Kultúra » Multimédia

A bűnös várostól az El clásico-ig

Túrázós fiatalokban, akciódús filmekben és az örökrangadót jelentő focimérkőzésben gyönyörködhetünk a szórakoztató doboz elé ülve.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Cooltura
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. december 09., 17:00
0 hozzászólás. 

Kakasy Botond

Mi vesz rá négy egyetemista fiút, hogy az egyetemet maguk mögött hagyva 1800 mérföldet tegyenek meg a New York állambeli Ithacából Austinba, mindenhol káoszt hagyva maguk után? A négyes lüktető emberének, Josh-nak érdekes értékrendje van a barátnő megcsalásáról. A fiatalok szerint nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok az aktuális barátnőddel. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor az olyan, mintha nem is történt volna meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. Azonban még ilyen szabályok mellett is becsúszik a gikszer Josh-nál.

TevesAjanlo_Dec9

Ugyanis egyik kalandozását videokazettára rögzíti, majd egy véletlen folytán az élete szerelmének címezi el azt. Ez viszont már nála is megcsalásnak számít, így meg kell akadályozza, hogy célba elérjen a kazetta. Két haverjával és balek egyetemi kollégájával, akinek van autója meg egy hitelkártyája, amit az apja adott vész esetére, elindulnak az 1800 mérföldre levő Austinba. A kis túra helyenként balul sül el, így már nem meglepő a felrobbanó autó, az ellopott busz, elvesztett szüzesség vagy a lelkileg kikészített óriás piton jelenléte. A fiúk mindent megtesznek, hogy megmentsék az életre szóló románcot. Az Cool túra című amerikai vígjátékot megnézhetjük pénteken 22 órától a TV2-n.

Lázár Emese

Lavina pusztít pénteken este - persze, csak a képernyőn. A 16 éven felülieknek ajánlott, „körömrágós" belga-francia-német-osztrák játékfilm témáját már a címe - Pusztító lavina - is jól sejteti. Az izgalom ébrentartásának tuti receptjéhez elengedhetetlen egy szerelmes pár - ezúttal a hegyi mentőállomáson ügyeletes két fiatal orvosi gyakornok, Marc és Anne. A szerelmesek mindent megtesznek, de nem tudják megmenteni a haláltól Anne vészhelyzetbe került kollégáját, Michaelt.

TevesAjanlo_Dec9

A sikertelen mentőakció miatt felbomlik a kapcsolat, a fiatalok szakítanak, útjaik elválnak. A tragédia után kilenc évvel megtalálják a szakadékba zuhant Michael holttestét - a temetésen Marc és Anne ismét találkoznak. Hogyan alakul a kapcsolatuk, sikerül-e a múlt sérelmeit, a lelkiismeret furdalást is eltemetni és hogyan állnak helyt a váratlanul kialakuló újabb vészhelyzetben? Elválasztja-e őket vagy végképp elsodorja egymástól a vészesen közelgő lavina? Aki kíváncsi a végkifejletre, pénteken 22 óra 30 perckor kapcsoljon a Duna Tv-re.

Katona Zoltán

IÚjra a Sin City. Ha még van valaki, aki még nem látta volna: a Sin City-t ismét meg lehet nézni szombaton éjszaka tévében, ezúttal az RTL Klub tűzte műsorra. Ez azért lehet fontos, mert arrafele nagyon értenek ahhoz, hogy a legjobb pillanatokba dobjanak bele egy mosópor vagy más tisztítószer-reklámot, amivel nem a filmben kiömlő vért kellene lemosni. Jó, ezalatt lehet pisilni vagy falni egyet, de a Sin City (Frank Miller, Roberto Rodriguez és Quentin Tarantino képregény-adaptációja) – amellett, hogy egy sötét hely – kötelező néznivaló nemcsak a Tarantino- és Rodriguez-rajongóknak.

TevesAjanlo_Dec9

Fekete-fehér, durva, mocsok film, a rendezők nagyon sokat megengednek maguknak (mert hát ki merne rászólni Tarantinora?) benne, de akik ismerős arcokat szeretnének látni, azok se keseredjenek el, mert itt van Bruszvillisz, Mikirúrk, Benisziodeltoro, Klájvóven és még az a faszi is, aki a „gyűrűkurát" játszotta. Hely, idő: RTL Klub, december 18., vasárnap, 0 óra 10 perctől (tehát szombat éjjel).

Szasza

Bár Jim Carreyt a mai napig idióta, állatok után nyomozó gumiarcúként ismerik, időközben szerepelt egyéb filmekben is, bár az alapvető figurájától nem nagyon tudott elszakadni. Az Igenemberben egy lehetetlen élethelyzetbe kerül: minden kérdésre és felkérésre igennel kell válaszolnia. Előbb „csak" koreaiul tanul meg és bungee jumpingot próbál, de rövid időn belül ennél sokkal bonyolultabb szituációkba is keveredik. Kezdés: szombat, 20 óra 30 perc, PRO Tv.

TevesAjanlo_Dec9

A Duna2 Arcélek című műsorában ismét egy székelyudvarhelyit ismerhetünk. Csáky Zoltán műsorában ezúttal Balázs Árpád, a Príma Rádió egykori főszerkesztőjét mutatják be vasárnap 15 óra 35 perctől.

Bedőházi Attila-Csaba

Túszejtős akciót ígér az RTL Klub vasárnap estére - főszerepben Bruce Willis, a túlélők Chuck Norrisa. Főhősünk túsztárgyalóként élte életét, mígnem egy nap megtörtént, amit midig is el szeretett volna kerülni: meghaltak a túszok. A szakértőből így egy csendes kisvárosi rendőrfőnök lett, aki ismét szembe találja magát egy hasonló szituációval.

TevesAjanlo_Dec9

Három tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő lakásában ejti foglyul a családot. Talley-n a sor, hogy megoldja mindezt, hiszen a több millió dollárt érő villában elszabadul a pokol. Az amerikai-német akciófilmet, a Túszjátszmát a hét utolsó napján 22 óra 20 perctől vetíti az RTL Klub.

Józsa Csongor

El clásico - a labdarúgó bajnokságok legjobban várt örökrangadója. Szombaton este majd minden sportszerető a spanyol pontvadászatot vezető két együttes párharcára lesz kíváncsi. A Real Madrid lesz most a házigazda, a királyi gárda az összecsapás előtt három ponttal vezet az FC Barcelona előtt, úgy, hogy C. Ronaldóék egy találkozóval kevesebbet játszottak. A meccset a Digi Sport 1 közvetíti élőben 23 órától.

TevesAjanlo_Dec9

A férfi kézilabda Nemzeti Liga rangadóját rendezik vasárnap délben. A bajnoki címvédő Konstancai HCM a jelenleg a második helyet elfoglaló Bákói Ştiinţát látja vendégül. A Székelyudvarhely KC számára is fontos, hogy mi lesz ezen párharc eredménye. A derbit a Digi Sport 1 tűzte műsorára 12 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."