Kultúra » Multimédia

Fotózd le Székelyföld szív-motívumait

Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata meghirdeti ötödik fotópályázatát, amely az épített környezet részleteiben rejlő szépségekre, értékekre szeretné felhívni a figyelmet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Bedohazi
Fotózd le Székelyföld szív-motívumait
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 23., 10:50
0 hozzászólás. 

A téma: szív-motívumok Székelyföldön. A legjobb alkotásokból a szervezők kiállítást szerveznek a Műemlékvédelmi Világnap (április 18.) alkalmából április 20-án, pénteken 18 órától.

Jelen pályázat az egyik leginkább veszélyeztetett építészeti elemre, a díszítőmotívumokra, azok szépségére szeretné felhívni a figyelmet, hiszen azok nagyon fontos részei lehetnek egy-egy épület architektúrájának, jellegének. Formájuk, anyaguk, díszítésük, profiljuk és egyéb tartozékaik, szerkezeti megoldásuk és elhelyezésük egy-egy korszak meghatározó, értékes elemei lehetnek.

A jelentkezők három korcsoportban nevezhetnek be: 5–8. osztályosok, 9–12. osztályosok és felnőttek. Egy pályázó maximum tíz alkotással jelentkezhet. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva nyújthatják be Hargita Megye Tanácsának iktatójába vagy a megyeháza 325/A irodájába. A borítékon tüntessék fel címzettként Hargita Megye Tanácsát, ugyanakkor írják rá a fotópályázat címét, a pályamunkához pedig csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A versenyfotókat digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is küldjék el az epitettoroksegunk@hargitamegye.ro címre. Módosított képeket nem fogadnak el.

A benevezés határideje: 2012. április 16., 16 óra.

A fotókat Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész bírálja el. A legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a megyeháza galériájában április 20-án, pénteken 18 órai megnyitóval, ahol a legjobb fotók készítőit is díjazzák. Ezt követően vándorol a tárlat város- és megyeszerte. További információ a 0266-207775 telefonszámon, valamint a fenti e-mail címen kapható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."