezért megpróbálják jobb belátásra téríteni a kollégákat. A néppártiak – a polgármester hiányában – arra kérték Benedek Árpád Csaba alpolgármestert, vonják vissza a határozattervezeteket, ám úgy látják, kérésüknek nem volt foganatja.

Az EMNP-s tanácsosok azt remélik, a városlakók segítenek nyomást gyakorolni a jó szándékú RMDSZ-es városatyákra, akik között, valószínűsítik, több olyan is van, aki nem ismeri részleteiben az ügyet, így nem is tartja kiemelten fontosnak az ingatlanok visszaszerzését.

Tankó László az Urbana Rt. törzstőke-emelését kifogásolja. Most a város saját vagyonából támogatja a szolgáltatót a vízszintes elosztású fűtésrendszerek kiépítése érdekében, ami szerinte a hosszú távú stratégia hiányának jele.

A néppártiak úgy gondolják, egy alulról jövő, részletesen kidolgozott tervre lenne szükség, amit az Urbana készít el, a lakósokkal konzultálva, azt viszont nem tudják támogatni, hogy pénzt adjanak a szolgáltatónak, az pedig majd maga döntsön, kire költi el.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-08-02 21:50:15
S akkor?
8574 székelyudvarhelyi embernek ez kell. Erre szavaztak.
avatar
persze
2012-08-03 09:19:09
ez a Ghere minden csak nem sztar.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."