Kultúra » Multimédia

Magyarokat csábítók hétvégéje

Casanova megállapodna, az okos tanulna, a vezérek nép után futnak és még a sornak nincs vége. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Heath Ledger a Casanova
fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. május 11., 17:27
0 hozzászólás. 

A tévécsatornák gondoskodtak a néznivalóról a hét utolsó napjaira is. Megnéztük mit érdemes figyelemmel követni.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Amikor Casanova megállapodni készül, ez is lehetne a szombat esti film alcíme, amiben nem kisebb nevek kaptak helyet, mint Heath Ledger, Sienna Miller, Jeremy Irons vagy Oliver Platt. A világ legnagyobb csábítója, akinek nő még eddig nem mondott nemet, kosarat kap. Életében először találkozik egy olyan hölggyel, akit nem tud becserkészni.

TevesAjanlo_2012/majus11

Francesca visszautasítja, és ezzel felkelti a szívtipró érdeklődését. Casanova nem sejti, hogy élete legveszélyesebb viszonyára készül. Inkvizítorok, nimfomániás szüzek, bitófa árnyékában megtett út és persze humoros történetek között vezet útja a boldogsághoz. Végül elnyeri-e az igaz szerelmet, az kiderül szombaton 22 óra 55 perctől kezdődően az RTL Klubon.

 

Lázár Emese

Elő a zsebkendőkkel! A sztárpáros színész-rendező Ben Affleck és Matt Damon közös filmje, a Good Will Hunting szép, megható és elgondolkodtató mese. Az 1998-ban kilenc Oscar-díjra jelölt, abból mindössze kettőt (legjobb férfi mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv) elnyerő film főszereplője a bostoni munkásnegyedben élő árva fiatal, Will (Matt Damon).

Robin Williams és Matt Damon

A hányattatott életű és sorsú fiúnak kiváló szellemi képességei vannak, de tanulásra nincs lehetősége, kocsmai verekedésekben éli ki indulatait és takarítóként „jut be" a Harvardra. Zseniális elméjét itt fedezi fel az egyetem professzora, aki felkarolja, segíti a dühös Will Huntingot. A másfél órás filmdrámát nem érdemes elszalasztani, annak sem, aki látta már és annak sem, aki még nem. Good Will Hunting a Film+-on, szombaton éjfél után 25 perccel.

 

Katona Zoltán

A szibériai borbély - Nyikita Mihalkov háromórás filmje a cári Oroszországba (a cárt maga a rendező játssza) visz bennünket, ebbe a nagyon titokzatos országba, hisz akkor is az volt. Egy amerikai lány (őt a különlegesen szép Julia Ormond alakítja) megbolydítja két orosz katonatiszt szívét, s mint tudjuk, az orosz katonatisztek nagyon szerelmesek tudnak lenni...

A szibériai borbély

A borbély tulajdonképpen nem más, mint egy favágógép, ezt kéne rásózni az oroszokra, de teljesen más jön ki belőle. A vélemények nagyon megoszlanak Mihalkov ezen filmjét illetően, vannak, akik szenzációs alkotásnak tartják, mások katasztrofálisnak minősítik. Ha megnézzük, el tudjuk dönteni. Hely, idő: Duna Televízió, vasárnap, május 13., 21 óra.

 

Szasza

Hazátlan a magyar nép? Herendi Gábor filmjében biztosan, legalábbis az elején mindenképp. Történelem érettségi előtt legjobb esetben is csak megtévesztő alkotás, de ha szeretjük a modern magyar filmgyártás humorát, akkor még szórakoztató is lehet a Magyar Vándor.

A népüket kereső vezérek

Vasárnap 20 órától a Coolon a hét vezér kalandjait ismerhetjük meg egy meglehetősen alternatív nézőpontból: kumisztól másnaposan ébrednek, ráadásul eltűnt az egész nép. Útra indulnak téren és időn át, hogy felkutassák a magyarokat és végre megleljék hazájukat.

 

Józsa Csongor

Kik kezébe kerülnek az idei európai kupák? A női kézilabda klubcsapatok küzdelmeiben a döntők visszavágóit rendezik a hétvégén. Két magyar és egy erdélyi gárda is örülhet a végén. A Bajnokok Ligájában a Győri ETO vasárnap 20 órától kétgólos előnnyel utazik a montenegrói Buducnost otthonába (Digi Sport1, élő). A KEK-ben, minimális, egygólos előnnyel indítja a párharc felfonását a Ferencváros a dán Viborgnál (hétfőn, Digi Sport3 22 órától). A legnehezebb szituációban a Zilahi HC van, nekik hat találatot kell ledolgozniuk az orosz Lada Togliatival szemben (szombaton Digi Sport1 17 órától).

Kézilabda

Európába költözik a száguldó cirkusz. Első állomásként a Ciurcuit de Catalunya pályáján róják majd a köröket a Forma-1-es pilóták. A Spanyol Nagydíj időmérő edzését szombaton, a futamot vasárnap egyaránt 15 órától rendezik. Az m1 és a Digi Sport1 közvetíti élőben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."