Itthon » Politika

Nem akar folyamatosan kritizálni az EMNP

A párt tanácsosai aprólékosan szeretnék elemezni a tanácshatározatokat, de mindezt építő jelleggel végzik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

EMNP sajtótájékoztató Székelyudvarhelyen
Az EMNP szándéka, hogy minél közelebb vigyék a tanács működését a lakosokhoz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. október 04., 11:48
0 hozzászólás. 

A néppártiak sajtótájékoztatóján Zakariás Zoltán, a szervezet helyi elnöke arról számolt be, hogy egyik kitűzött céljuk a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása, amit szerintük a városháza nem végez el kellőképpen.

Kivesézték a tanácsülést

Tankó László önkormányzati képviselő néhány, az EMNP által fontosabbnak vélt tanácsi határozat kapcsán alkotott véleményt. A költségvetés-kiegészítés esetén úgy látják, a város csak nagyon kis mértékben támaszkodik külső forrásokra, jórészt csak a kulturális intézmények hoznak be pályázatok formájában pénzeket, amit dicséretesnek tartanak.

A tanácsos fontosnak tartotta kiemelni azt az adókedvezményt, ami a minimálbérnél kevesebből, illetve kizárólag szociális támogatásból élőknek jár. Tankó szerint ezt az 50 százalékos ingatlanadó-kedvezményt minél szélesebb körben ismertetni kell a lakossággal.

Felemlegették a város vagyoni leltárát is, ami az ígéretek szerint október végére készül el: az EMNP szerint ez igencsak sürgős lenne, remélik, valóban el is készül. Pozitívan értékelték a néppártiak a romák bevonását egy munkacsoportba és kifejezték abbéli reményüket, hogy ezzel valós eredményeket érhetnek el a szociális integráció kérdésében.

A Templom utca és az ott található híd felújításával kapcsolatban rávilágítottak arra, hogy, bár a technikai és gazdasági mutatókat elfogadták, a munkálatoknak be kell kerülniük a jövő évi költségvetésbe, hogy el lehessen azokat végezni.

Az EMNP tanácsosai nehezményezték, hogy, bár a többségben levő RMDSZ-es városatyák arányos képviseletet ígértek a különböző városi intézményekben, a kórház vezetőtanácsába mégis csak RMDSZ-es tanácsosok kerültek.

Terítékre került a városi bölcsőde ügye is: a néppártiak továbbra is szorgalmazzák a Villanytelep utcai épület jogi úton történő visszaszerzését és arra kérnek minden olyan szülőt, aki úgy érzi, nem objektíven bírálták el a bölcsődébe való iratkozási kérésüket, ezt jelezzék az EMNP fele az erre a célra létrehozott 0762-248.705-ös telefonszámon.

Készülnek a parlamenti választásokra

Zakariás arról is beszámolt, hogy a néppárt helyi elnöksége négytagúra bővült (Tankó László, Jakab Attila, Orosz-Pál Levente és Jakab Ernő), valamint a párt elkezdte a felkészülést a decemberi választásokra, ahol külön indulnak és az összes országos elnökségi tag megméretkezik.

Kifejtette, az EMNP indulása nem veszélyezteti a magyarság parlamenti képviseletét, hiszen a választási törvény szerint, amennyiben egy párt, vagy szövetség hat képviselői és három szenátori körzetben első helyet szerez (nem feltétlenül 50%+1 szavazatos többséggel), akkor teljesíti a parlamentbe jutási küszöböt.

Zakariás szerint az RMDSZ ezt, az alternatív küszöbnek is nevezett minimumot biztosan teljesíti, sőt, az EMNP is reménykedik, hogy ilyen módon sikerült mandátumokat szerezniük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."