Kultúra » Multimédia

Ügynökök, szakértők és vámpírok

Bean-katasztrófát, Charlie angyalait, Bronxi mesét és iraki bombaszakértőt kínál a szórakoztató doboz erre a hétvégére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Mr. Bean
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. október 14., 17:14
0 hozzászólás. 

 

Szasza

Van egy ember, akire sokan azért néznek fel, mert képes volt három generációt megnevettetni egyetlen szó nélkül. Volt már gumiarcú, plüssmackót szorongató, ügyetlenkedő brit kispolgár, rajzfilmfigura és 1997-ben kilépett a sorozatok világából: Mr. Bean igazi katasztrófafilmet forgatott.

Rowan Atkinson első egészestés filmjében hozza a tőle megszokottat: Bean a Királyi Nemzeti Galéria munkásaként kényszerpihenőre vonul, méghozzá Los Angelesbe. Az egyszerű angol fickó fel sem tudja igazán fogni az amerikai életet, éppen ezért olyan helyzetekbe keveredik, melyekből a mi rekeszizmunk sem menekül meg egyszerűen. Kapcsoljunk a TV2-re szombaton 20 óra 35 perckor. Megéri.


Bedőházi Attila-Csaba

Dögös angyalok bérelik ki a képernyőt vasárnap este. Hárman vannak, szexik és ők Amerika titkos fegyverei, azaz Charlie angyalai. Natalie Cook (Cameron Diaz), Dylan Sanders (Drew Barrymore) és Alex Munday (Lucy Liu) - ahogy a film címe is mutatja - teljes gázzal indulnak két ezüstékszer nyomába.

TevesAjanlo_Okt14

Persze nem mindennapi gyűrűkről van szó, ugyanis a két csecsebecse kódolt információt rejt a Szövetségi Tanúvédelmi Program résztvevőinek adataival. A három titkos fegyver ellenfele a bukott angyal Demi Moore, aki mindent megtesz, hogy elpusztítsa előző munkahelyének fiatal ügynökeit. A hetvenes évek legsikeresebb amerikai sorozatának filmadaptációját, Charlie Angyalai – Teljes gázzal című, egész estés mozit vasárnap 21 óra 5 perctől vetíti a TV2.


Lázár Emese

Vasárnap, a késő esti órákban egy nagyszerű filmet tűzött műsorra az m1. Az amerikai rendezőnő, Kathryn Bigelow „bombasztikus", az iraki háborúról szóló filmje, A bombák földjén (The Hurt Locker) az amerikai filmgyártás egyik remeke. Az alkotás 2010-ben hat Bafta- és ugyanannyi Oscar-díjat is besepert, többek közt a legjobb film kategóriában vitte el a szobrocskát. A film a háború sújtotta Irakban játszódik. Szereplői a leglehetetlenebb helyeken elrejtett bombákat hatástalanító amerikai osztag és William James (Jeremy Renner alakítja), bombaspecialista őrmester, akik naponta kutatják fel és teszik ártalmatlanná a helyi ellenállók által elrejtett pokolgépeket.

TevesAjanlo_Okt14

Az osztag tagjainak élete szó szerint egy bombazsinóron függ: ha rossz vezetéket vágnak el, biztos a halál. James őrmester munkája során találkozik és összebarátkozik egy iraki kisfiúval, Beckhammel. Egy napon a gyerek eltűnik. James egy bombaraktárban rábukkan egy kisfiú holttestére, akiben kis barátját véli felismerni. Az őrmester szinte megszállottan kezdi keresni a fiú gyilkosait. Hogy mi lesz a végkifejlete a 120 perces, mindvégig izgalmas, nagyon emberi és drámai történetnek? Kiderül, ha vasárnap 22 óra 30 perckor az m1-re kapcsolunk.


Katona Zoltán

Bronxi mese. Igazi remekmű 1993-ból, Robert de Niro és Chazz Palminteri munkája, hiszen ketten írták, rendezték és játszanak is benne. New York-i olasz maffiózós film, ami a Scorsese-fimek mellett a műfaj egyik alapművének tekinthető. Egy Calogero nevű kissrác végignéz a gyilkosságot, majd nem hajlandó azt elmondani, viszont erre felfigyel a maffiafőnök - a srác az apja és a maffiózó között őrlődik. De Niro óriásit alakít, érdemes megnézni, ha nem megyünk sehová szombat este. Hely, idő: Duna Televízió, szombat, október 15., 22 óra

TevesAjanlo_Okt14

Alkonyattól pirkadatig. A Bronxi mese után lemegy a sporthíradó, s foghatsz neki egy újabb jó filmnek: az Alkonyattól pirkadatig a kilencvenes évek egyik leghíresebb filmje – a Rodriguez-Tarantino páros első agyszüleménye, olyan színészekkel, mint George Clooney, Harvey Keitel, Salma Hayek vagy Juliette Lewis. A sztori elég stupid, vámpírokkal veszik fel a harcot a mexikói határ mellett, de az egyes jelenetek nagyon viccesek, szórakoztatóak - sok komolyság nem szorult bele, de pl. a film zenéje is szenzációs, s az alkotásról nem is beszélve. Hely, idő: Duna Televízió, szombat, október 15., 00 óra 15 perc.


Józsa Csongor

A világbajnokot már ismerjük: Sebastian Vettel megvédte címét az idei Forma-1-es kiírásban. A dobogós helyekért viszont még ádáz csatát vívnak a pilóták a fennmaradó négy versenyen. Ezen a hétvégén Dél Koreába költözött a száguldó cirkusz. A motorsport kedvelőinek korán kell kelniük, amennyiben élőben szeretnék látni az eseményeket. Szombaton 8 órától az időmérő edzést, vasárnap 9 órától a futamot az RTL Klub és a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

TevesAjanlo_Okt14

Tragédia rázta meg a román kosárlabdát: Giurgiuban halálosan megverték az amerikai Hardy Chaunceyt. A pontvadászatnak viszont folytatódnia kell. A férfi A osztály harmadik játéknapjából három meccset tűztek műsorra. Pénteken 18 órától a Temesvári BC–Nagyváradi CSM, szombaton 18 órától a Dinamo–BDM Piteşti találkozókat a TVR3 sugározza. Vasárnap 20 órától rendezik a Medgyesi Gaz Metan–Marosvásárhelyi derbit, az összecsapást a Digi Sport 2 közvetíti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."