Kultúra » Multimédia

Magyar Nagydíj, Székely Vágta, amerikai akció

A következő napokra beígért viharos időjárás újfent a szórakoztató doboz elé kényszerít - akció, kaland, lovassport, Forma-1és magyar filmek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 29., 14:56
0 hozzászólás. 

Kakasy Botond

 

Könnyen lehet, hogy a nem túl nyárinak mondható időjárás ismét elveszi a kedvünket a tekergéstől és a négy fal közé kényszerülünk. Szombat esti filmnézésnek, egy a késői órákban vetített filmet ajánlok. Tom Stall (Viggo Mortensen) Indiana állambeli Millbrook nevű csendes kisvárosban éli egyszerű mindennapjait családjával. Egyik alkalommal kis vendéglőjébe két idegen csöppen, akik ki akarják rabolni. Tom ezt nem nézi tétlenül, megvédi az éttermét és vendégit. Azonban az önvédelem során megöli két támadóját. A média hamar felkapja az esetet és nemzeti hőst csinál belőle. Tom szeretne visszatérni a megszokott életébe és lezárni a kéretlen népszerűséget. A hírnév újabb idegent hozott a városba, Carl Fogaty-t (Ed Harris), aki a hirtelen lett hősben régi ellenségét vélte felfedezni. Carl úgy gondolja rendezni való ügyei vannak a „régi" Tommal. Állítása szerint Tom nem az, akinek vallja magát és az sem probléma ha a múltbéli sérelmeit családján keresztül tudja számon kérni. Tom családját védi... A 2005-ben kiadott amerikai krimit, szombat éjjel 1 óra 10 perckor nézhetjük meg az RTL Klub-on.

TevesAjanlo_Jul29Lázár Emese

A lovas sport szerelmeseinek kedvez a Duna Televízió és a Duna Autonómia szombati műsora. A két csatornán július 30-án, szombaton délben 12 és este 8 óra között több ízben is élőben közvetítik az első alkalommal megrendezett Székely Vágtát, amelynek helyszíne a Sepsiszentgyörgytől 15 kilométerre levő Óriáspincetető. Az első Székely Vágta a szeptemberben Budapesten megrendezett Nemzeti Vágta előfutama, amelyen a székelyföldi verseny első három helyezettje is nyeregbe szállhat és megmérettethet. A versenyen Kovászna-, Hargita- és Maros megye harminc településéről neveztek be lovasok. Az első, 25 perces élő közvetítés pontban a déli harangszókor, 12 órakor kezdődik, a nap folyamán még négyszer, azaz 14, 15 óra 30 perckor, 17 és 19 óra 20 perckor kapcsolják a helyszínt.
A Duna Autonómián az első élő közvetítést 12 óra 30 perctől lehet követni, majd 17 óra 20, 17 óra 40, 18 óra 05 és 20 óra 20 perctől jelentkeznek Óriáspincetetőről a tudósítók.

TevesAjanlo_Jul29Bedőházi Attila-Csaba

Pénteken Függő játszma a Film+-on. Nem egy újabb vetélkedőre kell gondolni, hanem a 93'-as akciófilmre, a Cliffhanger-re, amelyben Sly, Sylvester Stallone kapta a főszerepet. Gabe Walker a Sziklás hegységben tevékenykedő mentős egy baleset után (nem tudta megakadályozni egy hegymászó halálát) visszatér a hegyre, hogy búcsút vegyen tőle, ez persze nem sikerül, hiszen egy küldetésre indul, melyben nem turistákkal, hanem terroristákkal találja szembe magát. A tét emberi életek és százmillió dollár, ami a lezuhanó repülőgépből esett ki egy elérhetetlennek tűnő csúcsra. A péntek esti akció 22 órától kezdődik a Film+-on.

TevesAjanlo_Jul29A Tolkien trilógia második részét, A Gyűrűk Ura - A két torony című amerikai-új-zélandi-német fantasztikus kalandfilmet vetíti az RTL Klub vasárnap este. A történet illetve a hatalom gyűrűjének útja a gyűrű szövetségével elkezdődött. Zsákos Frodó viszontagságos kalandjai folytatódnak, ugyanis felbukkan a gyűrű korábbi hordozója Gollam, aki meg akarja kaparintani a „drágaszágot", azaz a gyűrűt. Közben a két torony, azaz Szauron, a sötét úr vára és Szarumán, az áruló mágus erődje szövetségre lép, hogy elpusztítsa Középföldét. Aragorn, Legolas és Gimli további küzdelmek árán haladnak tovább és újabb szövetségesekre lelnek, együtt harcolnak Rohan lovasaival, majd az Entek is segítségükre lesznek. Aki érdekel a fantasztikus, több Oscar-díjjal büszkélkedő Peter Jackson alkotás, azok vasárnap este üljenek a tévé elé és kapcsoljanak az RTL Klubra. A mozi 20 óra 30 perckor kezdődik.

TevesAjanlo_Jul29Katona Zoltán

A csendes amerikai - Graham Greene regényéből készült filmadpatáció Philip Noyce rendezésében, Michael Caine és Brendan Fraser főszereplésével. A színhely az ötvenes évek Vietnámja, ahová megérkezik egy amerikai szeretetszolgálatos férfi - az ottani életbe őt bevezető újságíró, illetve annak barátnője nagy hatással van rá. Kialakul a szerelmi háromszög, illetve a közeledő háború mindent átír.
Hely, idő: Duna Televízió, szombat, július 30., 22 óra

TevesAjanlo_Jul29Sztracsatella - Kern András egy személyben író, rendező és főszereplő - a Sztracsatella a kilencvenes évek közepének egyik tipikus, mégiscsak ma már klasszikusnak számító filmje. Egy karmester vívódásai, idegösszeomlása és új szerelme - több minden benne van, ami egy szórakoztató, de ugyanakkor elgondolkodtató filmhez szükségeltetik. S az sem mellékes, hogy Kern olyan partnerekkel játszik ebben a filmben, mint Eszenyi Enikő és Udvaros Dorottya.
Hely, idő: M1, hétfő, augusztus 1., 21.10

TevesAjanlo_Jul29Józsa Csongor

Szombat este Rio de Janeiróra figyel a focivilág. A 2014-es brazil világbajnokság selejtezőcsoportjait sorsolják. Az európai együttesek közül a magyarok hosszú ideje vannak előrébb sorolva, mint a románok. Előbbieket a harmadik, utóbbiakat a negyedik kalapból húzzák, így akár egy csoportba is kerülhetnek. Az eseményt a TVR1, illetve az m2 is 21 órától élőben közvetíti.

TevesAjanlo_Jul29A nyári szabadság előtti Forma-1-es futamot rendezik a hét végén. A Magyar Nagydíj vízválasztó lehet, hiszen kezdenek felzárkózni Sebastian Vettelre a vetélytársak. A címvédő, az összetett versenyt vezető pilóta az elmúlt két versenyt nem tudta megnyerni. Hogy mi várható a Hungaroringen? Választ kapunk a szombati időmérő, illetve a vasárnapi futamot követően. Mindkét nap 15 órától kezdődik a közvetítés, az RTL Klubon és a Digi Sporton.

címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."