Itthon » Politika

Bölcsődéről, Urbanáról és csillagvizsgálóról is döntenek

Tizennégy határozattervezettel vág neki a soron következő tanácsülésnek a városi testület, több vitatott kérdés is napirenden van.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Ülésezik a székelyudvarhelyi városi tanács
Költözhet a bölcsőde, lakót kapat a csillagvizsgáló. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. augusztus 02., 16:52
0 hozzászólás. 

A városvezetők többek között a város idei első félévi zárszámadásának elfogadását, a költségvetés kiigazítását és a tartalékalap felhasználását vitatják. Az egyik határozattervezet témája a városi tanintézmények megnevezésének elfogadása a következő tanévtől, míg egy másiknak a minimáljövedelem kiegészítésében részesülők által végzett közhasznú munka éves tevékenységtervezetének elfogadása.

Egy tervezet szerint megnövelnék az Orbán Balázs iskola leltári értékét, egy másikkal pedig a II. Rákóczi Ferenc utca 78 szám alatti állatpiacot vennék ki a közvagyonból. A hetes számú tervezet tárgya bizonyos javak átadása a város közvagyonából az Urbana Rt. magánvagyonába, míg a nyolcasé a megüresedett ifjúsági lakások kiosztása.

Két bérlő lakáscseréjének elfogadása a kilencedik pont témája, a tízesé a csillagvizsgáló épületének és a hozzá tartozó terület bérbeadására vonatkozó iratcsomó elfogadása. A tizenegyedik határozattervezet lényegét különböző szolgáltatások – jogi tanácsadás, asszisztencia és jogi képviselet – közbeszerzése képezi.

A tizenkettessel a tanácsosok megnövelnék az Urbana Rt. törzstőkéjét, míg az utolsó kettő a városi bölcsődéről szól. Az első a Villanytelep utca 17 szám alatti ingatlan jogi helyzetének tisztázására vonatkozó 2011/80-as tanácshatározatot vonná vissza, az utolsó pedig az itt működő bölcsőde székhelyét a Függetlenség utca 37 szám alá helyezné át.

A városi tanács rendes havi üléséről élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk pénteken 9 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."