Kultúra » Multimédia

Földönkívüliektől a második világháborúig

A megdöbbentő történelmi eseményektől a szerelmes vakáción át, egészen az űrlényekig mindent kapunk a szórakoztató dobozban ezen a hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

TevesAjanlo_2012/Majus4
fotó: IMDB
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. május 04., 18:44
1 hozzászólás. 

Ha létezik a Földön kívül is élet, és kíváncsiak vagyunk a második világháború Führerjére vagy éppen a szerelemben hiszünk, de házi kedvencünkért is odáig vagyunk, akkor érdemes néhány órát a tévének szentelni. Kézilabda is lesz dögivel.

Szasza

Földönkívüliek márpedig vannak – ez a gondolat képezi számtalan sci-fi alapját, s köztük akad néhány, ami még ennél is tovább megy és felteszi azt a kérdést, hogy mi van, ha az idegenek köztünk vannak. Lehet ezt filozofikusan is meg közelíteni, de a Sötét zsaruk (Men in black) robbanó űrlényei és memóriatörlő villanói sokkal inkább viccesek, mint elgondolkodtatóak.

TevesAjanlo_2012/Majus4

Will Smith és Tommy Lee Jones két szupertitkos ügynököt alakít, akik a Földön velünk élő idegeneket felügyelik és egyébként egy csillagközi háborút próbálnak megakadályozni. Kezdés: szombat, 20 óra 35 perc, TV2.

Lázár Emese

Richard Gere rajongóknak, de a könnyed, romantikus filmeket kedvelőknek is ajánljuk az Éjszaka a parton (Nights in Rodanthe ) című amerikai-ausztrál filmet. Az Oltári nő szívtiprója ezúttal egy lelkiismereti gondokkal küszködő sebészt (Paul) alakít, akit egy tengerparti szállóban hoz össze sorsa az elvált Adriennenel.

TevesAjanlo_2012/Majus4

A nő (Diane Lane) ugyanabban a hotelben száll meg, mint a férfi, s bár mindketten csupán egy éjszakát akarnak a szállodában tölteni, tervüket meghiúsítja a hurrikán, amely miatt kénytelenek hosszabbra nyújtani az ott tartózkodást. A természeti csapás természetesen összesodorja a magányosokat. A másfél órás filmet szombat este 21 óra 10 perctől lehet megnézni az m1-en.

Katona Zoltán

A németek bátran néznek szembe a történelmükkel – nem hazudnak, nem rajzolnak romantikus képet, elismerik a hibáikat. Így vannak Hitlerrel is – a náci diktátor utolsó napjairól készült filmben egy megroggyant, paranoiás, elveihez görcsösen ragaszkodó, a vesztét érző öregembert látunk Bruno Ganz (egy svájci színész, ő játszotta például Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjében az angyalt) szenzációs alakításában.

TevesAjanlo_2012/Majus4

Akinek gondja van arra, hogy testét öngyilkossága után elégessék, hogy az oroszok ne tudják mutogatni. Nagyon kemény, kíméletlen film, a diktátor utolsó napjait a lehető legpontosabban rekonstruálja – a forgatókönyv az alig néhány évvel ezelőtt elhunyt szemtanúk, például egyik hűséges, ártatlan titkárnője, Traudl Junge elmondása alapján készült. A bukás - Hely, idő: Duna Televízió, vasárnap 21 óra.

Kakasy Botond

Jerry (Paul Walker) egy antarktiszi kutatócsoport túravezetője, ahol nyolc szánhúzó kutyájával teljesíti a rábízott feladatokat. Azonban a bázist evakuálni kell és a munkát felfüggeszteni, mivel az évszázad vihara van készülőben. Először a bázison dolgozó embereket szállítják el, majd a tervek szerint pár óra múlva visszatérnek a kutyákért is.

TevesAjanlo_2012/Majus4

Jerry fájó szívvel, de otthagyja hű társait. A vihar gyorsabban terjed, mint azt előzetesen gondolták, így a visszatérést lehetetlenné teszi. A kutyák magukra maradnak és legközelebb csak tavasszal érkeznek újból emberek a bázisra. Jerry minden követ megmozgat, hogy visszajusson, csak az a kérdés, hogy mi fog rá várni? A Kutyahideg című izgalmas és érzelmektől cseppet sem mentes filmet megnézhetjük vasárnap 21 órától, az RTL Klubbon.

Józsa Csongor

A női kézilabda klubcsapatok európai kupakiírásai a döntőhöz érkeztek két magyar, illetve egy erdélyi gárda is érdekelt. A Bajnokok Ligájában a Győri ETO a Veszprém Arénában fogadja (szombaton 18 óra 15 perc, Digi Sport2) a montenegrói Buducnostot. A KEK-ben a Ferencváros hazai környezetben (vasárnap 19 óra 30 perctől, Digi Sport3) a norvég Viborgot látja vendégül. Az EHF Kupában pedig a Zilahi HC Oroszországban a Lada Togliati ellen próbál előnyt kovácsolni (szombaton 16 órától, Digi Sport 2).

TevesAjanlo_2012/Majus4

A magyar férfi kézilabda-bajnokság döntőjében idén is a címvédő MKB Veszprém, illetve az örök második Pick Szeged jutott be. Az utóbbi időben a két gárda szoros, nagyon jó találkozókat játszott. Az első felvonásnak előbbi lesz a házigazdája. A meccset vasárnap 13 órától az RTL Klub élőben közvetíti.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-05-05 11:40:44
Minden Hitlerről készült film részben baromságokat mutat be, és egy bizonyos szemszögből közelíti meg.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."