Itthon » Társadalom

Kocsmában küzdenek a lakásmaffia ellen

Információs kiadvánnyal segítik a lakásmaffia potenciális áldozatait. Ne hagyja megfélemlíteni magát!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

A lakásmaffia elleni tanácsokkal
Bemutatta a sajtónak új kiadványát a Közbiztonságért Testület
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. február 10., 16:53
0 hozzászólás. 

Új információs kiadvánnyal jelentkezik az önkormányzat által két éve létrehozott Közbiztonságért Testület. Az előző szórólap abban nyújtott segítséget, hogy hova fordulhat az, akit bántalmazás ér, erőszak áldozata lesz, míg a most megjelent, második kiadvány témája a lakásmaffia.

Az informatív brosúra azoknak próbál segítséget nyújtani, akiket valamilyen formában megkörnyékeztek az ingatlancsalók. A kiadvány kitér többek között az ilyen jellegű átverések működésére, taglalva a legismertebb, és leggyakrabban alkalmazott módszereket, amikkel a bűnözők megpróbálják elvenni áldozataik lakását.

Segítőkész barátok közt

Egy jellemző módszer, hogy a csalók a társadalom szélére sodródott, eladósodott személyeket keresnek meg, és barátságukat, segítségüket ajánlják fel, pénzt adnak kölcsön nekik, kölcsönadási szerződést írnak alá, majd zsarolják, megfélemlítik, garanciába kérik lakását az adósságért cserébe, míg végül az áldozat fedél nélkül marad.

A kiadvány fő üzenete a megelőzés, ugyanis ez a leghatékonyabb eszköz, amivel védekezni lehet a csalók ellen. Fontos tudnivaló, ami, mint minden hasonló csalás esetében, így ilyenkor is megszívlelendő, hogy semmilyen papírt, iratot nem szabad aláírni, egészen addig, amíg meg nem győződtünk, hogy tisztességes vevővel van dolgunk, illetve mi is védve vagyunk a lakás, vagy más ingatlan adásvétele során.

Lényeges, hogy az ilyen jellegű tanácsokkal, információkkal teli kiadvány a lakásmaffia potenciális áldozataihoz jusson el, ezért a testület tagjai a több mint kétezer példányban nyomtatott kiadványt a lakószövetségektől a közjegyzőkön át a sarki kocsmákig minél szélesebb körben terjesztik.

A Közbiztonságért Testület a jövőben több hasonló információs anyaggal készül, valamint szeretne szoros együttműködést kialakítani az alakulófélben levő helyi rendőrséggel is. A tagok ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy jelen vannak a Facebookon is, ahol várják minden érdeklődő, vagy sértett fél jelentkezését, akár privát üzenetben is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."