Kultúra » Multimédia

Keresik a legjobb filmeket

Ha van egy jó kisfilmed, most pénzt is nyerhetsz érte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

A legjobb filmrendezőnek egymillió forint ütheti a markát. Illusztráció
A legjobb filmrendezőnek egymillió forint ütheti a markát. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 14., 12:12
0 hozzászólás. 

A Filmtett Egyesület második alkalommal hirdeti meg a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenyét, a Filmgaloppot. A verseny célja fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt - írják a szervezők közleményben.

A Filmgalopp versenye a 16. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein zajlik, október 5. és 9. között. A jelentkezés határideje 2016. augusztus 14., a nevezési feltételek és a szabályzat Filmtettfeszt oldalán érhetők el. A nevezési űrlap itt letölthető.

A beválogatott filmek listáját a szervezők szeptember 1-jén teszik nyilvánossá, a díjkiosztót a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen tartják. A fesztivál fődíja egymillió forint, az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a legjobb erdélyi magyar rövidfilm rendezője számára. A legnépszerűbb erdélyi magyar filmre ezer lejes közönségdíj vár, a Nobila Casa felajánlásával.

Az első Filmgalopp fődíját 2015-ben Visky Ábel Romanian Sunrise című élőszereplős és Bertóti Attila Mese című animációs filmje megosztva nyerte el. A közönségdíj a Romanian Sunrise-é lett. A zsűri három tagja ekkor Angelusz Iván producer, Mihai Fulger filmkritikus és Szimler Bálint filmrendező volt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."