Kultúra » Multimédia

A gyűrűk, a bálok, a biciklik és a megtorlás

Ha a rossz időre való tekintettel a szoba biztonságosabb időjárását választjuk, akkor íme néhány tipp a hétvégi tévénézéshez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

TevesAjanlo
TevesAjanlo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 22., 13:54
0 hozzászólás. 

  Katona Zoltán

Friss levegő - Kocsis Ágnes díjnyertes játékfilmje (a 37. Magyar Filmszemlén ezelőtt öt évvel nyert elsőfilmes rendezői díjat) anya és lánya kapcsolatáról szól. Igazi nagyvárosi, amolyan elidegenedési opusz, Budapest minden rossz tulajdonsága, illetve a kihalt emberi érzelmek peregnek a néző előtt. Megrázó, erős film, ha rossz az idő és nem mész ki péntek este otthonról és egy kemény drámára vágysz, nézd meg.

Hely, idő: m2, péntek, július 22., 23.40

TevesAjanlo_Jul22Kakasy Botond

Frank Castle nevére sok képregényrajongó felkapja a fejét. A Pókember mellékcselekményéből nőtte ki magát önálló sorozattá. Most mégsem a képregény kapcsán említem, hanem hétvégi filmajánlóként. Ugyanis Castle nem más, mint a Megtorló (Punisher). A képregényt a videojáték készítők is feldolgozták, de több film is készült. Egyik ilyen film (ami értelemszerűen hősünk becenevét viseli) főszerepét Thomas Jane személyesíti meg. Az eredeti történetben antihősként jelenik meg, de a feldolgozásban a már oly sokszor elcsépelt jó és rossz harcában hozza a jó oldalt. Castle valamikor katonaként szolgált, majd az FBI különleges ügyosztályához került. Egy ideje úgy érzi váltania kell, nem bírja már a sok szörnyűséget. Normális életet szeretne élni kisfia és felesége mellett. Azonban utolsó akciója megbotlik és egy fiatalember meghal a bevetés során. Ezt a gazdag szülők nem hagyják szó nélkül és Howard Saint az apa, akit Jon Travolta formál meg, Castle családjának kiirtását tűzi ki célul.
Aki mondjuk nem Tusnádon bulizik valamelyik koncerten, hanem otthon ragadt, az megnézheti az akciódús német-amerikai filmet a TV2-n, szombaton 23 óra 5 perctől.

TevesAjanlo_Jul22Lázár Emese

Bálok bálja, Anna-bál - a Duna Televízió jóvoltából igazi bájos-bálos hangulatban lehet eltölteni a hétvége első szabadnapját. A tévécsatorna az egész szombat estét a 186. balatonfüredi Anna-bálnak szenteli. Az est folyamán lesz élő közvetítés a fényes eseményről, összefoglaló az elmúlt évek báljairól, bemutató a 800 éves „örökifjú Füredről", film az operettkirály Kálmán Imre életéről és éjfél előtt egy órával a 186. Anna-bál díjkiosztó ünnepségét is megnézhetjük. A balatonfüredi Anna Grand Hotelben megrendezett 186. Anna-bál pompás megnyitójának élő közvetítése 18 óra 30 perckor kezdődik. 20 óra 15 perctől 800 éves az örökifjú Füred címmel az esemény helyszínén tehetünk időutazást. Palásthy György 1984-es filmjét, Az élet muzsikája - Kálmán Imre Huszti Péter főszereplésével 21 óra 10 perctől tűzte műsorra a tévécsatorna. A 106 perces filmdráma után is érdemes ébren maradni, ugyanis 23 órakor kezdődik az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség élő közvetítése Az öt kontinensről beékező szavazatok alapján dől el, hogy kik voltak az idei Anna-bál legszebb hölgyei és ki veszi át a koronát a tavalyi bálkirálynőtől, Kocsis Korinnától.

TevesAjanlo_Jul22Aki szeretne ráhangolódni az Anna-bálra, többet megtudni a nagyvilági esemény történetéről, történelméről és kíváncsi arra is, hogy idén milyen pompás menüt szolgálnak fel a résztvevőknek, az böngéssze www.annabal.hu honlapot.

Bedőházi Attila-Csaba

Oscar-díjas fantasy vasárnap estére. Tolkien azonos című regényéből készült Peter Jackson rendezésében született A Gyűrűk Ura trilógia első részét, A gyűrű szövetségét vetítik az RTL Klubon. Az Egy gyűrű, ami pusztulást hozhat a világra elindul a megsemmisítéséhez vezető úton – így döntenek a tündék és a megújult Szövetség segítségével elkezdődik a Mordorba vezető kaland. Zsákos Frodó (Elijah Wood), a dúnadán Aragorn (Viggo Mortensen), a tünde Legolas (Orlando Bloom), Gimli, a törp (John Rhys-Davies), és Boromir, az emberek képviseletében Gandalf vezetésével vág neki a viszontagságos útnak.
A 2001-ben bemutatott új-zélandi-amerikai fantasztikus kalandfilmet vasárnap 20 óra 30 perctől láthatják az RTL Klubon.

TevesAjanlo_Jul22Józsa Csongor

Vasárnap véget ér a világ legnevesebb kerékpáros körversenye, a Tour de France. Nagyon úgy fest, hogy a címvédő, Alberto Contador nem tudja megnyerni az idei kiírást. A trónkövetelők Andy Schleck, Frank Schleck, Cadel Evans és Thomas Voeckler. Érdekesnek ígérkezik a szombaton és vasárnap egyaránt 15 órától kezdődő utolsó két szakasz. Az eseményt az Eurosport közvetíti.

TevesAjanlo_Jul22Ismét Forma-1-es hétvége. Ezúttal a Német Nagydíj van a programon. Nagyon fogadkozik a hazai környezetben versenyző Michael Schumacher, hogy jó eredményt tesz le az asztalra. Azonban még mindig az összetett versenyt vezető Sebastian Vettel a nagy esélyes, hogy nyerjen. Az időmérő edzést szombaton, a futamot vasárnap egyaránt 15 órától rendezik. Az RTL Klub és a Digi Sport közvetíti élőben az eseményeket.

címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."