Itthon » Politika

Még titkos a Nyirő-ügy forgatókönyve

Üzent Kelemennek és Toró T.-nek, cáfolta a híreszteléseket és az újratemetés végleges forgatókönyvét is ígérte Balázs Árpád.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Balázs Árpád és Gálfi Árpád
Fotó: Szász Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 14., 17:33
0 hozzászólás. 

Bár a Nyirő József újratemetésének végleges forgatókönyvét legutóbb, Fráter Olivér látogatásakor május 14-re ígérte a társszervező Székelyudvarhelyért Alapítvány, egyelőre a program még nem nyilvános.

Balázs Árpád a Nyirő József Emlékbizottság tagja szerint pár napon belül nyilvánosságra hozzák a programot. A késedelem okát Balázs azzal indokolta, hogy mivel nem kapták meg a hivataltól a közterület-használatra vonatkozó engedélyt, az eredeti terveken módosítani kellett.

A városban terjedő mendemondát, miszerint az író földi maradványait Farkaslakán ravatalozzák fel Balázs határozottan cáfolta. Ugyanakkor kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy az emlékünnepség helyszíne a Papkert lesz.

Pár nap múlva részletesen tájékoztatunk mindenkit – ígérte.

A rövid sajtótájékoztatón újra „feltámadt" a Kövér Lászlónak címzett Bunta-levél ügye is. Balázs szerint Bunta „nyilasozása" a szervezőkre uszította a „Nyirő náci és háborús bűnös volt" kijelentésektől hangos román médiát.

„Szégyen, ami a Nyirő-ügyben történik"- fogalmazott Balázs, aki felkérte Kelemen Hunor, az RMDSZ és Toró T. Tibor, az EMNP országos elnökét, hogy határolódjanak el hivatalosan Bunta és Szabó Károly könyvtárigazgató sajtóban megjelent Nyirő Józseffel vagy a nevét érintő (könyvtár-névváltoztatás) nyilatkozataitól.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."