Kultúra » Multimédia

Vujity Tvrtko egyre székelyebb lesz

Újabb pokoli történetet nem mondott, mégis hatalmas sikert aratott péntek esti udvarhelyi előadásán. Szombat óta díszpolgár is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

tvrtko2
Ismerősek voltak Tvrtko történetei, de akkor is élvezet volt hallgatni
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 12., 14:42
0 hozzászólás. 

Több mint kétórás, vetítéssel is egybekötött előadást tartott Vujity Tvrtko riporter a Filharmónia termében, amit teljesen megtelt az udvarhelyi érdeklődőkkel, sőt rengeteg pótszéket is be kellett rakni a terembe. Az elegánsan, elmaradhatatlan sapkájában, fekete ingben és nadrágban, bakancsban színpadra álló tévés most is levette lábáról hallgatóságát: Tvrtko nagyon hatásosan, szinte nyelvbotlások nélkül képes beszélni akár több óráig is.

tvrtko1

Előadása inkább show-jellegű, ami nagyon magával tudja ragadni a hallgatót még akkor is, ha a történeteket már többször hallotta, olvasta, illetve látta a tévében.

A Tv2 Naplójának volt műsorvezető-riportere (néhány hónapja megszűnt a műsor, de Tvrtko és az említett televízió útjai békésen váltak el) az utolsó magyar hadifogolyról, Észak-Koreáról, Türkmenisztánról, Weisz Fanniról beszélt, majd levetítette Németh Szamira történetét. Az elhunyt magyar sportolókról szóló rész sem maradt el, illetve Kerri Strug amerikai tornászlány, a „jukenduit" sztorija Károlyi Bélával is elmaradhatatlan egy Tvrtko-estről, akárcsak Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül élő testi fogyatékos története.

tvrtko3

Ami az eddigiekhez képest új volt Tvrtko előadásában, az édesanyja neki szóló, horvát nyelvű levele, amit a végén mind horvátul, mind magyarul felolvasott – a levél egyfajta üzenet is volt a székelyekhez, ugyanis néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy apai ágon a riporternek székelyföldi rokonsága is van. No meg nagyon sok humora, amit nagyon tud adagolni néha szív- és torokszorító történeteiben – vannak eleve nagyon vicces történetek például a félig magyar, félig kongói Kembe Sorelről, aki az athéni olimipán vívóként vett részt édesapja szülőhazájának színeiben.

A találkozó végén a közönség a helyszínen megvásárolta a könyveit, ezeket Tvrtko dedikálta, illetve több közös fényképet is készített udvarhelyi olvasóival, nézőivel. Tvrtkonak ez volt a harmadik előadása Udvarhelyen, 2009-ben és 2012-ben tartott hasonlókat – portálunkon itt és itt olvashat vele korábbi beszélgetéseket. A népszerű tévés pénteken ese a Pizza 21-ben vacsorázott, majd továbbment Háromszék felé, ugyanis Ozsdola (itt született apai nagyanyja) község szombaton ünnepélyesen díszpolgárává avatta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."