Kultúra » Multimédia

Film hátán film és egy kis sport

Dokumentum- és kalandfilm, road-movie, képregény-adaptáció, romantikus dráma illetve Forma-1 és kézilabda – nehéz lesz mindent megnézni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 10., 12:57
0 hozzászólás. 

Katona Zoltán

Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás - Koltay Gábor tavaly készült dokumentumfilmje bőven át van szőve fikciós elemekkel is, de az a lényege (akárcsak az eddigi Koltay-dokfilmeknek), hogy közel hozza a nézőhöz az adott eseményt (pl. Trianoni békediktátum) vagy személyt (pl. Horthy Miklós). Akik szeretnek barangolni a magyar múltban, mindenképpen a Magyar Televízióra hangoljanak.
Mindszenty - A fehér vértanú, hely, idő: m1, vasárnap, június 12., 21 óra 05 perc

Musorajanlo_Junius10

Márai Sándor műveit nagyon sokan szeretik olvasni. Egykor ünnepelték, majd elhallgatták, majd ismét felfedezték - naplóiból pedig ma már tudjuk, hogy hogy élt. De nem mindenkinek van türelme a naplókat, visszaemlékezéseket olvasgatni, de érdekli őket Márai élete: számukra ideális ez a 2006-ban forgatott játékfilm, amiben Bács Ferenc alakítja az idős, emigráns írót. Tulajdonképpen az emigráció utolsó éveiről van szó, az elmagányosodásról - főképp irodalombarátoknak ajánlom a Szalai Györgyi és Dárday István által írt és rendezett játékfilmet.
Az emigráns - játékfilm Márai Sándorról, hely, idő: m1, hétfő, június 13., 22 óra

Musorajanlo_Junius10Lázár Emese

Egy könnyed, kicsit szentimentális, kicsit könnyezős, nagyon csajos és komikus fordulatokban is bővelkedő, igazi road-moviet ajánlunk szombat estére - nem csak nőknek, természetesen. Christopher N. Rowley rendező önéletrajzi ihletésű filmje, a Bonneville három barátnő és egy utazás története. Arvilla (Jessica Lange), Margene (Kathy Bates) és Carol (Joan Allen) - a három középkorú nő egy 1966-os Pontiac Bonneville-be szállnak és elindulnak Santa Barbara felé, hogy ott szétszórják Arvilla férjének hamvait. A zarándoklat érdekes találkozásokkal teli, de az utazás során a három barátnőnek van ideje egymásra figyelni. A közös élmények, a régi szép idők, közös emlékek felidézése megerősíti az egymáshoz való kötődésüket és végül megfiatalodva, lélekben megerősödve és életvidáman fejezik be útjukat. A 2007-ben készült 89 perces játékfilmet, a három barátnő utazásának sírós-nevetős történetét szombaton 22 órától lehet megnézni a Duna Tv-n. Aki éjjeli bagoly és ráadásul szereti a kosztümös kalandfilmeket is, az maradjon a „Dunán". A francia író, Paul Féval A púpos című klasszikus kalandregényének 1997-es francia-német-olasz koprodukcióban készült filmváltozatát szombaton késő éjszaka, pontosan éjfél előtt negyedórával, azaz 23 óra 45 perctől tűzte műsorára a Duna Tv.

Musorajanlo_Junius10Kakasy Botond

Mivel is zárhatnánk jobban a hétvégét, mint egy könnyed levegővételű amerikai kalandfilmmel. Flyn Carsen (Noah Wyle) hétköznapi ember, aki egy könyvtárban kap állást. Hamar rájön hogy ez nem egy egyszerű könyvtárosi állás. Lássuk be egy könyvtáros munkaköri leírásában nem igazán szokott szerepelni a világ megmentése. Flyn nem akármilyen könyvtárba került, itt őrzik az emberiség legféltettebb kincseit, mint például az Excaliburt, Pandóra szelencéjet, de még a Frigyládát is, az avatatlan kezek elől. Egy nap azonban ellopják a Szent Lándzsát, így a könyvtáros egyik percről a másikra válik akcióhőssé, aki a fél világot átkutatja, hogy visszaszerezze a felbecsülhetetlen értékű szent kincset. A szórakoztató hangulatú, amerikai kalandfilmet - Titkok könyvtára - A Szent Lándzsa - küldetés a TV2-n nézhetjük meg, vasárnap este 22 óra 30 perckor.

Musorajanlo_Junius10Bedőházi Attila-Csaba

Szombaton Batman: Kezdődik. A képregény-adaptációt kedvelőknek érdemes a tévére tapadni június 11-én 22 órától. A Film+ műsorán látható a Christopher Nolan rendezte Batman-sorozat első darabja, legalábbis a történet szerint. A főbb szerepekben Christian Bale és Liam Neeson. A 2005-ös keltezésű filmből megtudhatjuk, hogyan lett Bruce Wayneből Batman, hogy milyen kapcsolatban van az árva milliomos a denevérekkel, egyszóval elkezdődik a hős éjszakai lovag Gotham City-t megmentő élete.

Igaz, hogy júniusban vagyunk, azért lehet Édes november - romantikus drámát nézhetünk az RTL Klubon. Kihasználhatjuk, a pünkösdi szabadnap adta lehetőséget - hétfőn nincs meló (legalábbis hivatalosan) - és szerelmes filmmel kezdhetjük a következő hetet. Az Édes November (Sweet november) című moziban Keanu Reeves és Charlize Theron kapták a főszerepeket. A történet szerint a munkamániás Nelson Moss (Keanu Reeves) találkozik a szókimondó, csipkelődő Sara-val (Charlize Theron), aki halálos betegsége miatt nem mindennapi életet él: elcsavarja a férfiak fejét, majd egy hónap múlva tovább áll, a betegségéből adódó bűntudata miatt. Nelson nem tudja, hogy ő az édes, novemberi áldozat/szerelem. A filmet hétfőn 0 óra 5 perctől vetítik az RTL Klubon.

Musorajanlo_Junius10Józsa Csongor

Kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a magyar női kézilabda-válogatottnak, hogy ott lehessen a brazil világbajnokságon. A németek ellen az első meccsen vereséget szenvedő gárda Győrben lép pályára szombaton 18 óra 30 perctől. A tét nem csak a vb, hanem az olimpiai részvétel is. A meccset az m1 közvetíti élőben.

Musorajanlo_Junius10A magyar férfiaknak már nem kell idegeskedniük, az Eb-selejtező utolsó csoportmeccsének eredményétől függetlenül már ott lesznek a szerbiai kontinenstornán. A székelyudvarhelyi Ilyés Ferencet is a soraiban tudó nemzeti gárda vasárnap 13 óra 15 perctől az észteket látják vendégül. A vendégeknél szerepel a Székelyudvarhelyi KC új szerzeménye, Martin Johannson. A találkozót az RTL Klub közvetíti.

Ki állítja meg Sebastian Vettelt? - továbbra is ez az idei Forma-1-es sorozat kérdése. Ezen a hét végén Montrealba költözik a száguldó cirkusz. Az időmérő edzést szombaton 20 órától, a futamot pedig vasárnap ugyancsak 20 órától rendezik. Az eseményeket a Digi Sporton, valamint az RTL Klubon követhetjük figyelemmel.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."