Itthon » Politika

Duplán számít a magyarok szavazata

Május 25-én két szavazatunk négyet is érhet – biztat az udvarhelyi EP-képviselőjelölt. De még nem vette meg Brüsszelbe a repjegyet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

loci2a
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. május 22., 13:40
0 hozzászólás. 

Több mint 18 ezer kilométert utazott Antal Lóránt képviselőjelölt és stábja, hogy 62 településre eljusson – mondta el mai sajtóreggelijén két szalámis szendvics között.

Nemcsak fizikai síkon találkozgatott, hanem a virtuáliát is igyekezett meghódítani, a sikeres fiatalokról szóló kampányfilmjei 486 012 Facebook felhasználóhoz jutottak el, ez filmenként átlagosan 55 520 elérést jelent, míg a Youtube-on összesen 19 227-en, egyenként átlagosan 1479-en nézték meg a videókat. A Lóci Live Stream-et, melyen élőben társalgott a választóival, 231 egyedi néző követte.

Azt gondolja, hogy az RMDSZ által rábízott feladatot, hogy minél több fiatalt szólítson meg, megpróbálta teljesíteni, vagyis minden olyan felületet kihasználni, ahol fiatalokkal találkozhat, legyen szó diáknapokról vagy közösségi oldalakról.

Szabad a pálya

Szavazásra buzdított, és meglebegtette a lehetőséget, hogy ha a románok létszáma alacsony lesz a választásokon, a magyarok több képviselőt is bejuttathatnak az Európai Parlamentbe. „Május 25-én arról is döntünk, hogy akarjuk-e továbbra is Szabad Európát, azaz a szabad tanulási, utazási és munkavállalási lehetőségeket" – fogalmazott a jelölt.

Tisztázta, hogy az Európai Parlamentben a képviselők nem tudnak konkrét problémákat megoldani, az EP az Unió politikai és gazdasági irányvonalait határozza meg, mozgásteret biztosítva a tagállamoknak ezek gyakorlatba ültetésére.

A következő nagyobb kihívások, melyekkel az Európai Uniónak foglalkoznia kell, és amely Románia számára rendkívül fontos, hogy még erőteljesebben legyen közös az európai piac, különös tekintettel az energetikai szektorra. Románia jelentős energetikai erőforrásokkal rendelkezik, melyeket értékesíthetne a többi tagállamnak.

Fiatal anyóka

"A 25 éves Szövetség nem egy tökéletes, nem egy 100 százalékos valami, de 25 év alatt be tudta bizonyítani, hogy a magyarok érdekét képviseli, hogy kormányerőként is megállja a helyét" – szólt haza a jelölt.

Kampánya során a fiatalokhoz szólt, az ő szívét azonban egy érmihályfalvi idős asszony érintette meg. Zuhogó esőben érkezett a kampánystáb a helyi piacra, ahol élére vasalt kötényben, egy ölnyi területen árulta az anyóka a kaprát, petrezselymét – meséli.

„Vigyáznunk kell az öregjeinkre, mert bennünk még megvan az a tisztaság és pozitív hozzáállás, amelytől mi, fiatalok már nagyon eltávolodtunk" – foglalta össze Lóci a találkozás élményét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."