Kultúra » Multimédia

Gettós pénz és hazafias lövöldözés

Slágerfilmeket több csatorna is kínál június első hétvégéjén, de sportesemények és showműsor döntő is kerül. Csak győzzük végignzéni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 03., 16:00
0 hozzászólás. 

Józsa Csongor

Fontos világbajnoki selejtezőmeccset játszik a magyar női kézilabda-válogatott. A Mátéfi Eszter által irányított gárdának nem csak a világtornára, hanem az olimpiára való kijutás is a tét, hiszen a vébéről lehet kvalifikálni az ötkarikás játékokra. Görbiczéknek nagyon nehéz ellenféllel kell felvenniük a harcot, hiszen a sorsolásnál a németeket kapták. Az első meccset idegenben játsszák, vasárnap 19 óra 30 perctől az összecsapást élőben közvetíti az m1.

Szines_tvajanlo/0306

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a román labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőn: hazai környezetben fogadja Bosznia-Hercegovinát. Amennyiben nem nyer a Răzvan Lucescu által felkészített nemzeti gárda, úgy minden esélyét elveszíti, hogy ott legyen a jövő évi ukrán-lengyel közös rendezésű kontinenstornán. A találkozó pénteken 21 órától kezdődik, a TVR1 közvetíti élőben.

Lázár Emese

A trianoni emléknapon Tamási Áron Ábel regénytrilógiájának első részéből, az Ábel a rengetegben című könyvből 1994-ben készült színes magyar játékfilmet tűzte műsorára az m1-es tévécsatorna. Ábel történetét a 2007-ben elhunyt, Érdemes művész-díjas filmrendező, Mihályfy Sándor vitte filmvászonra, a forgatókönyvet Kányádi Sándor írta. A főhőst, Szakállas Ábelt Ilyés Levente alakítja.

Szines_tvajanlo/0306

A szereposztásban olyan neves színészeket láthatunk, mint az Ábel szüleit alakító Széles Anna, Héjja Sándor, vagy a Surgyélánt játszó George Constantin. Gvárdián szerepét Lohinszky Loránd, a bankigazgatót pedig Csíki András alakítja. A 102 perces tévéfilmet szombaton 22 óra 5 perctől vetítik az m1-en.

Katona Zoltán

Aki szelet vet – a „majomper"
Egy 1960-ban készült klasszikus filmet vetít a TVR Cultural: a majomperként elhíresült történet a huszas években játszódik Amerika déli, bigot részén, ahol egy tanár a darwini tanokat oktatta diákjainak. Per lett belőle, nem is akármilyen, a film főleg a tárgyalás menetét, az ott szereplők érveit, ellenérveit mutatja be. Egyébként remake is készült belőle majd' negyven év múlva.

Hely, idő: TVR Cultural, június 3., péntek, 22.30

Szines_tvajanlo/0306

Péterfy Bori-koncert
Idén nem koncertezik Péterfy Bori, mert gyereket vár – de bizonyos televízióadók néha leadnak egy-egy koncertet az elmúlt évekből. Az énekesnő és a Love Band 2007 óta tartó sikersztorijának egyik fontos állomása volt az a Trafó-koncert, amit vasárnap éjszaka kínál a Duna. Habár főleg a slágereket (Hajolj bele a hajamba, Vámpír, stb) adják-játsszák a rádióadók, egy ilyen fellépés felvétele, mint ez, igazi élményt ígér.

Hely, idő: Duna TV, június 4., vasárnap, 24.45

Bedőházi Attila-Csaba

Pénteken az önfeledt, mirigyes humoré a főszerep a TV2-n. Az Irigy Hónaljmirigy ezúttal a rendőrökből csinál viccet, ezt mutatja szórakoztató műsor címe is: Tréfakabátok. Akiknek fekszik a mirigy-poén, azoknak ajánljuk figyelmébe a 22 óra 25 perctől kezdődő egy órán át tartó szórakoztatást.

Szines_tvajanlo/0306

Szombat este csillagokat látunk az RTL Klubon, és nem a készülékben lesz a hiba, hiszen a tehetségkutató, a Csillag Születik elérkezett a döntőhöz. László Attila, az April Project, Szabó Ádám és Krizbai Teca versengenek az első helyért. A 21 óra 30 perctől kezdődő tehetségkutató show-műsorból kiderül, hogy ki lesz a kiscsillagok közt a legnagyobb.

Szasza

Az Antena 1 egy filmklasszikust kínál péntek este 20:20-tól. Mel Gibson sok őrültséget összehozott már Hollywoodban, de A hazafi azon filmjei közül való, ahol alakításával képes lenyűgözni a legszkeptikusabbakat is. A három Oscar-ra jelölt alkotás az amerikai függetlenségi háború idején zajlik: Benjamin Martin egyedül neveli hét gyerekét és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Legidősebb fia azonban harcba áll, apja pedig készen áll, hogy bármi áron megvédje gyerekét.

Szines_tvajanlo/0306

Egy friss sikerfilmmel jelentkezik a PRO TV, szintén péntek este, 20:30-tól. A Gettómilliomos 2009 egyik slágere volt, története középpontjában egy fiatal indiai áll, akinek élete egy csapásra megváltozik, miután részt vesz a „Legyen ön is milliomos"-ban. A műsorban minden kérdésre helyesen válaszol, a gyártók pedig csalásra gyanakodnak és eldöntik, hogy nem szeretnék kiadni a 20 milliós főnyereményt...


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."