Kultúra » Multimédia

Régi filmek nagy hétvégéje

Ha unod a focit, vagy álmatlanul fetrengsz a meccsek után, akkor ide sasolj. Választottunk Bergman filmjétől, az amerikai happy endig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Jelenetek egy házasságbó
A foci mellett mást is találsz a tévében
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. június 15., 16:16
0 hozzászólás. 

Javában zajlik a Foci Eb, de a mérkőzések előtt, közben, helyett van mit nézni ezen a hétvégén is. Igaz a nyárra való tekintettel szellősebbre vették a filmadagolást a tévétársaságok.

Kakasy Botond

Ha úgy döntenénk, hogy a szombat estét otthon szeretnénk eltölteni, akkor egy jó esti filmnézéssel könnyen elüthető az idő. Ehhez jó választás a francia vígjáték, a Magas szőke férfi felemás cipőben, Yves Robert által rendezett és Pierre Richard főszereplésével bemutatott film. A titkosszolgálat főnöke a helyére pályázó kollégájának szeretne keresztbe tenni. Ezért Francisko Perrin (Pierre Richard) muzsikusról azt terjeszti, hogy ellenséges sztárügynök.

A sokszor vicces megjelenésű muzsikus mit sem sejt a körülötte történő dolgokról és a magas

cselekmények kusza összefonódásáról. A csetlő, botló Francisko mindig szerencsésen kievickél a neki szánt csapdákból, miközben ellenségei egymást gyilkolják. Nemcsak a félnótások szerencséje van vele, de a gyönyörű kémnő Christine is beleszeret. A filmet szombaton 20 óra 15 perctől nézhetjük meg a Film+-on.

Katona Zoltán

Ha nem akarsz meccset nézni, ha nem szereted annyira, a hétvégén találsz mást is. Például egy történelmi filmet a Dunán. Megrázó tragédia a Mansfeld Péteré. Az 1956-ot követő megtorlások időszakának hiteles korrajza. Igaz történet, ami egy tinédzserről szól – a mindössze 16 éves Mansfeld Péter belekeveredik a forradalom eseményeibe, s csínytevései miatt bíróság elé kerül.

mansfeld

Szilágyi Andor játékfilmje hűen követi a korból megmaradt információkat, bár történészek mai napig vitáznak Mansfeld Péter történetén és elítélésének körülményein. A filmet viszont meg kell nézni – a szereplők közül kiemelném Maia Morgensternt, aki Mansfeld édesanyját játssza. Megdöbbentő. Hely, idő: Duna Televízió, szombat, június 16., 20 óra 30 perc.

Bedőházi Attila-Csaba

Gyermekkorom egyik klasszikussá vált karatés filmjét ajánlom mindenki figyelmébe. Ha otthon van kisgyerek érdemes vele a tévé elé ülni és újra megnézni Miyagi és Daniel történetét. A Karate kölyök című 1984-ben készült amerikai családi vagy inkább kalandfilm Amerikában játszódik és egy elsőre esetlen tinédzser valamint egy megkomorodott harcművész sztoriját meséli el.

TheKarateKid

Miyagi, a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója, de eddig nem talált egyetlen olyan utódot sem, aki méltó lenne a karate életfilozófiájára. Daniel egy esetlen gyerek, de alkalmas mindarra, amit a harcművész átadhat neki. Hollywoodi történet happy enddel. Szombaton 20 óra 30 perctől vagy vasárnap 18 órától érdemes a szórakoztató doboz elé ülni és a TV2-re kapcsolni, ha fel szeretnénk eleveníteni az igazi Karate kölyök jeleneteit.

Lázár Emese

Ingmar Bergman, a zseniális svéd filmrendező 1973-ban forgatta egyik legismertebb filmjét, a Jelenetek egy házasságból címűt. A kispolgári házasság kudarcát, a férfi-nő kapcsolatát aprólékos részletességgel elemző filmben a férfi (Johann) főszerepét Bergman kedvenc színésze és barátja, az idén februárban elhunyt Erland Josephson játszotta, partnere Liv Ulmann volt.

jelentek egy hazassagbol

A nyolcvanéves korában elhunyt színész Bergmannal közös filmjeinek levetítésével állít emléket a Duna Televízió, amely szombaton este 22 óra 35 perctől a Jelenetek egy házasságból (Scener ur ett äktenskap) című drámát tűzte műsorra. A viszonylag késői időpont ellenére érdemes ébernek maradni: a történet, a rendezés, a hiteles színészi játék mindenképpen megéri a baglyoskodást.

Szasza

A metróba lépve nem hiába érezzük azt, hogy egy másik világ küszöbét léptük át. A föld alatt vagyunk, ahol minden másképp működik. És ennek a világnak a főszereplői az ellenőrök. A kaller, a kontroll. De sokkal több van itt, mint egy jegyellenőr: csoportban járnak, rivalizálnak, és egy kegyetlen gyilkost hajkurásznak az alagutakban.

kontroll

Antal Nimród 2003-as filmjében, a Kontrollban rengeteg nyomott, kissé depresszív figura jelenik meg, akiken keresztül megismerhetjük milyen is a föld alatt. Nem puszta valóság ez, bőven van benne mese is, de az egyik legjobb modern magyar filmet mindenképp érdemes megnézni, még ha későn is kezdődik. A Kontrollt a Film+ vetíti vasárnapról hétfőre virradóan, éjjel 2 óra 5 perctől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."