Itthon » Politika

Cukor helyett közmunkát kínál Tankó

Problématérképet és választási programot készített az EMNP: határozott fellépést ígérnek azokkal szemben, akik nem akarnak dolgozni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tankó László
Nem cukrot és lisztet, hanem munkahelyet ajánl Tankó és csapata
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. május 21., 13:23
3 hozzászólás. 

Tankó László, az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje több hetes egyeztetések után elkészítette választási programját. Elmondta, a főként hosszú távú projektek nincsenek összefüggésben a négyéves választási ciklussal, és a csapat nem kívánja folyatni az eddigi civakodó politikát.

A néppárti jelölt arról számolt be, hogy a lakókkal és szakemberekkel is egyeztettek, ezek alapján két problématérképet állítottak össze. Az egyes problémák mérlegelése után prioritási listát állítottak össze, ez képezi Tankó programját.

Ipari park és helyi fizetőeszköz jöhet

Gazdasági téren a fő cél a megélhetési költségek csökkentése és a helyi kis- és középvállalkozók támogatása. Ennek érdekében, külföldi mintára, helyi fizetőeszköz bevezetésén is gondolkodnak: használatával jobban megérné helyi cégektől vásárolni, de több részletet nem árultak el róla.

Tankó megígérte, négy év alatt 500 új munkahelyet teremtenek megválasztása esetén, mind közvetett, mind pedig közvetlen módszerek alkalmazásával. Az elképzelések között egy ipari park létrehozása is szerepel: a néppártiak szerint már folynak a tárgyalások egy multinacionális, az IT iparágban tevékenykedő céggel egy beruházás feltételeiről.

Nem kizárt annak a lehetősége sem, hogy a kiprivatizált szolgáltatásokat – úgymint a szemétszállítás, vízszolgáltatás – újra a város hatáskörébe helyezzék. Az ezekre vonatkozó szerződéseket mindenképp felülvizsgálnák Tankóék, annak érdekében, hogy csökkenthessék az egyes szolgáltatások költségét.

A polgármesterjelölt a fűtésszolgáltatás kérdésében úgy véli, a gyorsan változó energiaforrások és az újabbakra való áttérési költségek miatt a jövő a távfűtésé, ezért ők is, az RMDSZ elképzeléséhez hasonlóan, ennek a rendszernek a fenntartását támogatják.

Határozott fellépés a dolgozni nem akarókkal szemben

Az EMNP programjában szó esik a közbiztonságról és a cigánykérdésről is: Tankó szerint ezek részben össze is függnek és meg fogják oldani a problémát.

„Mi nem cukrot, nem lisztet, hanem munkahelyet fogunk ajánlani. Már van helyi vállalkozóval közösen projekt arra vonatkozóan, hogy milyen tevékenységet fogunk nekik ajánlani. Aki hajlandó, hogy tovább fejlődjön és integrálódjon a gazdaságba, a mindennapi életbe, annak megadjuk a lehetőséget. Aki nem, azzal szemben sokkal határozottabban fogunk fellépni" – nyilatkozta a jelölt.

Szó esett a szociális segélyekről is: a néppártiak elképzelése szerint ezt az elvégzett közmunka függvényében osztanák ki az igénylőknek.

Az elégedett városlakó a cél

A közintézményeknél az EMNP csapata zéró toleranciát hirdetet a korrupcióval szemben. Programjuk célja, hogy ügyfélként tekintsenek a városlakókra és mérjék elégedettségüket.

A városfejlesztési terv része egy ésszerű forgalomszabályozás kialakítása, valamint a történelmi városközpont rehabilitációja is prioritás. Egyik tervük szerint az egyes utcák és városrészek lakói maguk dönthetnének befizetett ingatlanadójuk 10 százalékáról: ezt környezetrendezésre használhatják, saját ötleteik megvalósítására.

A Néppárt programja kitér az egészségügyi kérdésekre is, ahol a megelőzésre fektetnék a hangsúlyt, a tanügyi fejezet Székelyudvarhely iskolaközponttá alakítását tűzi ki stratégiai célként, de ugyanakkor oktatási és kulturális stratégia kidolgozását is szorgalmaznák.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
görcs
2012-05-21 14:48:01
Akkor mégsem Tankó lesz a cukros bácsi?
avatar
Egy a sokból
2012-05-21 17:32:59
A három párt megvan, de ki lesz D'Artagnan?
"...nem kívánja folyatni az eddigi civakodó politikát..."
Ez vicc? Látta azt a szórólapot, ahol az udmr elitjét pocskandiázzák (jogosan vagy sem, most mindegy)?
avatar
Ro11 Anett
2012-05-25 12:49:18
Csedő a D'Artagnan mert fiatal, tapasztalatlan, d
Az nem lenne rossz, ha végre valaki megoldaná ezt a közbiztonság-kérdést. Én nem hiszem, hogy ennyire lehetetlen. Csak az akarat hiányzik. Vagy az érdek. Nem tudom igazán :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."