Kultúra » Multimédia

X-Faktor, foci, bunyó, szerelem, kalandfilm

Klasszikus filmek, vadonatúj produkciók és rangos sportesemények színesítik szeptember első hétvégéjének tévés ajánlatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 02., 14:51
0 hozzászólás. 

 

 

Bedőházi Attila-Csaba

Klasszikus akciófilmet kínál a Film+ péntek estére: az 1989-ben készült Kickboxer Jean Claude Van Damme egy nagysikerű mozija 22 óra 10 perckor kezdődik. A filmet egyébként Kickboxer – Vérbosszú Bangkokban címen is emlegetik magyarul. Igen, arról a tipikus bosszúállós amerikai moziról van szó, amikor a főhős, Kurt Sloan bátyját lenyomorítja (tiltott ütéssel) a helyi maffiával is kapcsolatban álló Muay Thai-bajnok Tong Po. A kisöccs pedig bosszút esküszik, ezért különc mesterével elvonul, hogy igazi harcos váljon belőle. Természetesen ezt nem nézi jó szemmel az alvilág, így mindent megtesz, hogy házikedvence győzzön a viadalon. Hogy mi lesz a vége? Azt mindenki tudja, de a kilencvenes évek egyik sikerfilmjéről van szó, amelynek folytatásai messze nem tudtak hasonló bevételt produkálni, ezért érdemes (még egyszer) megnézni.

TevesAjanlo_Szept34Újraindul az RTL Klub tehetségkutató-showműsora, az X-Faktor. A mentorok maradtak és az első műsorok tavalyi kiadásából ítélve a próbálkozók sem sokat változtak, azaz az önfeledt szórakozás az első műsorban sem marad el. Az újdonságok közé tartozik, hogy például Király L. Norbi, aki még tavaly ilyenkor a mikrofon másik felén állt, most egyenesen web-riporterré avanzsált. Persze meglepetésekből idén sem lesz hiány. Az X-Faktor első adását szeptember 3-án, szombaton 21 órától láthatják az RTL Klubon.

Katona Zoltán

A harcmező hírnökei. Ha pénteken este nincs kedved focimeccset nézni, akkor egy amerikai dráma talán jó választás: egy Irakból hazatért tisztet nagyon nehéz munkára osztanak be - a hozzátartozókat kell értesítenie másodmagával az elesettekről. Mélyen megrendül, igen súlyosan érinti az özvegyen maradt feleségek, az árvává lett gyerekek reakciója. Viszont egy olyan hölgyhöz is „szerencséje van", akit különösebben nem keserít él férje halála, kapcsolat alakul ki köztük, ami tele van kérdőjelekkel. Az egyik hírnököt alakító Woody Harrelsont Oscar-díjra is jelölték (a legjobb férfi mellékszereplő, 2010) ezért.
Hely, idő: TVR 1, péntek, szeptember 2., 21.10

TevesAjanlo_Szept34A Bounty. Színészóriások egy klasszikus kalandfilmben: a Bounty hajón kitört lázadást és következményeit Anthony Hopkins, Mel Gibson és Lawrence Olivier főszereplésével láthatjuk. Az 1984-ben készült mozifilmet Roger Donaldson rendezte, a film zenéje Vangelis munkája - elsősorban olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a történelmi kalandfilmeket és nem húzzák a szájukat, ha egy több mint két órás filmet kell végignézni. Megéri.
Hely, idő: m1, szombat, szeptember 3., 22 óra

TevesAjanlo_Szept34
Lázár Emese

Szeptember első hétvégéje borongósnak ígérkezik, s a hűvösebb estéken minden bizonnyal elkél egy kis szívet, lelket melengető romantika. A Nagy Lábvizen túli álomgyárban született A szerelem bősége, azaz a Feast of Love című amerikai romantikus filmdráma kínál másfél órás kikapcsolódást azoknak, akik szombaton este a Duna Tv-t választják. A 22 órakor kezdődő, 98 perces játékfilm Robert Benton Oscar-díjas amerikai rendező alkotása, amelyet azért ajánlunk, mert érdekessége, hogy nem egy, hanem több szerelem történetét meséli el - bravúrosan kikerülve az amerikai filmekben megszokott, elcsépelt, kommersz, szirupos és „csöpögős" fordulatokat, kliséket. A nem hétköznapi, rendhagyó és furcsa szerelmeket a rendező a megértő, elfogadó társát kereső, jobb sorsra érdemes, elvált Bradley Smith (Greg Kinnear alakítja) megható történetével mutatja be. A filmben viszontláthatjuk az egyetemi tanárt nagyszerűen alakító remek színészt, Morgan Freemant. A női szerepeket Selma Blair, Rhada Mitchell és Jane Alexander játssza. A magyar orvosnő, Magda szerepében a népszerű magyar színésznővel, Marozsán Erikával is találkozhatunk. Ha nincs más programunk szombat estére, akkor érdemes megnézni a 2007-ben készült filmet, mert ebben az egymástól egyre jobban elidegenítő világban egy igazán szívmelengető, elgondolkodtató, tartalmas kikapcsolódást és kiváló moziélményt ígér.

TevesAjanlo_Szept34Józsa Csongor

Első ízben rendezi meg a Román Kézilabda Szövetség a Szuperkupát. Az ezüstérmes Székelyudvarhelyi KC is meghívót kapott a négycsapatos tornára. A Vlad Caba által irányított gárda pénteken 17 órától az egyik elődöntőben a CSU Suceavával csap össze. A párharc kimenetelének függvényében szombaton 12 (kisdöntő), vagy 14 órától (döntő) lép újból pályára a konstancai tornán. A találkozókat élőben közvetíti a Digi Sport 2.

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27Európa szerte rendeznek labdarúgó Eb-selejtezőket. Létfontosságú mérkőzés előtt áll a magyar válogatott, a Puskás Ferenc-stadionban fogadja a svéd nemzeti gárdát. A győzelem kötelező, hogy továbbra is életben tartsák a továbbjutási esélyeiket. Az összecsapást pénteken 20 óra 30 perctől az m1 közvetíti. Valamivel könnyebb a dolga a román csapatnak, akik Luxemburgban vendégszerepelnek. A szintén pénteken 20 óra 30 perctől kezdődő meccset a Pro TV tűzte műsorára.


címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."