Kultúra » Multimédia

Rettenthetetlen sakálok rázzák a hétvégén

Összegyúrtuk a hétvégi tévés műsorajánlónkat: a szájhősöktől a csinos lányokon át a halál hírnökéig találhatsz kedvedre valót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Coyote Ugly
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. február 17., 17:31
1 hozzászólás. 

Havazás, hideg és fagyos szél tombol az ablak másik oldalán, ha jó helyre ülünk ezen a hétvégén, akkor poénos budapesti éjszakát kapunk, amerikai drámát nézhetünk, szerelmes harcos hősért izgulhatunk, de a pulton riszáló lányokra is lehet gerjedni.

 

Lázár Emese

Poénosan kezdhetjük a hétvégét, ha péntek este az m1 tévécsatorna vadonatúj, négyrészes sorozatát, a Szájhősök címűt választjuk. A 21 óra 15 perckor kezdődő zenés vígjátéksorozat egyenesen a budapesti éjszakába, a csillogó revük titkokkal és kalandokkal teli világába kalauzol. A szereplők zenészek, énekesek és a lokálokat látogató vendégek - a vicces sztorik pedig a rivaldafényben és a kulisszák mögötti történeteikből szövődik.

A parádés szereposztásban olyan kiváló színészeket láthatunk, mint Reviczky Gábor, Kapócs Zsóka, Kovács Patrícia, Gáti Oszkár és a főhőst alakító Debreczeny Csaba. Ha egy vidám péntek estét akarunk magunknak szerezni, mindenképpen válasszuk a Szájhősök nem minden szituációban hős társaságát.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Sakáltanya, amikor az alkohol folyik, de nem a torkokon lefele, hanem a pulton és a táncos lányokon. Igazi amerikai álmot vittek a vetítő vászonra, amikor a tehetséges, ámde minden kiadótól kidobott Violet történetét bemutatták. Vidékről csöppen a nagyvárosi forgatagba, ahol semmi sem sikerül, legalábbis elsőre egyáltalán nem. Főszereplőnk egy kocsmában kezd el dolgozni, hogy fenntartsa magát a Nagy Almában és közben a nagy kiugrásra, felfedezésre vár. A Sakáltanya nem csak a megélhetést biztosítja neki, de mint később kiderül, nagyon jól oldja a lány lámpalázát is.

TevesAjanlo_2012/Feb17

A kocsma egy különleges hely, ahol nem egyszerűen italt mérnek, de a pultos, igencsak dögös lányok magánszámot is előadnak – ezért járnak a szórakozóhelyre a férfiak. Öt lány lábai előtt nem csak New York hever, de minden, amit szeretnének. Amerikai moziról lévén szó, naná, hogy hepi enddel végződik a történet, sőt, a kívánt cél mellé más is dukál. Ha a pénteken 22 óra 15 perctől a Cool Tv-n kezdődő öt dögös pincérlány riszálásával fűszerezett Sakáltanyát elmulasztanánk, akkor szombaton 18 óra 35 perckor bepótolhatjuk a tévé előtti nyálazást, hiszen ismétli a tévécsatorna a 2000-es mozit.

 

Katona Zoltán

Ha vasárnap este otthonülős vagy, akkor egy amerikai dráma talán jó választás: egy Irakból hazatért tisztet nagyon nehéz munkára osztanak be - a hozzátartozókat kell értesítenie másodmagával az elesettekről. Mélyen megrendül, igen súlyosan érinti az özvegyen maradt feleségek, az árvává lett gyerekek reakciója. Viszont egy olyan hölgyhöz is „szerencséje van", akit különösebben nem keserít él férje halála, kapcsolat alakul ki köztük, ami tele van kérdőjelekkel.

TevesAjanlo_2012/Feb17

Oren Moverman 2009-es filmjének főszerepében Ben Foster olyan mélységeket tud megmutatni, amire sok korábbi negatív szerepében nem volt lehetősége. A társát alakító Woody Harrelsont a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölték, ahogy a film eredeti forgatókönyve is jelölést kapott a díjra. A harcmező hírnökei, m1, vasárnap, február 19., 22 óra 30 perc.

 

Kakasy Botond

Mel Gibsont nem kell senkinek sem bemutatni, vagy az sem idegen, ha azt mondom, hogy A rettenthetetlen. Rögtön eszünkbe jut a jó és gonosz harca, az igaz szerelem megtalálása vagy az egyszerűségből kiemelkedő hős alakja. A Williem Wallace-t megformáló Gibson, a XIII. századi Skóciában több éves távollét után tér haza. Az általa oly nagyra becsült hazájában kaotikus állapotok uralkodnak.

TevesAjanlo_2012/Feb17

A skót király trónörökös nélkül halt meg, amit riválisa a kegyetlen I. Edward (Patrick McGoohan) ki is használt és elfoglalta a trónt. Williamnek nincs egyszerű dolga, az elfásult és reményvesztett emberekből kell ütőképes hadsereget toboroznia, hogy az angol elnyomással felvegye a harcot. A szerelme, a politikai ármánykodások és más rá leselkedő veszélyek mellett árulás áldozata lesz. Ha kedvet kaptunk újból megnézni a filmet, akkor megtehetjük szombaton 23 óra 30 perctől az RTL Klubbon.

Szasza

Idén februárban lesz 80 éves Miloš Forman cseh filmrendező, ennek apropóján a magyar köztévé legjobb filmjeiből válogat. Egyik remekműve, a Száll a kakukk fészkére vasárnapról hétfőre virradóan, éjfél után 20 perccel kezdődik az m1-en. A Ken Kesey regényéből adaptált film középpontjában egy férfi, McMurphy áll, aki börtön helyett elmegyógyintézetbe záratja magát.

TevesAjanlo_2012/Feb17

Itt hamar rájön, hogy társai sem őrültebbek nála és mindegyikük egyéni drámájának megismerése után jön rá, hogy az intézetben alkalmazott gyógyítás inkább idomítás és csak tovább rontja mindenki állapotát.

 

 

Józsa Csongor

A Székelyudvarhelyi KC fennállása során a legerősebb ellenféllel szemben lép pályára hazai környezetben. Az EHF Kupa, 4. kör visszavágója előtt lefutottnak tűnik a továbbjutás kérdése, miután a címvédő Göppingen ellen tizenegy góllal kaptak ki. Az esélytelenek nyugalmával vágnak bele a párharcba. A találkozót szombaton 17 óra 30 perckor rendezik, a Digi Sport2 élőben közvetíti.

A férfi kosarasoknál a Román Kupa négyes döntőjét rendezik Bukarestben. Pénteken 16 órától az elődöntő egyik ágán a Temesvári BC a Nagyváradi CSM-vel csap össze. A másikon 19 óra 30 perctől CSM Bukarest–BCM Piteşti meccset rendezik. Szombaton 16 órától a kisdöntőt, 19 órától a döntőt szervezik. A rendezvényt a Digi Sport közvetíti.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-02-17 22:03:51
Száll a kakukk fészkére c. filmet ajánlom mindenkinek. Többször láttam és érdemes megnézni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."