Itthon » Politika

Mindenkinek ígér valami szépet

Bemutatta kampányprogramját Arros Orsolya, az RMDSZ előválasztásán induló polgármesterjelölt. Hosszú és összetett tervezetéből szemezgettünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Arros Orsolya
Arros Orsolya
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. február 10., 18:22
7 hozzászólás. 

Mentalitásváltást szeretne Székelyudvarhelyen Arros Orsolya, az RMDSZ lehetséges polgármester-jelöltje – olvasható a jelölt kampánystábjának közleményében. Arros Orsolya sokféle javaslatot előterjesztett a város problémáinak megoldására. Udvarhely első női polgármester-jelöltje hosszú távra tervezhet, mert elképzelései több mandátumra is elegendők.

Úgy véli, olyan időszaknak kell következnie Udvarhely életében, amikor a hivatal van a polgárokért, és nem fordítva: bevezetné az egyablakos ügyintézést, bevonná a szakmai szférát a fejlesztési tervek kidolgozásába, illetve nem spórolna a székelyudvarhelyiek biztonságán.

Hazaváró telkek

Bevezetné a részvételi költségvetés fogalmát, amely a lakónegyedekben élőknek biztosítana beleszólási lehetőséget abba, hogy egy adott városrészen milyen beruházások valósuljanak meg. Ezenkívül elindítaná az Udvarhely hazavár című programot, amely 3-5 áras közművesített telkeket és házépítési terveket biztosítana azoknak a fiatal családoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, illetve vállalják, hogy két éven belül házat építenek a kijelölt területre. A házat legalább tíz évig kell lakniuk, nem adhatják azt bérbe, viszont tíz év után megvásárolhatják a használatba kapott területet.

Sétálóutca a központban

A központ tehermentesítése is szerepel a tervek között: közösségi tereket hozna létre, első lépésként sétálóutcává alakítaná a Városháza előtti részt, és egybevonná az ott húzódó térrel. Ugyanakkor hatékonyabb fejlesztéseket akar a lakónegyedekben, ahol a tömbházak hőszigetelését tartja a legfontosabb tennivalónak, de a közvilágítás, a lépcsőházbejárók, járdák, parkolóhelyek és -házak kialakítása is prioritást élvez.

Közgazdászként azt akarja, hogy a város gazdasága is megerősödjön, új befektetők bevonzásával, mikro ipari park létrehozásával, illetve a helyi vállalatok támogatásával és az inkubátorház működtetésének felvállalásával.

Több uniós pénzt hívna le a városnak (állítása szerint az előző pályázati ciklusban Barót és Balánbánya is több pénzt hívott le, mint Székelyudvarhely), ezekből modernizálná a városi buszjáratokat, közművesítené a Szejkét, parkolóházakat, terelő- és bicikliutakat építtetne ki, illetve közreműködne a Tamási Áron Gimnázium felújításán. Ezenkívül új bölcsődét építtetne, szegénykonyhát működtetne, és még sok szép dolgot tenne a lakókért.

Javaslatokat vár

A polgármesterjelölt pénteken, a jelölési iratcsomók iktatását követően online is elérhetővé teszi a fejlesztési terveit. Visszajelzéseket és javaslatokat vár az elképzeléseivel kapcsolatban – fejtette ki.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-02-10 19:21:30
Az a legszegényebb, aki még igérni sem tud.
Ilyen legszegényebbünk még sohasem volt.
A polgármesteri szék bűvöletében én akkorát tudnék nektek igérni, hogy leesne az állatok.
Mik vagytok ti, választók?
Egysejtű állatok?
avatar
raptor
2016-02-10 22:44:31
Like
Na vegre.. ezt mar vartam hogy valami konkretat is lassak ettol a csajtol ne csak blablablat. Nekem tetszik az hogy realisan latja a problemakat es eleg sok mindenre megoldast javasol. Nem iger repulo autopalyakat stb, hanem viszonylag konkret, kezzelfoghato terveket. Ha jol ertem akkor van meg egy honapja hogy teljesen meggyozzon. Sajnos az elozonek 8 eve volt, ugy hogy o bozonyitani is tudott volna nem csak igerni, de o nem tudott meggyozni. :)
avatar
Egy a sokból
2016-02-11 07:24:36
Ha jól értem akkor semmi konkrétum nincs leírva, csak a szokásos: "-taná, -tana, -tetne -etné, stb."

Benedek Elek szebb meséket írt, mégsem lett polgármester...
avatar
persze
2016-02-11 10:55:20
re: Like
avatar
raptor
Na vegre.. ezt mar vartam hogy valami konkretat is lassak ettol a csajtol ne csak blablablat. Nekem tetszik az hogy realisan latja a problemakat es eleg sok mindenre megoldast javasol. Nem iger repulo autopalyakat stb, hanem viszonylag konkret, kezzelfoghato terveket. Ha jol ertem akkor van meg egy honapja hogy teljesen meggyozzon. Sajnos az elozonek 8 eve volt, ugy hogy o bozonyitani is tudott volna nem csak igerni, de o nem tudott meggyozni. :)


Azert lathatnad a fatol az erdot...semmi konkret dolog nincsen benne, csak a szokasos rizsa.Annyira sem lenne kepes mint Bunta.
avatar
ikszipszilon
2016-02-11 14:23:08
Hagyjuk mar
Az utobbi 20 evben annyi igeretet kaptunk hogy lassan Udvarhely kulturalis fovaros lessz egymaga:) Ha csak a regi polgarmestereket nezzuk azt latjuk hogy mindegyik nagyon gazdag lett:). Ebbol kovetkezik hogy Orsi is gazdag lessz:)..
avatar
K.
2016-02-11 14:43:57
Ugye
Írásodból pedig az következik, hogy fogalmad sincs, hogy mit akarsz, csak egyszerűen megöl az irígység. S ha neked nincs, akkor másnak se legyen... Tipikus! Rosszindulat!
avatar
jutka_tot
2016-02-11 14:33:49
megertem, hogy mindenki ki van abrandulva a mult/jelenlegi varosvezetesbol.

De miert kell eloiteletekkel lenni, es egybol biralni egy olyan szemelyt aki felvallalja, hogy megprobal valtoztatni a varos sorsan, habar nem lesz egy konnyu tortenet?


kedves "|Persze"|, lattad mar Orsolya programjat? teljes terjedelmeben? beszelgettel vele? - en meg nem, es ezert nem illetem sem pozitiv sem negativ jelzokkel.

az ujsagcikkben par vezdto gondolat van, vard meg mig megjelenik a teljes program es akkor kommentalj!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."