Kultúra » Multimédia

Gondolkodóba ejt a hétvége

Színek, éberség és tánc mellett sport a kínálat. Nem túl hosszú, de annál tartalmasabb a hétvégi programajánlónk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Három szín: kék
Komoly filmeket is nézhetsz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 17., 14:40
1 hozzászólás. 

Az ünnepi hétvégén sokan bizonyára inkább a harmadik Szent István-napi szabadtéri rendezvények esti programjait választják és nem a tévé képernyője előtt kuksolnak. Akik mégis úgy döntenek, hogy hétvégén a négy fal között maradnak, azoknak ajánlunk tévés programot.

Bedőházi Attila-Csaba

Ritka orvosi jelenséggel indul a péntek 23 óra 5 percre időzített amerikai thriller, amit a TV2-n követhetünk figyelemmel. A főszereplőn félresikerült anesztéziát hajtanak végre, így fizikailag lebénul, de mindent érzékel, ami körülötte zajlik.

Awake

Az altatási éberségben szenvedő Clay Beresford (Hayden Christensen) mindent hall, lát, ami szívműtétje közben történik, sőt arra is rájön, hogy nem gyógyítani akarjak, hanem éppen ellenkezőleg, meg akarják gyilkolni. Élete szeretett nőjéről, Samről (Jessica Alba) is kiderül, hogy nem más, mint egy hidegvérű, pénzre áhítozó gyilkos. Éberség a címe a 2007-ben készült mozinak.

Lázár Emese

A Duna Tv-n Duna Színházat láthatunk, amely ezúttal a legendás rendező-koreográfus, a Kossuth-díjas Novák „Tata" Ferenc legújabb előadását mutatja be. A Hegyen-völgyön lakodalom táncmű záróakkordja volt az idei Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválnak. Olyan, híres magyarországi és határon túli együttesek közreműködésével készült, mint a Bihari János Táncegyüttes, Vasas Művészegyüttes, Szeged Táncegyüttes, Délikert Napsugár Táncegyüttes, Deszki Bánát Néptáncegyüttes, Osijek 1862 Horváth Kulturális-Művészeti Egyesület Železiar Folklór Együttes és az erdélyi Maros Állami Művészegyüttes valamint a Kaláka Néptáncegyüttes.

Novák Ferenc,

A főszerepekben pedig olyan neves művészeket láthatunk, mint Csuja Imre, Novák Péter, Herczku Ágnes. A közel két órás produkció szombaton 20 óra 30 perckor kezdődik. Érdemes a képernyő előtt maradni, mert utána, 22 óra 35 perctől az alkotóról, Novák „Tatáról" készült legújabb portréfilmet, a Táncírók címűt is megnézhetjük.

Katona Zoltán

Három szín: kék - Ha szombat éjfélkor otthon vagy és éber vagy, akkor van egy jó film a Dunán: Krzysztof Kieslowski szín-trilógiájának első részét, a Kéket vetítik, a főszereplő Juliette Binoche ebben a filmben is nagyot tesz le az asztalra, akárcsak a Csokoládéban vagy Az angol betegben. Egyszerűen imádnivaló ez a színésznő, arca, mimikája, beszéde, mindene a helyén van.

Három szín: kék

A történet röviden az, hogy autóbalesetben elveszíti férjét és gyermekét. A férj egyébként zeneszerző, aki az Egyesült Európa Himnuszán dolgozik. Az özvegy, Julie Vignon hivatott azt befejezni... Ez a film 1993-ban készült, további részei a Piros és a Fehér, mindkettő két évvel a lengyel rendező halála előtt (1996) került a mozikba. Hely, idő: Duna Televízió, vasárnap, 0 óra.

Józsa Csongor

A bajnoki címbe már rég nem szólnak bele, de mégis mindenki rájuk figyel, amikor összecsapnak. Vasárnap rendezik a magyar labdarúgó-bajnokság legjobban várt párharcát. A Ferencváros Újpestre látogat. A balhékról is híres derbit 17 óra 20 perctől élőben közvetíti az m1.

UTE FTC

Rajtol a Bundesliga. A találkozókat az Eurosport 2 sugározza. Szombaton az újonc SpVgg Greuther Fürth igazi sztárcsapatot lát vendégül, hiszen az ezüstérmes, BL-döntős Bayern München látogat otthonukba. A mérkőzés 16 óra 30 perctől kezdődik.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mikroba
2012-08-17 21:46:29
Bundesliga kezdés
Tévedés,a Bundesliga egy hét múlva kezdödik,most
hétvégén kupa meccsek vannak,a Bayern Regensburgban
játszik 20-án.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."