Kultúra » Multimédia

Keveredj a kínaival, énekelj a sztárokkal

Újraindul a Megasztár, mai valóságot ábrázol a rendező, mesében találják magukat a Grimm testvérek és szerepet cserélnek a kölykök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Megasztár6 zsűri
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. február 10., 19:29
0 hozzászólás. 

Hétvégén ismét érdemes a tévé előtt ülve levezetni a hétköznapok fáradalmait. Lesz minden, a tehetségkutatótól a mesélő testvérekig, de szerepcserés gyerekek és mai problémát lefestő moziban is gyönyörködhetünk. Tévés műsort ajánlunk.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Ki lesz az Év hangja? Teszi fel a kérdést a magyarországi TV2, ugyanis kezdődik a tévécsatorna Megasztár című tehetségkutatója. A 2003-ban indult zenei műsor elérte a hatodik szériát. Új zsűrivel és magukat tehetségesnek valló jelentkezőkkel pénteken este veszi kezdetét a show.

TevesAjanlo_2012/Feb10

Az idei kiadásban Falusi Mariann, Bochkor Gábor, Mester Tamás és a hamarosan Székelyudvarhelyen fellépő Bereczki Zoltán kapta a megtisztelő, olykor nehéz feladatot, hogy elbírálják a zenei produkciókat. Mivel a válogatások egyik részével kezdődik az első műsor, ezért nem csak a kiemelkedő, rátermett énekesek előadását, de az önjelölt „megasztárok" mutatványát is megnézhetjük. A Megasztár 6 pénteken 22 órától indul a TV2-n.

 

Katona Zoltán

Amikor "összekeveredsz" a kínaival - Miklauzic Bence a fiatal magyar rendező-nemzedékhez tartozik és ennek következtében a mai valóságot ábrázolja ebben a filmjében is – pontosabban a magányt, az elidegenedést, az egyedüllétet, amit a múlt század elején Franz Kafka regényeiben és elbeszéléseiben foghatott meg először az akkori világ. Az ezredforduló Budapestjének is sajátos dekadenciája van, amiben csak úgy hemzsegnek a magányos emberek – nagyon ritkán viszont megérintik egymást, esetleg össze is ismerkednek. Aztán jó magyar szokás szerint összevesznek.

Miklauzic filmjében egy magyar ingatlanügynök és egy kínai biztonsági őr sztoriját láthatjuk, egy eladandó, illetve őrizendő raktár feletti huzavonában. A magyar pesszimizmus és az a bizonyos kínai, számunkra sokszor idegesítő derűlátás csap össze – jó film ez, ha esetleg a kései vetítést lekési valaki, még később az m2-n is megnézheti. Vagy újranézheti. A zöld sárkány gyermekei, m1, szombat, február 11., 23 óra.

 

Lázár Emese

Gyermekkorunk egyik kedves olvasmánya, Mark Twain Koldus és királyfi című ifjúsági regénye elevenedik meg a tévéképernyőn szombaton délután. A hol könnyekig megható, hol pedig humoros történet igazi időutazás, amely visszaröpít a 16. századi Angliába. A két főszereplő, Tom, a holtszegény Canty család gyermeke és a dúsgazdag Tudor-sarj, Edward, VIII. Henrik fia egy napon, látják meg a világot. A sors - nem véletlenül - összesodorja őket és rádöbbennek, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás.

TevesAjanlo_2012/Feb10

Mindkét fiatal szeretné kipróbálni a másik életét, ezért ruhát és életmódot cserélnek. Tomból Edward, a hercegből pedig koldusszegény Tom lesz - az egyik a palotában, a másik pedig a szutykos Offal Court negyedben próbál helytállni. Hogyan sikerül beilleszkedni az új környezetbe, szokásokba és végül vissza tudják-e cserélni szerepüket? Aki olvasta a könyvet, az tudja a választ, aki még nem, annak ajánljuk, hogy nézze meg a nem csak olvasmányként, de megfilmesítve is lebilincselően kedves történetet. Az amerikai-angol-magyar játékfilmet az  m1-en, szombaton 16 óra 05 perctől vetítik. 

 

Kakasy Botond

Ha hétvégén a tévé előtt ragadnánk, akkor ne hagyjuk ki a Grimm fivérek történetét. A rendező nevét hallva jogosan tehetjük magasra mércét, ugyanis Terry Gilliam nevét nem kisebb filmek rendezőjeként jegyzik, mint a Brazil, a 12 majom vagy éppen a Félelem és rettegés Las Vegasban. A kritikusok eléggé megtépázták a Monty Pythonos csapatba tartozó rendező eme alkotását, de ennek ellenére egy vasárnap esti filmnézést megérdemel.

TevesAjanlo_2012/Feb10

A Monty Python régi ám felülmúlhatatlan humorát ugyan mellőznünk kell, de egy hollywoodi forgatókönyvből átírt európai változat és 75 millió dollárból fedél alá hozott kicsit bizarr filmet kapunk. A Grimm fivérek, akiket Matt Damon és Heath Ledger alakít, két szélhámos, akik a német falvakat járják, elhitetve az emberekkel, hogy történeteikkel megszabadítják mindenféle lidércektől és boszorkányoktól. Erre azonban rájönnek és megpróbálják őket tőrbe csalni, ám Will és Jacob hamarosan olyan környezetben találja magát, ami saját fantáziaviláguknak a mása. A Grimm testvérek kalandozásit megnézhetjük vasárnap 23 óra 55 perctől a TV2-n.

 

Szasza

Ez a mi hétvégénk, ha szeretjük Bruce Willist, ugyanis tele van vele a tévé. Szombaton A kölyök című vígjátékot tűzte műsorra az RTL Klub. 20 óra 30 perctől indul a mozi, amelyben egy negyvenéves tanácsadó történetét ismerhetjük meg. Russ Dunitz-hez egy kisfiú költözik be, aki kísértetiesen hasonlít rá és hamarosan mindketten nagy bajba kerülnek.

TevesAjanlo_2012/Feb10

A vasárnap az m1-en 22 óra 30 perckor kezdődik A kód neve: Merkúr, amelyben Willis egy kiégett FBI ügynököt alakít, aki egy autista kisfiú ügyében nyomoz. Az eset egyre furcsább lesz, a szálak pedig a katonai hírszerzés fejéig vezetnek.

TevesAjanlo_2012/Feb10

Rögtön az akciófilm után következik a 12 majom, ami egy futurisztikus Földön játszódik, ahol a népesség nagy részét elpusztította egy járvány. Az életben maradók a múltba küldik vissza James Cole-t, hogy megfejtse a vírus titkát és megakadályozza a népesség pusztulását. Az időutazásba hiba csúszik, Cole hat évvel korábbra érkezik és elmegyógyintézetbe zárják, így egyre nehezebbé válik, hogy Bruce Willis ismét megmentse a világot.

 

Józsa Csongor

Megvédi címét az ötszörös teremlabdarúgó Európa-bajnok? A spanyolok immár hatodik kontinenstorna-döntőjükre készülnek Horvátországban. Az ellenlábas az orosz gárda lesz. A két együttes a sportág fennállása óta harmadszor játszik Eb-finálét, a mérleg a hispánoknak kedvez 2–1-re. A kisdöntőben a házigazdák az olaszokkal néznek farkasszemet. A döntőt az Eurosport2 szombaton 22 órától élőben közvetíti, a kisdöntőről összefoglalót mutat a félidőben.

TevesAjanlo_2012/Feb10

Igazán színes a paletta a kézilabda-szerelmeseknek a hétvégére. Mind a román, mind a nemzetközi porondon való szereplést figyelemmel lehet követni. A Székelyudvarhelyi KC a német Göppingen otthonában vendégszerepel, sajnos ezt az összecsapást nem közvetíti egyetlen adó sem. A női kézilabda Nemzeti Ligából a Ploieşti–Bákó (szombaton 11 óra, Digi Sport1), a női kézilabda Bajnokok Ligájából az Oltchim–Metz (vasárnap 18 óra, Digi Sport1) találkozót követhetjük figyelemmel. A magyar gárdák közül a Ferencváros–Rostov női KEK-visszavágó ígér izgalmakat, miután a zöld-fehérek egy góllal kaptak ki az oroszoknál. A meccset a magyar Sportklub közvetíti 18 óra 45 perctől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."