Kultúra » Multimédia

A Steauától a Frigyládáig - hétvégi tévés műsorajánló

Ha nem kacérkodunk a hőguta gondolatával, érdemes lehet egy hűvös szobát és nagyképernyős tévét választani inkább.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 15., 14:36
0 hozzászólás. 

Katona Zoltán  

 

Ha szombat este egy igaz történetet akarsz megnézni, ott van Edith Piaf élete a Dunán. A világhírű, de tragikus sorsú francia énekesnő életét bemutató film négy éve készült. Olivier Dahan alkotása két Oscart is nyert 2008-ban, az énekesnőt alakító Marion Cotillard a legjobb női főszereplő díját nyerte az Amerikai Filmakadémiától, nem mellékesen a legjobb smink és maszk Oscarját is vitte, de belefért még a női főszerepért egy Golden Globe és négy BAFTA-díj is. A film Piaf nehéz gyerekkorát is bemutatja: a negyvenes-ötvenes években „Párizs lelkének" számító énekesnő tragédiája talán onnan eredeztethető. Hely, idő: Duna Televízió, szombat, július 16., 22 óra.

Szines_tvajanlo/1507

A világhírű Snétberger Ferenc gitárművészről szóló hetven perces dokumentumfilm 2005-ben készült. Keserű Judit alkotása a salgótarjáni születésű, de Berlinben élő alkotóművészről igazi csemege a zene iránt érdeklődőknek. Hely, idő: Duna II Autonómia, július 17., 17.05.

Kakasy Botond

Hétvégére nem is ajánlhatok jobbat, mint egy kis nosztalgiázást. A TV2 szombati műsorában bukkan fel a sokak számára jól ismert Top Gun című film. Bár a film megjelenésekor Tom Cruise már öt éve a színészi szakmában volt, azért a jóképű fiatalember karrierjén nagyot lendített.

Szines_tvajanlo/1507

Mitchell, becenevén „Maverick" nők millióinak szívét dobogtatta meg a filmvásznon. Ki ne emlékezne, amikor motoron próbál imponálni filmbeli párjának, Charlotte-nak (Kelly McGillis), vagy a vadászgépekkel végez hajmeresztő mutatványokat. Maverick egy kiváló vadászpilóta, ám ő ezzel nem elégszik meg. A legjobbak közt is a legjobb akar lenni, így bekerül az USA haditengerészet elit kiképzőjébe a híres „Top Gun"-ba. Hogy álmait valóra váltsa, le kell higgadnia és a felesleges hősködéssel felhagynia. A legjobbak közt lenni természetesen nagy kihívás, így hősünk életét is gyökeresen megváltoztatja. Charlotte a bázison matekot tanít, de a két katona között több is kialakul, mint tanár-diák kapcsolat.

A Top Gun a nyolcvanas évek egyik meghatározó alkotása, így nem csoda, ha kedvet kapunk újból megnézni Tony Scott akciófilmjét. A vetítésre szombat este 20 óra 35 perctől kerül sor a TV2-n.

Lázár Emese

Három szín: Piros (Trois couleurs: rouge) – a zseniális lengyel rendező, Krysztof Kieslowski filmtrilógiájának harmadik, befejező és egyben az előző két részt szintetizáló részét vasárnap éjfél után 35 perccel (00:35) tűzte műsorára az m1. A történet fókuszában egy szokatlan találkozás szülte, barátsággá mélyülő férfi-nő kapcsolat áll. A szeretetre képtelen fotós barátnője és modellje, a gyönyörű Valentine ( Irene Jacob) véletlenül elüti a zárkózott, a világgal és önmagával is békétlenségben élő nyugdíjas bíró (Jean-Louis Trintignant) kutyáját.

Szines_tvajanlo/1507

Az önnön múltjával megbékélni nem tudó bírónak fura passziója van: az emberi lélek rejtelmeit a szomszédok lehallgatásával próbálja megfejteni. Az idős férfi és a fiatal nő között szoros barátság szövődik, a kapcsolat mindkettőjük számára elhozza annak felismerését, hogyan tudnak kitörni a saját maguk építette börtönből. A 95 perces drámában természetesen feltűnik a Kieslowski-trilógia elmaradhatatlan és nagyszerű színésznője, Juliette Binoche is.

Bedőházi Attila-Csaba

A Vízivilág (Waterworld) posztapokaliptikus mozi, ami nem hozta a várva várt sikert, de egyszer meg lehet nézni, főleg ilyen hőségben. A történet szerint a sarki jég elolvadása miatt az egész Földet elönti a víz, így bolygónk egy összefüggő tengerré válik. Főhősünk, aki annyira alkalmazkodott a vízivilághoz, hogy kopoltyúi nőttek és a lábujjai közt hártya alakult ki, egy kislányt enged hajójára. Az ártatlan teremtés a térkép a szárazföld felé, ezért kalózoktól kell megvédeni őt.

Szines_tvajanlo/1507

A film 175 millió dollárt kóstált abban az időben, de csak 88 milliót hozott, sőt négy Arany-Málna díjra is jelölték a film szereplőit, ebből Dennis Hopper egyet haza is vitt. A mozi azért ennyire nem rossz – egyszer meg lehet nézni. A filmet vasárnap 22 óra 40 perctől lehet végigkövetni a Film+ műsorán.

Józsa Csongor

Szombaton Sanghajban kezdődik a 14. vizes világbajnokság, 181 nemzet képviselőinek részvételével. A július utolsó napján záruló kínai vb-ről a FINA, az úszókat, műugrókat, műúszókat, nyíltvízi úszókat és vízilabdázókat összefogó világszövetség tájékoztatása szerint mintegy 2 200 versenyző nevezett az eseményre. A hét végi programom csak a műugrók és a szinkronúszók érdekeltek. A vízilabdázók közül a magyar női válogatott kezdi el szereplését. Mind a román, mind a magyar férfiak hétfőn játszanak. Az eseményt az m2 közvetíti, a műsor szombaton 12.15 perctől kezdődik. A Magyarország–Kazahsztán női vízilabda-mérkőzést vasárnap reggel 6 órától élőben közvetítik.

Szines_tvajanlo/1507

Vasárnap elkezdődik a román labdarúgásban a 2011-12-es idény: a pontvadászat előtt a Szuperkupát rendezik Piatra Neamţon. A bajnoki címvédő Galaci Oţelul a Román Kupa-győztes Bukaresti Steaua ellen játszik. Az összecsapást a Pro TV közvetíti 20 óra 45 perctől.

Szasza

Pénteken gyakorlatilag a sci-fi és akciófilmek szerelmesei az egész estét eltölthetik a PRO TV-t bámulva. A legnagyobb román tévécsatorna 20:30-kor egy Schwarzenegger-klasszikussal, a Menekülő Emberrel indít. A jövőben játszódó gyilkos TV-showban szabad prédaként futkorászó Ben Richards történet után egy igazi legendát tűzött műsorra a csatorna. A nyolcadik utas: a Halál a kultikus Alien sorozat legelső darabja, melyben Ripley hadnagy (Sigourney Weaver) először találkozik a gyilkos lényekkel. Kezdési időpont 22:30.

Szines_tvajanlo/1507

Szombaton az esti műsorsáv tartalmas kikapcsolódást kínál, csak győzzünk válogatni. Az RTL Klubon 20:30-kor tűzték műsorra a klasszikus Disney rajzfilmet, az Aladdint. Ha nem jönne be a perzsa szerelmi történet, akkor ugyanebben az órában a PRO TV kalandozásra invitál: Harrison Ford személyesíti meg Indiana Jones-t, az örök kalandort, aki most épp Az elveszett frigyláda fosztogatóiban keresi Mózes kőtábláit. Kezdés 20:30-kor.


címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."