Kultúra » Multimédia

Robotok és népmesék a kábelen

Bár koncertekkel, kiállítással és vásárral is telített a hétvége, ha mégis a színes dobozt néznénk akkor érdemes előtte tájékozódni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 13., 17:32
0 hozzászólás. 

Józsa Csongor

Eldőlhet a román labdarúgó-bajnokság, az első helyezett Galaci Oţelul a tabella második pozíciójában található FC Temesvárt látja vendégül. A Duna-partiak egy ponttal vezetnek a bánságiak előtt, így az utolsó előtti játéknapon egy esetleges hazai győzelem az aranyérem megszerzését is jelentené. A találkozót a Digi Sport élőben közvetíti vasárnap 20 órától.

Szines_tvajanlo/1305

A férfi kosárlabda A osztályban is az első hely a tét. A bajnoki döntősorozat négy nyert párharcig tart, az első két összecsapást a hétvégén rendezik. A címvédő CSU Ploieşti lesz most a házigazda, az ellenfele, akárcsak a tavalyi kiírásban, a Kolozsvári U. A meccsek kezdési időpontja szombaton és vasárnap is 18 óra. A TVR3 sugározza a találkozókat.

Katona Zoltán

Pénteken késő este, ha nem mész kocsmába, akkor van egy jó film az „emmkettőn". Röhögni lehet a kocsmában is, de ezen a Hal Hartley klasszikuson is. A semmi ágán című film amerikai kispolgárok ügyes-bajos dolgairól, esetlenségéről szól – a szereplők között nincsenek sztárok, de talán épp ez a jó. Lehet, hogy egyik-másik figurában magadra ismersz. Hogy ez jó, vagy rossz, utána elgondolkodhatsz rajta. Idő: péntek, 23 óra öt perc, hely: m2.

Szines_tvajanlo/1305

A Premier League utolsóelőtti fordulójában feltehetően bajnokot avatnak. A Manchester United minden bizonnyal már szombaton délután begyűjti a 19. bajnoki címet, vasárnapra azonban még maradt egy érdekes összecsapás: az ősszel gyengélkedő Liverpool feltornázta magát a táblázaton és amennyiben nyer a több sebből vérző Tottenham ellen, akkor jövőre újra indulhat az EL-ben. Jó meccsnek ígérkezik. Idő: vasárnap, 18 óra, hely: Digi Sport.

Bedőházi Attila-Csaba

Péntek 13-án valakinek egész biztosan szerencsétlen lesz az este, gondolunk itt a TV2 Nagy Duettjére, ami ugye nem feltétlenül a zenei tehetségről szól, így hát miért ne döntene a szerencse és persze a szavazók a sztárok továbbjutásáról. Helyi idő szerint 22 óra 25 perckor indul a kornyikálás. Ha semmiképp nem tudunk elszakadni a zenei műsoroktól, akkor a másik magyarországi kereskedelmi csatornát ajánljuk – nem mintha nem lenne elég szórakozási lehetőség városunkban. Az RTL Klub kiscsillagai szombaton érkeznek egy újabb mérföldkőhöz. A május 14-én 20 órától kezdődő Csillag Születik középdöntőjét Ördög Nóra és Nagy Sándor tolmácsolásában láthatják a tévénézők.

Szines_tvajanlo/1305

Szinte kimaradt (nem maradtunk volna le semmiről) Alekosz menyasszonykereső valóságshowja. Egész pontosan az Alekosz - Szerelem a legfölsőbb szinteken című, a Való Világ hiányát pótolni próbáló műsor. 22 óra 15 perctől kezdődik az aravadász görögcsávó másfél órája az RTL Klubon.

Lázár Emese

Hajrá Wolf Kati! Szombaton este az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzőjének lehet szurkolni. Az X- Faktor felfedezettje, akit az udvarhelyi rajongói múlt hónapban a sportcsarnokban láthattak-hallhattak, a What Aboout My Dreams dalával jutott be a legjobb 25 előadó közé.

_I6R1T7fs2FI_TaWzigHoXPI/AAAAAAAAGhQ/PHhReKB7g0U/s640

Az előzetes sorshúzás szerint Wolf Kati ötödikként, a mezőny első felében lép színpadra. A 2011 legjobb dala címért folyó versenyt a düsseldorfi arénából Gundel –Takács Gábor közvetíti - a helyszíni tudósítást 22 órától lehet követni az m1 tévécsatornán. Az sem mellékes, hogy az élő közvetítést egy félórás, esélylatolgató műsor előzi meg, aki tehát kíváncsi arra, hogy a zenei szakértők szerint melyik dal a legesélyesebb, az már 21 óra 25 perctől kapcsoljon az m1-re: a felvezető műsorban a témáról Novodomszky Éva műsorvezető és meghívottai beszélgetnek.

Szasza

Szombat este két filmet is érdemes lehet feljegyezni, bár választani muszáj lesz, ugyanis egy időpontban kezdődnek. A TV2 20:30-tól vetíti a Csupasz Pisztoly 33 1/3-ot: Frank Drebin nyomozó a sorozat első két részében felejthetetlen vidám perceket szerzett rengeteg nézőnek és, bár az utolsó rész már nem hozza az első kettő fényét, azért biztosan jó szórakozási lehetőség.

Szines_tvajanlo/1305

Szintén fél kilenckor van az Én, a Robot sci-fi a Pro TV-n. Isaac Asimov klasszikusnak számító regénye a robot-ember együttélés kérdéseit feszegeti, a filmes adaptációban pedig Will Smith próbál a Sötét Zsaruknál valamivel kevésbé vicceskedő módon egy gyilkosság végére járni. Főként sci-fi rajongóknak ajánlott.

Amennyiben ágybanfekvős-tévézős vasárnap reggelt tervezünk, akkor még egy sci-fi a jutalmunk, az Antena 1 ugyanis egy sokszorosan díjazott Spielberg filmet ad 9 órától, a Harmadik típusú találkozásokat. Nemcsak az ufók létezéséről elmélkedhetünk a film alatt, hanem egy kicsit büszkék is lehetünk, hiszen 1978-ban a legjobb operatőri munkáért járó oscart egy magyar, Zsigmond Vilmos vihette haza.

Szines_tvajanlo/1305

És ha nem jön be a történet, tízkor még átkapcsolhatunk az m2-re, Magyar népmeséket, majd Tesz-vesz várost nézni, elvégre a bennünk lakó gyermeki énre is gondolni kell néha.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."