Kultúra » Multimédia

Vágtat a nemzet hétvégén

Dagadó izmok, elsőségért hajtó magyarok, bonyodalmas szerepcserék, pácban ülő ügyvéd és borzalom a következő napok választéka.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

A hazafi
A Hősök terén is vágtatnak ezen a hétvégén
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 14., 15:24
0 hozzászólás. 

Egész hétvégét átölelő ajánlót írtunk, melyben a klasszikus akciófilmtől a szerelmes moziig mindent megtalálsz.

Szasza

Elképzelni sem tudok jobb programot hétvégére, mint megnézni, ahogy egy amerikai szenátor szénné lő egy csomó mindent, ami az útjába kerül, majd forró ólomba olvasztják. Nem világszenzáció hírt tudok előre, csak egy legendás filmet: a Terminátor 2 a sorozat egyik legjobb és legismertebb darabja, amit nem pusztán Arnold Schwarzenegger dagadó izmai adnak el, hanem a történet is magával ragad. Pénteken 22 óra 15 perctől a Cool-on kontextusban is elhangzik a híres mondat: „Hasta la vista, baby!".

terminator 2

Ha pedig nagyon belejöttünk a terminátorosdiba, a trilógia utolsó részét is megnézhetjük vasárnap este fél kilenctől az Antena 1-en – Terminátor 3: A gépek lázadása. És ha már nem zavar az angol hang és a román felirat, szombaton is érdemes az Antena 1-re kapcsolni, 23 óra 30 perctől kezdődik ugyanis A hazafi, Mel Gibson egyik legjobb filmje, melyben az aggódó Benjamin Martint alakítja. Az apa az amerikai függetlenségi háború idején nemcsak fiai életéért, de egy igazi nemes célért is harcol.

Kakasy Botond

A megszokott hétvégi filmnézés helyett, most egy esemény követését ajánlanám a tévézőknek, ugyanis a hétvégén rangos eseményre kerül sor a budapesti Hősök terén. Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta nevet viselő lovasversenyt. Az esemény jelentőségéről, így írnak honlapjukon: „A Nemzeti Vágta, célkitűzéseit, üzenetét tekintve nem csupán lovas verseny, hanem hagyományőrző, történelmi bemutató, a magyarság önmagába vetett hitének, erejének, összetartozásának, eleven múltjának képviselője."

nemzetivagta

A rendezvényt vonzóbbá teszi, hogy a Nemzeti Vágta előfutamaként jegyzett Székely Vágta győztese is jelen lesz a versenyen, aki Keresztély Beáta Csíkdelnéről. A júliusban megrendezett vágtán egyedüli hölgy indulóként állt a rajthoz, majd állhatott a dobogó legmagasabb fokára, ezzel kiérdemelve a Nemzeti Vágta indulási jogát. Most együtt szurkolhatunk neki. Az eseményt az m1-en követhetjük figyelemmel, két húszperces összefoglalót láthatunk szombaton 17 óra 50 perctől illetve 22 óra 45 perctől, a döntőt vasárnap szintén az m1 közvetíti 17 óra 30 perctől.

Lázár Emese

Shakespeare egyik legismertebb vígjátékát dolgozta fel és vitte filmvászonra Kenneth Branghan rendező, akinek nevéhez a nagy drámaíró több művének a megfilmesítése is fűződik. A Lóvátett lovagok (Love's Labour's Lost) főszereplője négy egyetemista, akik fogadalmat tesznek, hogy öt évig ellenállnak a női csábításnak.

lovatettlovagok1

Azonban a bájos hercegnővel és szobalányaival való találkozás mindent felborít. Bonyodalmak, intrikák, szerepcserék, romantika, fülbemászó slágerek és az eredeti Shakespeare-szöveg a garanciája annak, hogy jól fogunk szórakozni, ha vasárnap a Duna Tévén 21 órakor kezdődő vígjátékot választjuk.

Katona Zoltán

George Clooney – e nevet olvasva sok nőnek megdobban a szíve, s ha még jobban meg akarja dobogtatni, akkor üljön le vasárnap fél tizenegykor az m1 elé, mert kedvence egy olyan jogászt alakít, aki belekeveredik valamibe.

michaelclayton

Furcsa szakma az ügyvédé, pláne akkor, amikor rájön, hogy az ügyben, amibe belekeveredik, valaki nagyon leszarta a kalapács nyelét. A Michael Clayton krimi a javából. Hely, idő: m1, vasárnap, szeptember 16., 22 óra.

Bedőházi Attila-Csaba

Megszökött a hírhedt gyilkos Hannibal Lecter, aki jelenleg Firenzében tengeti mindennapjait. Egyik áldozata, a milliomos Mason Verger, akiből roncs lett Lecter támadása után, fel akarja kutatni a doktort. Így kezdődik Ridley Scott alkotása, melyben olyan színészek kaptak helyet, mint Sir Anthony Hopkins, Julianne Moore, Ray Liotta és Gary Oldman.

Hannibal

Időközben felbukkan egy tanú, így ismét esély nyílik a milliomos vágyának beteljesülésére: megfizetni támadójának. A történt azonban nem ennyire egyszerű, Vergernek ugyanis a csinos FBI ügynökre, Clarice Starlingra is szüksége van, ha el akarja kapni a gyilkost. Hannibal előbújik rejtekhelyéről és megpróbálja véghezvinni halálos játékát. A 2001-ben készült angol-amerikai thrillert vasárnap 0 órától vetíti az m1.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."