Kultúra » Multimédia

Brad Pitt és a szerelem, na meg egy kis nevetés

A hét legvégén érdemes leülni a tévé elé – vasárnap rengeteg egész estét betöltő mozira invitáljuk olvasóinkat, és nem csak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Kapj el, ha tudsz.
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. január 13., 19:02
0 hozzászólás. 

Katona Zoltán

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford. Hosszú és furcsa a címe, de annál jobb filmet takar. Jó, ne azzal jöjjünk talán, hogy Brad Pitt a főszereplő, mert akkor még csak azért is odakapcsolnak az „emmeggyre" vasárnap este, hanem inkább azzal, hogy egy Andrew Dominic nevű, aránylag ismeretlen nevű rendező milyen jó filmet csinált. A The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford nem egy lövöldözős spagettiwestern, hanem annál valami sokkal komolyabb.

TevesAjanlo_2012/Januar13

Ben Affleck öccse, Casey Affleck játssza a gyáva Robert Fordot, s a két címszereplőtől valóban jó színészi alakítást láthatunk, a nők tényleg úgy üljenek a képernyő elé, hogy Brad Pitt az Brad Pitt. Kicsit komolyabb, mint ahogy eddig megszokták, nem mosolyog, de ez a logikus, hiszen a polgárháborús katonából lett vadnyugati bandita karaktere ezt kívánja meg. Ami a történelmi hátteret illeti, a film az apró részletekhez is ragaszkodik, nagyon korhű – a történet a maga egyszerűségében van bemutatva, nincs kiszínezve, a legendás Jesse-t nem „robinhúdként" látjuk, hanem hidegvérű gyilkosként, ami valójában is volt. Megjegyzendő, hogy nagyon sok mozifilm készült a témából, egy 1921-ben készült alkotásban Jesse James fia játszotta el apja figuráját. De ez a legújabb és a legjobb. Hely, idő: m1, január 15., vasárnap 22 óra 30 perc.

 

Szasza

Az eredeti Csillagok Háborúja trilógia záró epizódját sugározza pénteken este a PRO TV. A Star Wars univerzum akkora jelentőségű és olyan mértékű nyomott hagyott a filmtörténelemben, hogy már-már kötelező megnézni az alkotásokat.

TevesAjanlo_2012/Januar13

A történeti szál szerinti hatodik rész továbbra is Luke Skywalker kalandjait követi, akit olyan ikonikus karakterek segítenek, mint a testvére, Leia hercegnő, vagy Han Solo az űrcsempész. A Jedi Visszatér-ben Lukeból igazi lovag válik és társaival az Endor bolygón fejezik be kalandjukat, ami egyúttal a Birodalom végét és a jó győzelmét is jelenti. Hangolódjunk rá a kalandokra pénteken 22 óra 45 perckor a PRO TV-n, vagy, ha elmulasztatnánk, az ismétlést szombaton 13 óra 15 perckor nézhetjük meg.

 

Lázár Emese

Vasárnap este a Duna Mozi egy 2007-ben készült francia játékfilmmel jelentkezik. A provence-i fűszeres főszereplője a harmincas éveiben járó Antoine, aki beteg édesapja miatt szakítani készül a nagyvárosi élettel és hazatér Provence-i szülőfalujába. Bár nincs ínyére, mégis átveszi apja fűszerboltját.

TevesAjanlo_2012/Januar13

A lakókocsiba beépített mozgó élelmiszerbolt fenntartása és működtetése tulajdonképpen tanyáról-tanyára való vándorlást jelent. Antoine lassan megbarátkozik a nagyvárositól merőben eltérő új életformával és a bájos Claire személyében a szerelem is rátalál. A másfélórás, 12 éven felülieknek szóló játékfilmet vasárnap 21 óra 30 perctől lehet megnézni.

 

Kakasy Boti

Ha Leslie Nielsen nevét emlegetem, akkor sokunk képzeletében lepereg a csetlő-botló Frank Drebin hadnagy valamelyik mókás jelenete, a nagy sikerű Csupasz pisztoly trilógiából. A sorozatban, amely témájában egy rendőrdráma paródiája áll, elért sikerein felbuzdulva Leslie még inkább a kigúnyolás fele fordult. Ezután jelent meg a Bújj, bújj, ördög! és a Csupasz pisztoly a(z) űrben. A kritikusok mindkét filmet eléggé lehúzták, de Richard Dick (Leslie Nielsen) humoros alakítása miatt mégis ajánlom a debil humor kedvelőinek figyelmébe az űrlényekkel vívott csatáját.

TevesAjanlo_2012/Januar13

A Vegan bolygó gonosz kutatói sajátságos módszert dolgoztak ki, hogy átvegyék az irányítást a Föld felett. Az Egyesült Államok elnökét elrabolják és helyére az általuk készített klónjukat ültetik. Hogy elérjék céljukat, így szeretnék kicserélni a többi ország vezetőjét is. Azonban tervüket veszélyezteti egy aprócska dolog, amit figyelmen kívül hagytak. Ő nem más, mint a bolygóközi ügynök Richard Dick. Az egyedi humorú filmet, amelyből nem maradhat ki a mindig mulatságos Leslie féle alakítás, megnézhetjük vasárnap 17 óra 30 perctől az RTL Klubon.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Óriási produkciót ígér vasárnap estére a TV2. Steven Spielberg rendezésében, Tom Hanks és Leonardo Di Caprio főszereplésével készült 2002-es mozit, a Kapj el, ha tudsz! című amerikai krimit tűzték műsorra. Ha a mellékszereplőket nézzük, akkor is parádés a névsor: Christopher Walken, Martin Sheen, Jennifer Garner, James Brolin. Egy igazi csaló kalandos életét és az őt követő ügynök mindennapjait mutatja be a film.

TevesAjanlo_2012/Januar13

Frank W. Abagnale volt már minden, orvos, ügyvéd, de még egy légitársaság másodpilótájaként is helyt állt és még alig huszonegy éves. Sőt csekkeket hamísított, ami több millió dollárt hozott saját konyhájára. Azonban egy nap Carl Hanratty FBI ügynök rátalál és feltett szándéka, hogy ha törik, ha szakad elkapja a szélhámos Franket. A szélhámos sem adja könnyen magát, így elkezdődik egy macska-egér játék, ahol a csaló mindig egy lépéssel üldözője előtt jár. Vajon mindig így lesz ez? Kiderül vasárnap 21 óra 5 perc után a TV2-n.

 

Józsa Csongor

A világbajnoki selejtezőmeccs elérése a cél a román férfi kézilabda-válogatottnak. A négy Székelyudvarhelyi KC-játékost (Mihalcea, Florea, Tálas, Ciobanu) a soraiban tudó együttes az első lépést Bukarestben megtette, három góllal legyőzte a fehéroroszokat. A minszki visszavágót vasárnap 13 óra 30 perctől rendezik, élőben közvetíti a Digi Sport 1.

TevesAjanlo_2012/Januar13

Kocsmai sportágból is rendeznek világbajnokságot. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő darts legjobbjai Angliában vívják a meccseket. Megvédi-e címét az eddig háromszoros világbajnok Martin Adams? Aki most is toronymagas esélyes. Szombaton 20 órától az elődöntőket, vasárnap 19 óra 45 perctől a döntőt rendezik. Az Eurosporton követhetjük az eseményeket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."