Kultúra » Multimédia

Tévé választásig és a helyett is

Kimondottan izgalmasan alakul ez a hétvége, már ami a tévéműsorokat illeti. Többek között az is kiderül, lesz-e világvége idén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Dirty Dancing, avagy a Piszkos Tánc
A szem rágógumija most sem hagy cserben, ha bámulhatnékod van
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. december 07., 17:28
0 hozzászólás. 

Akad Woody Allen, Piszkos tánc és minden féle egyéb nyalánkság is a különböző tévécsatornákon. Ha vasárnap szavazás helyett otthon maradnál, egésznapos tévé előtti gubbasztó programot ajánlunk.

Lázár Emese

Vannak, akik rá se rántanak a jóslatra és vannak, akik szentül hisznek abban, hogy december 21-én beteljesül a prófécia és elpusztul az emberiség. Az apokalipszist megjósoló maja naptárnak higgyünk vagy a tudósoknak? Tényleg eljön a világvége?

Final Prophecy

A kérdésre választ a 2009-ben készült angol ismeretterjesztő film ad, amelynek szerzőpárosa, Johannes von Kalckreuth és Andreas Gutzeit a Princetoni Egyetem geológusa dr. Adam Maloof, a Princetoni Egyetem geológusa és más szakértők segítségével járja körbe tudományos magyarázatokra alapozva a világvége-kérdést. Lesz vagy sem világvége december 21-én? Akit érdekel a téma, vasárnap késő este kattanjon az m2-re. A 2012: The Final Prophecy 22 óra 55 perckor kezdődik.

Bedőházi Attila-Csaba

A tizenhétéves Baby luxus nyaralóhelyen tölti vakációját, ahol megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, így a tánc, és persze a szerelem kapja a főszerepet a lány életében is. Baby veszi át Johnny táncpartnerének szerepét, és kiderül, hogy remek párost alkotnak.

Dirty Dancing, avagy a Piszkos Tánc

A lány szülei nem nézik jó szemmel, hogy a fiatalok ilyen jól megértik egymást. Klasszikus zenés-táncos filmet, a Dirty Dancinget vetíti szombaton 23 órától az RTL II. Patrick Swayze nagy alakítása mellett a mozi zenéi is ismerősnek hangzanak, hiszen több betétdalából is világsláger lett.

Katona Zoltán

Férfit látok álmaidban – egy Woody Allen szombat estére: ha nincs más programod, szereted a WA-filmeket, és ezt még nem láttad, akkor ülj le az m1 elé este kilenckor, mert negyedóra után kezdődik a Férfit látok álmaidban. Woodynk ismét egy szétszakadó házasságból indul ki, de ez nem meglepő, ő már csak ilyen.

Férfit látok álmaidban

De mégis bele tudod élni magad, hiszen ismerős helyzetek vonaglanak a képernyőn, plusz ismerős színészóriások is (ebben a filmben éppen Antonio Banderas és Anthony Hopkins), illetve számunkra nem annyira ismerős, de gyönyörű nők. A dolgok bonyolódnak, a sztori füzére beindul, elkap (vagy nem), aztán megérkezünk valahová. Klisék, közhelyek is vannak, de ezeket megszoktuk Woody Allentől – ezek nélkül nem is lenne az, ami.

Kakasy Botond

A most ajánlott film igaz történeten alapul. Olyannyira, hogy a forgatókönyv alapját maga Joseph D. Piston írta, aki a valóságban is az események szereplője volt. Az 1970-es években sikeresen beépült a New York-i Bonanno maffia családba, ahol számos ítélet született a Donni Brascóként elhíresült ügyben, ami Pistonnak volt köszönhető.

Fedőneve: Donnie Brasco

A film is a beépülés és az azt követő időszakot dolgozza fel. A Szövetségi Nyomozó Iroda mindent bevetett az alvilág felszámolása érdekében, köztük a beépített ügynököket is. Joe Pistont Donnie Brasco fedőnéven fogadta be az új családja. Azonban nem minden alakul a tervek szerint. Donnie és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között nem mindennapi barátság született. Ez azonban mindkettejük számára végzetes lehet.

Hogy a film igazi élményt nyújt, arra azt hiszem elég, ha annyit mondok a főszerepben Al Pacino, Michael Madsen és Johnny Depp. A Fedőneve: Donnie Brasco című filmet szombat éjfél után harminc perccel nézhetjük meg a TV2-n.

Szasza

Nem csak politikából áll az élet, még választások idején sem. Vasárnap például egész nap akad valami néznivaló, igazán jó kifogás lehet, ha nincs kedvünk pecsételni. A TV2-n kezdheted a napot egy könnyed matinéval: 7 óra 45 perctől indul a műsor, lesz benne ismeretterjesztő film és rajzfilm is dögivel.

Szabadság, szerelem

Ha sikerült felidézni a gyerekkori reggeleket, még marad egy szűk órád kibújni a pizsamából és meginni egy kakaót, majd kapcsolj át a Duna World-re, ahol 11 óra 20 perctől megy a Linda című magyar rendőrnős-karatés sorozat. Ezután újabb fél óra szünetet iktathatunk be, majd 12 óra 45 perckor irány a Film+ 2 a nap első filmjére: Szabadság, szerelem a címe és egy amerikai-angol romantikus vígjátékról van szó, amiben az elnök egy szem lánya próbálja egy normális tinédzser életét élni.

Rögtön utána megy is tovább a nevetés szekere, 14 óra 30 perckor a Film+ egyes számú csatornáján a helyünk. Igazi klasszikus amerikai vígjáték, az 1991-es Huncutka van műsoron: James Belushi hajléktalanként pártfogol egy árva kislányt és közben egy gazdag ügyvédnő körül is legyeskedik. Könnyek, móka, kacagás garantált.

Ennyi film után már kell egy kis szünet, ismét fél óránk marad 17 óra 5 percig, amikor a vígjátékok másik ágazata, a Bud Spencer-féle pofozkodós nevetés kezdődik az RTL Klubon. Most épp a Bűnvadászokban vedlik rendőrré az olasz színész Terence Hill társaságában. De borotválkozni most sem tanul meg.

Harry Potter és a félvér herceg

Ezzel át is tértünk az esti műsorsávra, 20 óra 5 perctől Önök kérték! a Duna Televízióban. Csupa sláger, csupa emlék, igazi retrós bemelegítés az estéhez. Ezt pedig illik megkoronázni egy jóféle kalanddal, amit az RTL Klub szolgáltat a Harry Potter és a félvér herceg formájában 21 órától.

Ezután már ajánlott aludni is egy kicsit, hiszen másnap hétfő és munka, de ha igazi éjjeli bagoly vagy, már meg sem kottyan háromnegyed kettőtől A holló a Film+-on: igaz, hogy thriller, de nem biztos, hogy rémisztőbb, mint egy politikai vitaműsor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."