Kultúra » Multimédia

Vérrel és egerekkel, Afrikától az NDK-ig

Vérben úszó gyémánttal, egerekkel és emberekkel, fűrésszel, de mások életével is foglalkozhatunk ezen a hétvégén – tévés ajánló.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

VeresGyemant
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. december 02., 16:50
0 hozzászólás. 

Katona Zoltán

Ha azt mondom, hogy 2007-ben a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat nyerte el ez a német film, akkor már nagyon sokat mondtam. Tudnak valamit a németek az utóbbi évtizedben, hiszen olyan történelmi filmeket varázsolnak, hogy a filmes világban elakad a lélegzet. Egyre jobb és világszinten is elismertebb lesz a kortárs német film, ezen belül is azok, amelyek a múltat turkálják. S azért annyira jók, mert - a legtöbb mai mozitrendtől eltérően - kiválóan, hozzáértően turkálják. Beismerve hibákat, sallangmentesen, nem mitizálva személyeket, hiszen ha csak a Good bye, Lenin!, A bukás vagy A pénzhamisítók című alkotásokra gondolunk, világos, hogy miről beszélek.

TevesAjanlo_Dec2

A mások élete a volt NDK kőkemény nyolcvanas éveibe vezet, ami nem sokban különbözött Ceauşescu Romániájától. Fő figurája egy munkáját „lelkiismeretesen" végző lehallgató tiszt, aki egy színésznő és egy drámaíró kettősére van ráállítva. A történet bonyolódik, az erkölcstelen, ordenáré rendszer pedig egyelőre nem törik meg – s mégis, egy idő után a lelkiismeret felülkerekedik a kötelességen. A maiak is tanulhatnának tőle – mert amikor a lélek belülről megszólal, akkor nem késő megtisztulni. Lenyűgöző film, szombat estére tökéletes, illetve arra is, hogy utána elgondolkozzunk. Hely, idő: Duna Televízió, szombat, december 3., 22 óra 30 perc

Kakasy Botond

Aki szereti az izgalmakat, a rejtvényeket, még akkor is, ha a rossz megoldás akár emberéletbe kerülhet, akkor annak igazi csemege ígérkezik a hétvégén. Gyenge idegzetűeknek egyáltalán nem ajánlott film, sőt a véres és erőszakos jelenetek miatt 18+-os karikát is megkapta. Az igen szórakoztató és elgondolkodtató sorozat a Fűrész második részét nézhetjük meg, ahol nyolc embert zárnak össze egy ismeretlen helyre.

TevesAjanlo_Dec2

A feladat túlélni és kijutni, a rejtvényekkel és csapdákkal teli labirintusból. Az egész szülőatyját a Fűrészt ugyan elkapja a rendőrség, de a gyógyíthatatlan rákos beteg csak játszadozik velük. Eric Mathews detektív hamar rájön, hogy a letartóztatás is a játék része volt. A nyolc kelepcébe csalt fiatal között olyan bűnözők vannak, akiket a detektív hamis bizonyítékokkal juttatott börtönbe, de ami a legrosszabb, hogy a fia is köztük van. Ezzel a Eric is meghívást kapott a játékba. A 2005-ben megjelent amerikai-kanadai horrorfilmet megnézhetjük a TV2 műsorkínálatában szombaton éjfél után 45 perccel.

Bedőházi Attila-Csaba

Háborús drágakőért folyik a harc a képernyőn - vasárnap egy 2006-ban született amerikai-német koprodukciót tűzött műsorra az RTL Klub. Háborús gyémánt után kutat Leonardo di Caprio, Jennifer Connelly és Djimon Hounsou, azaz az 1999-es Sierra Leone-i polgárháborúba csöppenünk, melyben mindkét fél kegyetlen szenvedést okoz a civileknek.

TevesAjanlo_Dec2

Egy ilyen zűrös helyzetben talál Solomon (Djimon Hounsou) egy értékes és különleges drágakövet, amit élete kockáztatásával elrejt – ez jelenti a gyémántmezőkre, kényszermunkára ítélt családapa megváltását. Amikor azonban az ex-zsoldos Archer (Leonardo di Caprio) tudomást szerez a vörös kőről, akkor ő is magának szeretné, így a Maddy Bowen (Jennifer Connelly)újságíró segítségét kéri, hogy hozza össze őt Solomonnal. Archernek is a véres gyémánt jelenti Afrika elhagyását. Hogy végül kihez kerül a Véres Gyémánt és ki tudja a háborúban edzett kincset értékesíteni, az kiderül vasárnap 22 óra 45 perc után.

Lázár Emese

Of Mice and Men - Egerek és emberek, az irodalmi Nobel-díjas amerikai író, John Steinbeck 1937-ben írta meg kisregényét, amelynek színdarabváltozatáért Pulitzer-díjat kapott. A szellemileg visszamaradott, de óriási fizikai erővel megáldott Lennie Small (John Malkovich) és gyors észjárású társa, George (Gary Sinisie) a '30 évek Amerikájában, a nagy gazdasági válság idején munkát kereső két barát tragikus történetét a színész-rendező Sinisie 1992-ben filmesítette meg. Bár a film nem sepert be egyetlen díjat sem és egyáltalán nem is múlja felül az alapjául szolgáló könyvet, mégis érdemes rászánni kevéssel több, mint másfél órát. Vetítési időpont: MGM, szombat, 22 óra 45 perc.

TevesAjanlo_Dec2

George Clooney-nak egy, a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot és egy Oscar szobrocskát is hozott 2006-ban, a kritikusok mégsem zengtek dicshimnuszokat Stephen Gaghan Syriana- Sziriana című filmjéről. Olajbiznisz, CIA- ügynök, politika, terrorizmus - a minden hollywood-i „kellékkel", hatásos képekkel teletűzdelt két órás filmet vasárnap 22 óra 30 perckor lehet megnézni az m1-en. A szereposztásban Clooney mellett Matt Damont és Christopher Plummert valamint a Bérgyilkos a szomszédom című filmből ismert Amanda Peet-et is láthatjuk.

Józsa Csongor

Egy csoportba is összehúzhatják az öreg kontinens labdarúgó nagyhatalmait. Péntek este Kijevben sorsolják a lengyel-ukrán Európa-bajnokság összetételét. Miután a házigazdák jogán az ukránok és a lengyelek is az első kalapból várják az eseményt, biztosan rendkívül erős négyesek kerülnek majd össze. A második kalapban kaptak helyet a selejtezősorozatot veretlenül záró, az előző kontinensviadalon döntős németek, a 2006-os világbajnok olaszok, valamint az angolok és az oroszok. Magyarországon az m1, Romániában a TVR2 közvetíti élőben 19 órától a sorsolást.

TevesAjanlo_Dec2

Rajtol a női kézilabda Európa-bajnokság. Kis hiányérzete mindenkinek lehet, hiszen a magyarok nem jutottak ki erre az eseményre. A románok viszont ott vannak a brazil megmérettetésen. Szombaton éjjeli 1 órakor a Brazília–Kuba összecsapással indul a vébé. A románok is ebben a csoportban vannak, ahol szombaton 19 órától Tunéziával, majd december 5-én, hétfőn szintén 19 órától Kubával játszanak. A C csoport másik két tagja Japán és Franciaország. Az eseményt Romániában a Dolce Sport közvetíti élőben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."