Kultúra » Alter

Májusban karnevált tart a Székely Támadt várban a Legendárium

Színjátszó fesztivál és jelmezes felvonulás is lesz a májusi, egynapos rendezvényen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

legendariummakett
Fotó: Székelyföldi Legendárium
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 22., 10:50
0 hozzászólás. 

A Székelyföldi Legendárium a polgármesteri hivatallal közösen, az Eötvös József Szakközépiskola hozzájárulásával május 28-án, vasárnap tartja meg az első Legendárium Karnevált a Székelytámadt várban. Az egynapos, ingyenes, mindenki számára nyitott gyerek- és ifjúsági rendezvény fő programja a színjátszó fesztivál, illetve a jelmezes felvonulás lesz, amelyre székelyföldi, 1-8. osztályos diákcsapatok jelentkezését várják.

Jelentkezni az info@legendarium.ro e-mailcímen vagy a 0749624728-as telefonszámon lehet március végéig. A diákcsapatoknak legtöbb tízfősnek kell lenniük. Kísérő pedagógussal, legfeljebb 7 perces legenda- vagy mondaadaptációkkal kell készülniük, saját településük vagy környékük történetei alapján.

A résztvevők előzetesen készíthetnek díszletet, monda- vagy legendakompozíciót újrahasznosított anyagokból, amelyeket külön is díjaznak. A programot Orbán Ferenc és az Evilági zenekar Zenerege című lemezbemutató koncertje színesíti, és más izgalmas programokat is kínálnak majd a látogatóknak, illetve bárki megcsodálhatja a Legendárium eddig elkészült makettjeit.

Mindeddig kilenc makett érkezett meg a Legendáriumhoz (Fogaras, Vajdahunyad, Törcsvár, Kolozsvár, a székelyudvarhelyi Jézus-kápolna, Székelyderzs temploma, Barcarozsnyó vára, Berethalom és Déva vára), de ezek száma folyamatosan nő. A tervek szerint nyárig tizenöt makett készül el.

Megfelelő időjárás és létszám esetén, a résztvevők a székelyudvarhelyi városközpontban jelmezben vonulnak fel, valódi legendás karneválhangulatot teremtve.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."