Itthon » Politika

Kificamította a bokáját Tarlós István Székelyföldön

De azért örömökben is volt része bőven, hiszen Udvarhely testvérvárosává fogadta Budapestet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

testvervaros1
Tarlós István és Gálfi Árpád, fotó: Szász Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. november 25., 11:17
0 hozzászólás. 

Rendkívüli és ünnepi is volt az a tanácsülés, amelyen Székelyudvarhely testvérvárosává fogadta Budapestet. Az ünnepi eseményre díszes társaság gyűlt össze: Székelyudvarhely tanácsa mellett Tarlós István budapesti főpolgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd csepeli polgármester, Farkas Balázs csíkszeredai konzul, és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke is jelen volt az eseményen.

New York, Berlin, Peking, Székelyudvarhely

Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester szeptember elején jelentette be, hogy New York, Berlin és Peking után Udvarhely is testvérvárosi szerződést kötne Budapest önkormányzatával. Három önkormányzati képviselő hiányzott a Szent István teremben tartott rendezvényről, de a jelenlévő tizenhat egyöntetűen szavazta meg a határozattervezetet, mely szerint a székely és a magyar főváros testvérvárosok lettek.

A döntéshozatal után Gálfi Árpád és Tarlós István aláírta a testvérvárosi szerződést, önkormányzati szavakkal élve „kézjegyükkel látták el" azt, majd a szerződésmegkötést ünnepi beszédek követték.

testvervaros2

„A határon túli kapcsolatok ápolása olyan feladat, amely vagy szívből jön, vagy sehonnan. Minket, magyarokat nem csak a tisztelet, hanem vérünk is összeköt" – olvasta fel Gálfi Árpád, majd külön köszönetet mondott Szász Jenőnek, hogy létrejöhetett ez a kapcsolat.

Nyírő szobra, repedt boka

Az udvarhelyi polgármester után Tarlós bicegett ki a mikrofonhoz, elmesélte, Nyírő szobránál maga alá törte a bokáját. Első székelyföldi kiruccanásáról is mesélt, elmondta, feleségével Székelyföld szerelmesei, majd azt is megtudtuk tőle, Budapesten az Országházon és a főpolgármesteri hivatalon is ott leng a székely zászló, és ezt senki nem fogja onnan eltávolítani.

testvervaros3

Beszéde végén ő is köszöneteket mondott, majd elárulta, nem kényszeredettségből született meg a kapcsolat, sőt ők kezdeményezték létrejöttét, és örül, hogy kívánságuk meghallgatásra talált. „Tudjuk, hogy nem könnyű az életük itt, de Budapest és a magyar kormány is odafigyel Önökre" – zárta a beszédét a főpolgármester.

A két polgármester után Szász Jenő is felszólalt, ő is megköszönt mindent mindenkinek. „Az a törekvés, amit Önök itt megfogalmaztak, az nem hiábavaló"– címezte a polgármestereknek és felelősségteljes munkát kívánt nekik. Az ünnepi tanácsülést a székelyhimnusz közös eléneklésével és az Udvarhely Néptáncműhely előadásával zárult.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."