Kultúra » Multimédia

Falról csüngő pókok és a genocídium

Pókcsípéstől és tömegmészárlástól is tartanunk kell a hétvégén, sőt börtönlázadás és tenisz is lesz. Nézzél tévét a mi ajánlásunkkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Pókember
Csodálatos Pókember, csodálatos csók
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 06., 15:06
0 hozzászólás. 

Kicsit sem lapos a hétvégi tévéműsor, hiszen a száguldó cirkusz tovább halad, grand slammel találkozhatunk, de ha az egész estés mozikkal ütnénk el az időt, akkor is lesz bőven kikapcsolódni való.

Kakasy Botond

Irwin Tábornok nem mindennapi karriert futott be a katonaságnál. Azonban a három csillagos tábornok mégis hadbíróság elé kerül, majd a legjobban őrzött katonai börtönbe. Az Erődöt bevehetetlen fegyháznak tartják, ahol a dicső múltú hadfi iránt, Winter a börtön igazgatója is nagy tisztelettel van.

Az utolsó erőd

Igaz ez a tisztelet nem tart sokáig, ugyanis Irwin következetese szembeszáll az igazgatóval és alkalmazott módszereivel, amelyek nem egyszer emberi életet követelnek. Irwin először a fegyenctársait állítja a maga oldalára és visszaadja a hitüket, hogy továbbra is katonák maradjanak. Így katonás fegyelemmel szervezi meg a börtönlázadást és viszi háborúba fiait. Az utolsó erőd című filmet szombaton 22 óra 40 perctől nézhetjük meg a TV2-n.

Katona Zoltán

Az El Escorial-összeesküvés - Történelmi film szombat estére: Antonio del Real 2008 évi alkotása a tizenhatodik század Spanyolországába kalauzol bennünket, ahol az Alba- és a Menoza-ház vetélkedik egymással.

El Escorial

Harci jelenetek, szerelem, intrika, bérgyilkosok, nyomozás, kaland. Az egyik főszerepet az angol Julia Ormond színésznő alakítja – ha szombat éjszaka otthon maradsz, jó választás lehet ez a film. Hely, idő: m1, szombat, július7, 23 óra 35 perc.

Józsa Csongor

Újabb futamot rendeznek a hétvégén a Forma-1-es idényben. A száguldó cirkusz Nagy Britanniába költözik, Silverstone-ban rójják a pilóták a köröket. Az időmérő edzést szombaton, a futamot vasárnap egyaránt 15 órától élőben közvetíti az m1.

Tenisz

Az év harmadik tenisz Grand Slam-tornájának döntőit szombaton és vasárnap rendezik. Wimbledonban a nőknél az amerikai Serena Williams és a lengyel Agnieszka Radwanska csap össze szombaton 16 órától. A férfiaknál az egyik ágon Tsonga–Murray, a másikon Roger Federer–Novak Djokovic elődöntőt rendeznek. Ezek győztesei vívják vasárnap 16 órától a finálét. Az eseményt a Digi Sport közvetíti élőben.

Bedőházi Attila-Csaba

A Pókember csodálatos történeteit szinte mindenki ismeri, volt már képregény figura, rajzfilmhős, de a mozi vásznáról is visszakacsintott fejjel lefele lógva. Ezúttal egy kicsit átgondolták aztán újra megálmodták a való életben kissé esetlen, de egy csípéstől egyszerre hőssé váló amerikai hős történetét. 2002-ben Peter Parker szerepét Tobey Maguire, Mary Janeét pedig Kirsten Dunst kapta. Persze a rossz oldal sem hiányzik, itt apa és fia, Zöld Manó/Norman Osborn és Harry Osborn szerepét Willem Dafoe és James Franco játssza el. Nem hiába tűzte műsorra a TV2, ugyanis idén jön a vadonatúj rész. Már a mozikban vetítik a Csodálatos Pókember 2012-es változatát.

Pókember

Egy teljesen átlagos vagy inkább átlagon aluli diákújságírót egy osztálykiránduláson megmar a laborban egy génmanipulált pók. Innen Peter élete teljesen megváltozik, azt is mondhatnánk, hogy felborul, de valójában az ő képességei teszik lehetővé, hogy akár fejjel lefele szemléje a világot és persze mindenki hősévé váljon. De nincs jó rossz nélkül, így a pókember szembetalálja magát a gonosz Zöld Manóval, akinek feltett szándéka, hogy mindenkin bosszút áll, aki csak ellen vétkezett. Nagyon jó filmzenék, egy kis szerelem és jól sikerült számítógépes animáció. A Pókember című amerikai filmet vasárnap 21 órától vetíti a TV2.

Lázár Emese

Ruanda-1994. A 20. század végén az emberiség történelmének egyik legnagyobb genocidiuma zajlott az afrikai országban. A hutuk három hónap alatt közel egymillió tuszit gyilkoltak le brutális kegyetlenséggel. A 100 napos népirtást a nagyhatalmak és az ENSZ nem akadályozta meg.

Szövetség az ördöggel

A történéseket az Egyesült Nemzetek akkori parancsnoka, Roméo Dallaire tábornok szemtanúként élte át. Visszaemlékezéseiről könyvet írt, ennek alapján készítette el 2007-ben Roger Spottiswoode rendező a Szövetség az ördöggel (Shake Hands With The Devil) című filmet. A ruandai mészárlás krónikáját vasárnap 22 óra 35 perctől lehet megnézni a Dunán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."