Kultúra » Alter

Jól kisakkozták a Nyitott Könyvek Éjszakáját

Kinek a Pokémon, kinek a bűvös kocka jelentette az est fénypontját, de az irodalom és a sakk is sokakat hódított a könyvtárba pénteken.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

A legkisebbek is remekül mulathattak az agytornán. Fotók: Szabó Károly
A legkisebbek is remekül mulathattak az agytornán. Fotók: Szabó Károly
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. augusztus 29., 12:26
0 hozzászólás. 

Tolongtak a könyvturkálóban, elfelejtett könyvtári kiadványokat vittek vissza, de rengeteget játszottak, és vetítéseket, előadásokat láthattak a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár augusztus 26-án megtartott Nyitott Könyvek Éjszakájának résztvevői.

Az idei rendezvényre szemmel láthatóan sokkal többen voltak kíváncsiak, mint a tavalyira – állapították meg a szervezők. Az ötletesebbnél ötletesebb programok este hét órakor indultak, s az érdeklődőket hajnali három körül a hűvös idő űzte haza.

Agytorna művészetekkel

A könyvtár előtt máris leragadhatott a helyszínre érkező: szabadtéri sakk zajlott minden mennyiségben és méretben. Az épület előtti gigasakktáblán kisgyerekek hurcolták a majdnem velük egyforma magasságú bábukat, mellettük pedig, hosszú asztalokon bárki próbára tehette tudását Rendi Éva sakkmesterrel szimultánban.

A belső udvaron egymást követték a fellépések: a Vitéz Lelkek színjátszócsoport több előadással is megörvendeztette a közönséget, s a Grazioso quartett vonósnégyes, illetve a Tuba quartett zenei magaslatokba kalauzolt.

Nyitottkonyvek 2 Szabo Karoly

Az alagsorban berendezett látvány- és hangzóanyagrészleg nem Pokémon-lelőhellyé, hanem a Pokémon-keresők terévé vált, miután levetítették Szabó Károly Székely ízőrzők című gasztro-dokumentumfilmjét. Az ifjabb és idősebb figuravadászok technikai eszmecserét folytattak, majd a vetítővászon elé várták a filmrajongókat.

Villámkezű kockázók

A könyvtár bemutatta szolgáltatásainak sokszínűségét az emeleteken is: a kölcsönzőben, a társasjáték-teremben és az olvasórészlegen kvízjátékok, rejtvények, családi társasozás és a várakozásokat felülmúló sikerű bűvöskockaverseny zajlott. Utóbbi fiatal résztvevői félelmetes gyorsasággal, kevesebb mint fél perc alatt rakták ki a Rubik-kockát.

Az olvasóteremben máskor kötelező a csend, de ezúttal virtuális párbeszéd zajlott Szabó Károly dokumentumfilmes és szervező, illetve Murányi Sándor Olivér író között. A beszélgetés érdekessége az volt, hogy a székelyudvarhelyi G. Café irodalmi estjeit szervező Murányi most a mikrofon túloldalára került: többek közt készülő könyvéről faggatták. Kiderült az is, hogy szeptember 30-án Nyáry Krisztiánnal kezdődik meg az irodalmi beszélgetések idei évada.

Magyari Hunor, László László és Gyöngyössy János Ahogy az egy Isten látja című könyvét légifelvétel-vetítéssel mutatták be.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."