Kultúra » Multimédia

Piszkos Harry, Kiképzés, koncertfilm - hétvégi tévés műsorajánló

Újból itt a hétvége és ha minden áron szeretnénk otthon maradni, akkor találunk néhány néznivaló programot kedvenc színes dobozunkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 20., 16:00
0 hozzászólás. 

Kakasy Botond

Ha megint otthon ragadtunk szombat este, de nincs hangulatunk a mélyfilozófiai szerelemfonódásos filmekhez, akkor ne hagyjuk ki a jellegzetesen amerikai, könnyebb levegővételű keménykedős filmet, a Kiképzést.

Szines_tvajanlo/2005

Alonzo Harris (Denzel Washington) amolyan kemény zsaru, aki a törvényeket vagy azok betartatását szereti sajátos módon értelmezni. Az utcát saját birodalmának tekint, ahol ő az igazságosztó fővezér. Nem vélekedik másképp a mellé beosztott újonccal (Ethan Hawke) kapcsolatosan sem. Úgy érzi meg kell leckéztetnie a fiatal utódot. Első napjukon egyik akció a másikat követi, amiben az elején még egy oldalon állnak, de mire lejár a nap sok minden átrendeződik s egyben új értelemet kap. A jó és a rossz elválását és harcát láthatjuk a mindennapok bűnös, de mégis emberi Amerikájában. A filmet szombat éjfél után tíz perccel nézhetjük meg a RTL Klubon.

Bedőházi Attila-Csaba

Szombaton Bruce Willis a nagyfiú a TV2 képernyőjén, hiszen az 1998-ban készült A kód neve: Merkúr című filmet tűzték műsorra 22 óra 45 perctől. Az autista kisgyerek megfejti a legtitkosabb kódot, ezért veszélybe kerül, de a lecsúszott FBI ügynök a segítségére kel. Na, nem ennyire egyszerű a sztori, de ha figyelemmel kísérik, akkor minden kiderül.

Szines_tvajanlo/2005

Vasárnap Jackie Chan és Chris Tucker lesznek Csúcsformában az RTL Klubon. Az egészestés film harmadik részében Párizsban nyomoz a nem mindennapi páros: a film 21 órától kerül képernyőre.

Szinte nélkül hétfőn, azaz vasárnap éjjel 0 óra 30-kor kell a tévé elé ülni/feküdni, ha egy régebbi stílusú játékfilmet szeretnénk megnézni. Piszkos Harry, azaz Callahan felügyelő egyszer lő, aztán kérdez. A Clint Eastwood főszereplésével készült filmet a Duna Televízió tűzte műsorára. Az alkotás 1971-ben látott napvilágot, története szerint egy pszichopatát engednek szabadon, Piszkos Harry a nyomába ered, persze a rá jellemző, törvénytelen módon.

Lázár Emese

A tévézést választóknak egy vérbő, 2011-ben készült magyar komédiát ajánlunk figyelmébe. Zsigmond Dezső rendező filmjét Moliére A botcsinálta doktor komédiája ihlette. A Sárospatakon és több zempléni helyszínen forgatott színes tévéfilmben a moliére-i figurák magyar változatban kelnek életre. A címadó botcsinálta doktor szerepébe kényszerül és a gazdag görög kereskedő megnémult Kati lányát kell meggyógyítania Rigó Dávid kádármesternek. A lány szótlanságának okát csak hosszas vizsgálat után sikerül megfejteni: a poént nem akarjuk lelőni, aki kíváncsi arra, hogyan és miként sikerül kihúzni a szót a szerelmes leányzóból és mi a jutalma a botcsinálta doktornak, az május 21-én, szombaton délután 16:20-kor mindenképpen kapcsoljon a Duna tévére, ahol 54 percen át edzheti nevetőizmait.

Szines_tvajanlo/2005

Az esti órákban is érdemes a csatornán ragadni. A nosztalgiázni vágyóknak épp úgy, mint a Szörényi Levente és a Fongráf, Illés zenekarok rajongóinak ajánljuk a 20 óra 30 perctől kezdődő Hattyúdal című, a legendás magyar énekes, Szörényi életművéről 2011-ben készített koncertfilmet. A magyar popszakma ismerős arcaiban, hangjaiban és a bakelit lemezekről egykor rongyossá hallgatott, de ma is népszerű slágerekben bővelkedő 96 perces filmet Alföldi Róbert rendezte.

Katona Zoltán

Nem hiszem, hogy lenne olyan romániai magyar család, amelyiknek a könyvespolcán ne lenne jó néhány olyan könyv, amit a Kriterion Könyvkiadó adott ki 1970 és 1990 között. De milyen körülmények között és kik voltak azok az emberek (például Domokos Géza), akiknek köszönhetően ezek a könyvek a polcokra kerülhettek? Hétfőn este a 2003-ban készült, Igevár című 40 perces dokumentumfilmben többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat.
Hely, idő: Duna II Autonómia, hétfő, május 23., 21.25, 40 perc

 

Szines_tvajanlo/2005

 Biztosan láttad sörfesztiválon, netán áruházban haknizni vagy hangszeres kísérettel iszonyú jó koncertet adni: Horváth Károly (Charlie) egy megkerülhetetlen figura a magyar pop-rockzenében. Ha szereted, és még többet szeretnél tudni róla és azt szeretnéd, hogy mindezt ő mondja el, akkor a hétvégén két időpont közül is választhatsz az „emmkettőn".
Hely, idő: m2, szombat, május 21., 18.20, ismétlés: vasárnap, május 22., 21.30

Józsa Csongor

Újból rajthoz állnak a Forma 1-es pilóták, a hétvégén Katalóniába költözik a száguldó cirkusz. A nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e a többiek tartani a lépést a Red Bullal. Sebastian Vettel nagyon elemében van, de talán Fernando Alonso kihasználja a hazai pálya előnyét. A Spanyol Nagydíj időmérő edzését szombaton 15 órától, a futamot vasárnap 14 órától rendezik. Élőben közvetít a Digi Sport és az RTL Klub.

Szines_tvajanlo/2005

 

Az idei év második Grand Slam tenisztornájának Párizs a házigazdája – a Roland Garros vasárnap veszi kezdetét. A férfiaknál a csúcsformában játszó szerb Novak Djokovic, amennyiben megnyeri a versenyt, világelső lehet. Idén a teniszező még nem kapott ki, ahol elkapta, megverte Rafael Nadalt és Roger Federert is. Az Eurosport közvetíti a maratoni teniszmeccseket minden nap 12 órai kezdettel.

Szasza

Családnak való filmet ajánlunk vasárnap délutánra, mindenkinek, aki nem riad vissza a román felirattól, vagy akár az angol nyelvtől. 16 órakor vetíti a Pro TV a Jumanji című, 1995-ben készült kalandfilmet: Alan Parish (Robin Williams) egy gyermeklelkű felnőtt, akit egy társasjáték rejt foglyul 26 éve. A Jumanjit két kisgyerek találja meg egy elhagytatott házban – elkezdenek játszani, ám ezzel nem csak Alant szabadítják ki, hanem rengeteg furcsa állatot és szörnyet is, így hármuké a feladat, hogy nem kevés kaland után rendbe hozzák a helyzetet.

Szines_tvajanlo/2005

Ha a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló alkotás mégsem jönne be, akkor 17:20-kor átkapcsolhatunk az RTL Klubra, ahol mindenki kedvenc pofozógépe, Bud Spencer ered egy csaló tolvaj nyomába a Rabló-pandúrban. A piti bűnöző magára szabadítja a helyi maffiát, majd társul az őt üldöző nyomozóval és együtt vetik magukat szédült kalandokba. Az olasz akció-vígjátékot az a Bruno Corbucci jegyzi, aki korábban a Banános Joeban valamint az ...és megint dühbe jövünk filmekkel írta be magát örökre a filmtörténelembe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."