Kultúra » Alter

A Salvatores nyerte az udvarhelyi kocsmakvízt

Befejeződött a Székely Kocsmakvíz udvarhelyi szakasza, a négy csapat közül a Salvatores vehet részt a csíkszeredai döntőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

kocsmakviz-2
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. december 18., 10:25
0 hozzászólás. 

A két és fél hónapos műveltségi vetélkedősorozat kedden este ért véget a Szentimre utcai G. Caféban – a benevezett négy csapat (Ementé', Masterstroke, F*cktúra, Salvatores) hétről hétre történelmi, földrajzi, művészettörténeti, pop-rock kultúra, technikatörténeti témaköreiben mérte össze tudásukat, de Székely Aktívot is kellett játszaniuk. A kilenc, egyenként harminc pontot érő vetélkedőből hét alkalommal portálunk munkatársa, Katona Zoltán volt a műsorvezető, kétszer pedig Balázs Attila, az ismert ralifotós. A sorozat célja az volt, hogy a kocsmázók ne csak szeszes italt fogyasszanak, hanem hasznosan, művelődve, beszélgetve töltsenek el egy hétköznap estét.

kocsmakviz-1Nyolc forduló után a Salvatores együttese (Tamás Enikő Veronika, valamint portálunk két munkatársa, Szász Attila főszerkesztő és Csedő Attila fényképész) 175 ponttal állt az élen, hét ponttal megelőzve az Ementé' (Tóth Zsuzsanna, Nagy Pál, Szabó Károly) hármasát. A kedd esti verseny döntött arról, hogy ki jut tovább a négy városban egyszerre zajló vetélkedősorozat fináléjába. Két holtverseny lett, a F*cktúra és az Ementé' 15-15, míg a Masterstroke és a Salvatores 18-18 pontot gyűjtött be az utolsó menetben, így utóbbiak nyerték az udvarhelyi kocsmakvízt.

A győztes trió szombaton 18 órától a csíkszeredai One Café-ban száll harcba a székelyföldi győztes címéért, rajtuk kívül egy sepsiszentgyörgyi, illetve három-három csíkszeredai és marosvásárhelyi csapat versenyez majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."