Kultúra » Multimédia

Csupa kaland a hétvége a színes dobozban

Nem érdekel a Való Világ döntője, így sokkal jobb, tévé előtti kikapcsolódási lehetőséget kínálunk. Főleg szombatra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Gladiátor
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. február 24., 18:03
2 hozzászólás. 

Komoly történelmi mozit, családi hangulatú rajzfilmet, amerikai rosszfiúktól hangos akciót, kommunizmust idéző drámát, elgondolkodtató fiatal sorsokról készült produkciót és persze sportot ígér az ajánlónk.

 

Lázár Emese

A kommunizmus áldozatainak állít mementót két magyar filmmel február 25-én, szombaton az m1 és a Duna Tv. Ki volt Kéthly Anna? – a kérdésre Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című filmdrámája adja meg a választ. „A Kéthly Annáról szóló dráma üzenet a mostani politikusoknak, a hétköznapi embereknek, és történelmi emlékmű is. Néhány súlyos bukkanója ellenére végre van honi párja A mások életének." - írta a 2009-ben készült filmről Magyari Péter.

Kéthly, a Nagy Imre-kormány államminisztere 1956-tól Brüsszelben él és a Kádár-rendszer visszásságainak leleplezésén dolgozik. A titkosszolgálat megbízásából az asszonyt felkeresi és haza akarja csábítani Péter – kettejük feszültségekkel terhes találkozásból bontakozik ki Kéthly Anna életének története. Az utolsó jelentés Annáról címszerepét a kiváló magyar színésznő, Eszenyi Enikő alakítja bravúrosan. A másfél órás, rendhagyó történelem óra szombaton 21 óra 15 perctől kezdődik az m1-en.

TevesAjanlo_2012/Feb24

Aki úgy érzi, hogy még van kedve a drámai emberi sorsokhoz, 20. századi történelemhez, az nézze meg Mindszenty József püspök pokoljárásáról készült, Szeretlek, Faust című filmet. A Lux Ádám és Kautzky Armand főszereplésével 2010-ben készült magyar filmdrámát Pozsgai Zsolt rendezte és 23 óra 40 perctől tűzte műsorra a Duna Tv.


Szasza

Csupa kaland a hétvége a színes dobozban, rögtön három néznivaló is van, minden napra egy. Pénteken, ha nem megyünk sehova, vagy korán érünk haza, ajánlott éjfél után 15 perccel a film+-ra kapcsolni, ahol egy igazi klasszikust, a Hegylakót sugározzák. A nálunk leginkább tévésorozatból ismert történet alapját képezi az eredeti, 1986-os film, ami, a folytatásaival ellentétben, kimondottan jól sikerült. Cristopher Lambert és Sean Connery néhány izgalmas jelenetet ígér a halhatatlanok csatájában.

Szombaton tökéletes családi program lehet a 20 óra 30 perctől kezdődő Aladdin. Az RTL Klubon műsorra tűzött rajzfilm sokak gyerekkorát meghatározta és a klasszikus Disney rajzfilmek egyik legjobbjának számít a mai napig. A dzsinnel, repülő szőnyeggel, őrült papagájjal, szépséges Jázminnal és a szegényből hőssé vedlő Aladdinnal operáló remekmű sokadszorra is magával ragadó történet.

TevesAjanlo_2012/Feb24

Vasárnap a Duna TV lehet jó választás 22 óra 30 perctől. A Gladiátor egyike azon kevés filmeknek, amiket még a székelyudvarhelyi moziban is nézhettünk – bár a mozis élményt a tévé nem hozza vissza, de a történelmi kalandfilm és a Russel Crowe által megformált Maximus ma sem nyújt kevesebbet, mint 149 perc tömény izgalmat és jó néhány, klasszikussá vált jelenetet.

 

Kakasy Botond

"Bad boys, bad boys / Watcha gonna do whatcha gonna do / When they come for you" ismerős sorok és dallamok mindenkinek. Mai filmajánlómban is egy régi csemegéhez nyúlok vissza, a két bedbojhoz. Lowrey (Will Smith) egy igazi nőcsábász, aki menő zsaruként nagykanállal falja a szebbik nemet. Társa Burnett (Martin Lawrence) az ellenkezője, egy rendszerető családapa. A közös azonban az, hogy munkájukban egyik sem ismer határt, képesek bármeddig elmenni, csakhogy megoldjanak egy ügyet.

TevesAjanlo_2012/Feb24

Így hamar ők lettek a miami-i rendőrség két legelvetemültebb nyomozója. Egy újabb gyilkossági eseten dolgoznak, ahol, hogy megőrizzék a csinos szemtanú bizalmát, szerepet kell cserélniük. A személyiségcsere nem egyszerű, főleg hogy ebbe beletartozik a család, barátnő, lakás és minden egyéb. A vicces jelenetektől cseppet sem mentes akciófilm jó szórakozás lehet szombat este 22 óra 25 perctől. A filmet a TV2-n nézhetjük meg.

 

Katona Zoltán

Ha azt mondom, hogy 2007-ben a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat nyerte el ez a német film, akkor már nagyon sokat mondtam. Tudnak valamit a németek az utóbbi évtizedben, hiszen olyan történelmi filmeket varázsolnak, hogy a filmes világban elakad a lélegzet. Egyre jobb és világszinten is elismertebb lesz a kortárs német film, ezen belül is azok, amelyek a múltat turkálják.

S azért annyira jók, mert - a legtöbb mai mozitrendtől eltérően - kiválóan, hozzáértően turkálják. Beismerve a hibákat, sallangmentesen, nem mitizálva személyeket, hiszen ha csak a Good bye, Lenin!, A bukás vagy A pénzhamisítók című alkotásokra gondolunk, világos, hogy miről beszélek.

TevesAjanlo_2012/Feb24

A mások élete a volt NDK kőkemény nyolcvanas éveibe vezet, ami nem sokban különbözött Ceauşescu Romániájától. Fő figurája egy munkáját „lelkiismeretesen" végző lehallgató tiszt, aki egy színésznő és egy drámaíró kettősére van ráállítva.

A történet bonyolódik, az erkölcstelen, ordenáré rendszer pedig egyelőre nem törik meg – s mégis, egy idő után a lelkiismeret felülkerekedik a kötelességen. A maiak is tanulhatnának tőle – mert amikor a lélek belülről megszólal, akkor még nem késő megtisztulni. Lenyűgöző film, szombat estére tökéletes, illetve arra is, hogy utána elgondolkozzunk. A mások életem1, vasárnap, február 25., szombat, 23 óra.


Bedőházi Attila-Csaba

Egy Ezüst Medve, egy Golden Globe és két Oscar-díj a mérlege a Ben Affleck-Matt Damon páros sikerfilmjének. Vasárnap a Film+2-n vetítik a Good Will Hunting című filmdrámát. A forgatókönyvet a fennebb említett két jóbarát írta és a főbb szerepeket is ők játsszák, illetve olyan nagy nevek társultak melléjük, mint Robin Williams és Minnie Driver.

Az 1999-ben bemutatott nagysikerű filmdrámában a húszéves Will Huntingot ismerhetjük meg, aki némiképp kilóg a bostoni munkásnegyedi környezetből, habár a többiekhez hasonlóan mindennap gürcöl vagy a helyi kocsmákban tölti idejét.

TevesAjanlo_2012/Feb24

Mindemellett Nobel-díjas matematika professzorokat megszégyenítő módon old meg matekpéldákat, és fényképszerű memóriáját is megcsillogtassa. Azért vannak dolgok amire ő sem képes, például kimagyarázni magát a kocsmai verekedés után. Élete vívódás, amit egyetlen ember ért meg, ő nem más, mint Sean McGuire egyetemi professzorból lett pszichológus. A fiatal életének állandó küzdelméből készült filmet vasárnap 23 óra 35 perctől láthatják.

 

Józsa Csongor

A férfi kézilabda Nemzeti Liga vasárnapi játéknapján idegenben játszik a Székelyudvarhelyi KC. A Bukaresti CSM ellen elszenvedett vereséget követően a Dinamo Călăraşi otthonában javíthat a tavalyi ezüstérmes. A mérkőzést 13 órától játsszák, élőben közvetíti a Digi Sport 2.

Kezi_2011_12/szkc_caras_2012_febr8

A férfi vízilabda Euroliga csoportkörében utolsó fordulóját rendezik. A három magyar gárdát tartalmazó A csoportban a Szeged vezeti a tabellát 10 ponttal, őt követi a Vasas (8), a Partizan Belgrád (7), valamint az Eger (3). Utóbbi kiesik a továbbjutás-számolgatásból. Szombaton este 20 óra 30 perctől a Vasas–Eger párharcot élőben közvetíti a Sport1.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mondandO
2012-02-24 18:27:25
A Való Világ engem sem érdekel, de a Gladiátor annál inkább. :lol:
avatar
watson
2012-02-24 18:29:10
re:
Bad Boysra is benevezek, regi jo komedia :)

avatar
mondandO
A Való Világ engem sem érdekel, de a Gladiátor annál inkább. :lol:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."